kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Cezaevi Psikolog Maaşları Ne Kadar?

Cezaevi Psikolog Maaşları Ne Kadar? Cezaevi Psikoloğu Nedir? Kimdir? Cezaevi Psikoloğu Ne İş Yapar? Görev Tanımı Nedir? Cezaevi Psikolog Maaşları Yüksek Mi, Düşük Mü?

A+
A-

Beden sağlığı kadar ruh sağlığı da önemlidir. Bu kapsamda görev alan psikologlar çeşitli yerlerde görev alır. Bunlardan biride cezaevi psikologlarıdır. Peki bu cezaevi psikologları maaşları ne kadar? Sizlere daha iyi fikir verebilmesi için bu konu hakkında yazımızı derledik.

Suç işleyen, adalet sistemi ve kanunlar doğrultusunda hapis cezasına çarptırılan kişiler cezalarını cezaevinde çekmektedir. Türkiye’deki onlarca cezaevinde binlerce mahkum kalmaktadır. Bu denli büyük bir cezaevi sisteminde yine binlerce çalışan görev yapmaktadır. Cezaevi müdürü, gardiyan, doktor, hemşire gibi görevlilerin dışında cezaevi psikologları da görev yapmaktadır. Mahkumların psikolojik durumunu takip eden, rehabilitasyon faaliyetleri yürüten cezaevi psikologları hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Peki cezaevi psikoloğu nedir? Kimdir? Ne demek? Cezaevi psikoloğu ne iş yapar? Görev tanımı nedir? Cezaevi psikoloğu maaşları ne kadar? Maaşlar yüksek mi, düşük mü?

Cezaevi Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar?

Cezaevi Psikoloğu Nedir? Kimdir?

Türk Dil Kurumu’na göre cezaevi hüküm giymiş kişilerin tutuldukları yapıdır. Mahpus, mahpushane, mapus, dam, kodes olarak da bilinir. Psikolog kelimesi ise Fransızca kökenlidir. Ruh bilimci olarak tanımlanır. Cezaevi psikoloğu, cezaevlerinde çalışan mahkumların ruh sağlığı ile ilgilenen rehabilitasyon sürecini yürüten görevlidir. Cezaevi psikologları yaptıkları çalışmalarla mahkumların hayatına, cezaevindeki huzura, şiddetin azaltılmasına katkı sağlarlar. Bu nedenle mahkumların geri kazanılması konusunda hayati derecede önemli rol oynarlar.

Cezaevi Psikoloğu Ne İş Yapar? Görev Tanımı Nedir?

Cezaevinde çalışan her personelin önemli görev ve sorumlulukları vardır. Ancak cezaevi psikologları çok daha önemli görevler üstlenirler. Hem mahkumlara hem de cezaevi görevlilerine danışmanlık hizmeti verebilirler. Bunların yanı sıra ek görev ve sorumlulukları bulunur. Peki cezaevi psikoloğu ne iş yapar? Görev tanımı nedir?

  • Mahkum ve çalışanlara destek ve danışmanlık sağlarlar.
  • Bireysel görüşmeler gerçekleştirirler.
  • Hükümlü ve tutuklunun psiko-sosyal durumlarını tespit ederler.
  • Mahkumların davranışlarını gözlemlerler.
  • Çalışmaları doğrultusunda değerlendirmeler yaparlar.
  • Mahkum dosyalarına elde ettikleri bilgileri eklerler.
  • Cezaevi psikologları disiplin idare kurullarında da görev alırlar.
  • Cezaevine yeni gelen hükümlülerle ilk 3 gün içinde görüşürler.
  • Kurumda verilen psikolojik hizmetleri tanıtırlar.
  • İhtiyaç halinde nasıl psikoloğa başvuracağını anlatırlar.
  • Görüşmelerden elde edilen bilgileri Hükümlü-Tutuklu Tanıma Formuna kaydederler.
  • Kendisine ve başkasına zarar verme ihtimali olanları değerlendirirler.
  • Gerekirse bu kişileri güvenli bir odaya alınmasını önerirler.

CTE Cezaevi İdare Memurluğu Maaşı ve Öğrenci Harçlığı Ne Kadar?

Cezaevi Psikolog Maaşları Ne Kadar?

Cezaevinde çalışan her personel zorlu şartlarda görev yapmaktadır. Mahkumlarla, tutuklularla, suçlularla birlikte çalışmak riskli, stresli ve zorlayıcı olabilir. Ayrıca katı kuralların geçerli olduğu bir iş yeri olması nedeniyle cezaevleri bazen zorlayıcı olabilmektedir. Bu nedenle cezaevi psikoloğu maaşlarının ne kadar olduğu her daim merak edilmektedir. Ceza ve infaz kurumlarında psiko-sosyal yardım servislerinde çalışan, hizmet sınıfı sağlık hizmetleri olan personellerin de aldıkları maaşlar sık sık sorulur. Cezaevi psikologları hafta içi sabah 9 akşam 17.30 saatleri arasında çalışmaktadır. Bu kapsamda cezaevi psikoloğu maaşları ortalama 8-12 bin TL civarındadır.

Cezaevi psikologları ne yapar?

Hükümlü-tutuklunun psiko -sosyal özelliklerini, davranışlarının nedenlerini değerlendirmek, açıklamak ve bilgi aktarımında bulunmak amacıyla Disiplin ve İdare Kurulunda görev alır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.