kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 TYT Tarih Soru ve Cevapları

15 Haziran 2019 tarihi itibariyle 2019 YKS'nin ilk bölümü olan 2019 TYT sınavı gerçekleştirildi. Sınavın Sosyal Bilimler testi Tarih sorularını yazımızda bulabilirsiniz.

YKS
A+
A-

2019 yılında üniversite öğrencisi olmak isteyen adayların katılması gereken 2019 YKS’nin ilk aşaması olan 2019 TYT Temel Yeterlilik Sınavı; 15 Haziran 2019 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. 2019 YKS’nin ilk kısmı olan Temel Yeterlilik Sınavı 15 Haziran 2019 tarihinde Saat: 10:15’te başladı ve iki saat on beş dakika sürerek saat 12:30’da sona erdi.

Sınav için ÖSYM’nin son dönemde uygulamaya koyduğu on beş dakika kuralı yine uygulandı ve sınavın başlangıç saati olan 10:00’dan sonra adaylar sınav salonlarının bulunduğu binalara alınmadı.

15 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilen 2019 TYT’de adaylara 120 adet çoktan seçmeli soru yöneltildi. Bu 120 sorunun kırkar adedi Türkçe ve Matematik derslerinden, yirmişer adedi ise Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler konularındandı.

Bu yazımızda ÖSYM tarafından 2019 TYT sınavının Sosyal Bilimler bölümünde yer alan Tarih testinde adaylara yöneltişmiş sorulara göz atacağız. Sorular bir çok platformda yine adaylar tarafından paylaşılmış olan sorular irdelenerek derlenmiş ve size sunulmuştur. Olabildiğince çok soruyu, en doğru biçimde size aktarmaya çalışacağız.

robot 1

2019 YKS Puanınızı hesaplamak için PUAN HESAPLAMA ROBOTUMUZU kullanmayı Unutmayın!

Ayrıca 2019 YKS ile birlikte Youtube platformunda bulunan Tercihini Yap Tv kanalımızda 15 Haziran 2019 Saat: 14:00 itibariyle canlı yayında olacağız ve 2019 TYT sorularını değerlendireceğiz. Canlı yayınımızı takip etmek için Tercihiniyap TV Youtube linkine tıklayarak bağlanabilirsiniz.

2019 TYT Tarih Soruları ve Cevapları

1) Nil’in hazırladığı tarih ödevinde Divanıhümayun’a dair verdiği yanlış bilgi hangisidir?

-Veliaht Seçilmesi

2) Gazneli Mahmut Abbasileri Büveyhoğulları’nın baskısından kurtarmıştır. Bununla alakalı aşağıda yer alan sonuçlardan hangisi çıkarılabilir?

-Gazneli Mahmut siyasi güç kazanmıştır.

3) Mustafa Kemal Atatürk’ün Milliyetçiliğe dair bir sözü verilmiştir. Bu söze göre aşağıdaki öncüllerden hangisi/hangileri bu sözden çıkarılabilir?

-Türk ırkının üstünlüğünü savunması dışında kalan öncüller.

4) Hun İmparatorluğu’nun Avrupa’ya göç etmesi ile göç ettiği Germen bölgesinde yer alan kavimlerin göç etmesi neticesinde kavimler göçü ortaya çıkmıştır. Aşağıdakilerden hangisi Kavimler Göçü’nün sonuçlarından değildir.

-Teknolojik gelişmeler

5) Birinci Dünya Harbi esnasında Meclisi Mebusan’ın toplanması ve toplanma biçimi anlatılmıştır. Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi Meclisi Mebusan’ın toplanması ve çalışmasına dair yanlış bir bilgidir.

-İnkılapları hızlıca yapmış olduğu.

2019 AYT Tarih Soru ve Yanıtlarını incelemek için Tıklayınız!

2019 TYT sorularını derlediğimiz ve değerlendirdirerek yanıtladığımız videomuzu izlemek için Tıklayınız!

Yorumlar

  1. Şahiner Avatar Şahiner dedi ki:

    Hocam Atatürkçülükle ilgili soruda çıkarılmaz mı diyordu?