kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Alımı Şartları ve Sorunları

Berat Albayrak tarafından duyurulan Vergi Müfettiş Yardımcılığı, Gelir Uzman Yardımcılığı, Defterdarlık Uzman Yardımcılığı, HM Uzman Yardımcılığı alımlarının şartları, başvuru dönemi, hangi puan yılının geçerli olacağı gibi bir çok koşul belirsiz durumdadır. Adaylar bu şartların netleştirilmesini ve dahi sayının artırılmasını talep etmektedir.

A+
A-

20 Mart 2020 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından sosyal medya hesabı üzerinden bir görsel paylaşıldı. Bu görsel yıllardır alım sayıları dibe vurmuş olan ve en kısa bekleyişin 22 ay olduğu bir ilan bekleme hali içerisinde olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu adayların beklediği alımlara dair bir duyuru idi. Bakan Albayrak görselde alımı yapılacak unvanlara, toplam sayıya ve sınav tarihlerine yer verdiği görselde adayların ikilemde kaldığı ve gerçekten bilmek istediği bir çok hususa ise değinmedi. Bu eksikliği kısa süre sonra yayınladığı ek görsel ile gideren Sayın Albayrak’tan adayların haklı bazı talepleri devam ediyor. Alıma dair adayların merak ettiği hususlar neler? 2020 Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alım sayısı yeterli mi? Oluşan mağduriyetler ve olası çözüm yolları nelerdir? Adayların talep ve beklentilerini haberimizde inceleyebilirsiniz.

2020 Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Alımı Nasıl Yapılacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yapmış olduğu paylaşım ile; Gelir İdaresi Başkanlığı’na Avukat ve Gelir Uzman Yardımcılığı unvanları için, Bakanlık bünyesine Vergi Müfettiş Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı ile Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımı yapılacağını belirtmiştir. Tüm bu unvanlar için de ayrılan toplam kadronun 2000 olduğunu belirten ve Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın imzasını taşıyan görsel şu şekilde;

berat acyklama

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunu Adaylar İlandan Memnun Olmadı

Yaklaşık 22 aydır Gelir Uzman Yardımcılığı, 3 yıldır Vergi Müfettiş Yardımcılığı, 5 yıldır da Defterdarlık Uzman Yardımcılığı ilanlarını ve bunların yanında yine 5 senedir alım yapılmayan Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı ilanını bekleyen on binlerce İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu aday özellikle 2000 kişilik toplam kadroya hiçbir şekilde sevinemedi. 5000 sayısının dahi toplam talebi karşılama imkanı yokken 2000 gibi sembolik sayılabilecek bir sayı için yapılan duyuru binlerce adayı hayal kırıklığına uğrattı.

Duyuruda Havada Kalan ve Tartışma Yaratan Hususlar

Sayın Berat Albayrak’ın yayınlamış olduğu bu görselde yer alan bilgilerden yola çıkarak oldukça kısıtlı bir bilgi edinilebiliyordu. Sayın Berat Albayrak bu hususlara dair yine sosyal medya hesabından açıklayıcı bir görsel daha yayınladı ve bazı hususlara açıklık getirdi.

2020 Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Alımına dair aklınıza takılan tüm hususlara dair detaylı açıklamalara, meslek meslek ayrılmış bilgilere ve aklınıza takılan hususlara Sayın Albayrak’ın ek bilgilendirmesi ile güncellenmiş şekliyle yönlendirmesini aşağıda vereceğimiz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

Tüm bu sorunların ve diğer kronikleşmiş problemler ekseninde adayların Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak olmak üzere tüm devlet büyüklerinden, bunun yanında elbette bunların tatbikini, sevk ve idaresini sağlayacak Bakanlık ve bağlı kuruluşlarından bazı talepleri var. Bu talepleri sizler için bir araya derliyoruz. Bu talepler adayların Twitter, Elektronik Posta, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi gibi kanallardan Kurumlara ve devlet büyüklerine ulaşma etkinliklerinde de baz alabilecekleri biçimde derlenmiştir.

rte ba

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunlarının 2020 Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Alımlarına Dair Talepleri

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından 20 Mart 2020 tarihinde duyurulan 2020 Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Alımı bilgilendirmesinde yer alan beş unvandan dördü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu adayları kapsamaktadır. Beş unvan için öngörülen toplam 2000 kişilik kadro oldukça yetersizdir. İİBF mezunları olarak yaklaşık iki yıldır Gelir Uzman Yardımcılığı, üç yıldır Vergi Müfettiş Yardımcılığı, beş yıldır da Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alım ilanı beklemekteyiz. Bu üç unvan 2000 kişilik çok kısıtlı bir sayının içerisine yedirilmiştir ve üç alım için gelmesi muhtemel sayılar oldukça yetersizdir. Yapılan bilgilendirmede Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımına ise hiç yer verilmemiş olması bizleri ayrıca şaşırtmış ve hayal kırıklığına uğratmıştır. Tüm bu nedenlerden ötürü 2000 kişi olarak belirlenen 2020 yılı alım sayısının en az 5000 sayısına çıkarılarak güncellenmesini ve alım yapılacak unvanların içerisine Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı ile Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı unvanlarının da ilave edilmesini talep ediyoruz.

2020 yılı Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı bilgilendirmesinde yer alan bilgilere göre Vergi Müfettiş Yardımcılığı, Gelir Uzman Yardımcılığı ve Defterdarlık Uzman Yardımcılığı için yazılı sınav tarihleri ortak bir tarih olarak belirlenmiştir ve 24 Ekim 2020 tarihidir. Her ne kadar sonrasında yayınlanan ek duyuru ile sınavların farklı tarihlerde de yapılabileceği ve mağduriyet yaratılmayacağı açıklanmışsa da, sınav hakkının yalnızca 2019 KPSS’ye katılan adaylar ile 2020 KPSS’ye katılacak adaylara verilmiş olması, 2018 KPSS’ye katılmış olan binlerce adayı mağdur etmiştir. Bir önceki Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı son olarak 2017 KPSS adaylarını kapsayacak şekilde yapılmış ve 2018 KPSS adayları sürecin dışında bırakılmıştır. İzleyen süreçte başlatılan Vergi Müfettiş Yardımcılığı alım süreci de iptal edilmiş ve 2018 KPSS’ye katılmış olan adayların mağduriyetlerine bir yenisi eklenmiştir. 2020 yılında gerçekleştirilecek olan Hazine ve Maliye Bakanlığı alımlarının 2018 KPSS’nin geçerliliği devam ederken ilan edilmiş olmasına rağmen onları kapsamayacak olması ciddi bir adaletsizlik ortaya çıkaracaktır. Oluşacak bu adaletsizliğin giderilmesini talep ediyoruz.

Malumunuz 2016 yılında gerçekleştirilmeye çalışılan 15 Temmuz hain darbe kalkışmasından sonra kamu kurumlarımızda ciddi bir yenilenme süreci başlamıştır. Bu yenilenme ve yapılanma süreçlerinden sonra en ciddi şekilde mağduriyet yaşayan kesim İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu adaylar olmuştur. Nitekim kamu personel rejimi içerisinde yer alan her unvan ve meslek grubu için sayıları on binlerle ifade edilecek alım süreçleri yürütülmüş, tamamlanmış ve tekrarlanmıştır. Oysa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu adayların için A Grubu alımlarında da B Grubu alımlarında da ciddi şekilde kısıntılara gidilmiştir ve görmekteyiz ki bu kısıntılar halen sürmektedir. Mart 2020 dönemi içerisinde Öğretmenlik kadroları için 20 bin kişilik atamanın yapılması konuşulurken sayısı yarım milyona varmış olan bir mezun grubu için açılan kadro sayısı yalnızca 2000 kişi ile sınırlı kalmıştır. 2016 yılından itibaren özellikle KPSS A Grubu sürecine girmiş olan adayların büyük bir çoğunluğu henüz emeklerinin karşılığını alamamış, atanamamıştır. Bu adayların bir kısmı kamu kurumlarının özellikle A Grubu atamalarında ve bazı açıktan B Grubu atamalarında istenen 35 yaşını doldurmamış olmak koşuluna takılı kalmak üzeredir ya da emeklerinin karşılığını alamadan bu sınırı aşmıştır. 2016’dan bu yana süregelen mağduriyetlerin giderilmesi ve olası yeni mağduriyetlerin de ortadan kaldırılması adına kamu personel alımlarında 35 yaşının esnetilmesini talep etmekteyiz. Zira 15 Temmuz hain kalkışmasından sonra açılan yaraların cezasını, devletine hizmet etmek için yıllarını vakfetmiş olan adaylar çekmemelidir.

Bizler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu adaylar devletine, milletine hizmet etmek için bu okulları okumuş, bu gaye ile KPSS yoluna girmiş, gece gündüz ders çalışarak yüksek puanlar almış, bu ülkenin beşeri sermayesiyiz. Bu ülkenin geleceği, gençleriyiz. Ömrümüzün en verimli çağlarının üretkenlikten uzak, hayatını kuramamış bir halde yitip gitmesine seyirci kalmayacağınızı umuyor, saygılarımızı sunuyoruz.

İktisadi ve İdari Bilimler Falültesi mezunu adayların alım süreçlerinde yaşadıkları tüm sorunları derlemiş olduğumuz video çalışmamızı izlemek için;

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu adayların alım süreçlerini konuşmak, diğer adaylarla istişare etmek ve gelişmeleri takip etmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.