kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Eğitim Bilimleri Konuları ve Soru Dağılımları (ÖSYM)

2020 KPSS Öğretmenlik Eğitim Bilimleri Konuları nelerdir? 2020 KPSS Eğitim Bilimleri konu dağılımı nasıl? Soru dağılımları nasıl olmaktadır? Detaylar yazımızda.

A+
A-

2020 KPSS kapsamında 2020 yılının yaz döneminde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilmesini beklediğimiz 2020 KPSS Öğretmenlik sınavları kapsamında gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS Eğitim Bilimleri sınavı konuları nelerdir? 2020 KPSS Eğitim Bilimleri soru sayısı ve soru dağılımları nasıl? Kimler 2020 KPSS Eğitim Bilimleri sınavına katılacak? Tüm bu detayları yazımızda bulabilirsiniz.

2020 KPSS Eğitim Bilimleri Nedir? Ne Zaman Yapılacak? Kimler 2020 KPSS Eğitim Bilimleri Sınavına Katılacak?

2020 KPSS Eğitim Bilimleri sınavı, 2020 yılında öğretmen olarak devlet okullarına atanmak isteyen adayların katılması gereken zorunlu oturumlardan birisidir. Eğitim alanında temel ve ortak bilgiler içeren test olan Eğitim Bilimleri testine Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine girme zorunluluğu olsun olmasın tüm adayların katılması gerekmektedir.

2020 KPSS Eğitim Bilimleri testine katılacak olan tüm adayların aynı zamanda 2020 KPSS Lisans oturumuna da katılmaları zorunludur. Aksi halde adayların puan türlerinin hesaplanması mümkün değildir.

2020 yılında gerçekleştirilecek olan KPSS Öğretmenlik sınav maratonunda belli öğretmenlik dalları için ÖSYM bu iki oturuma ilave olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi de uygulamaktadır. Yine bir kısım yabancı dil öğretmenliği için bazı adayların ilave olarak YDS’ye de katılım göstermiş olmaları gerekmektedir.

2020 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine katılması gereken adayları ve ÖABT sınavına dair detayları ve tek tek ÖABT alanlarının konularını ve soru dağılımlarını incelemek için aşağıda yer alan yönlendirmeden faydalanabilirsiniz;

Bu alanlar dışında kalan adayların ise KPSS Lisans ve KPSS Eğitim Bilimleri sınavlarına katılmaları yeterli olmaktadır. Bu adaylar için 2020 KPSS Lisans ve 2020 KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarında yaptıkları net sayılarına göre KPSS P10 puan türü hesaplanacaktır.

2020 KPSS Eğitim Bilimleri Puanları Kaç Yıl Geçerli?

Adayların 2020 KPSS Eğitim Bilimlerine katılarak elde edecekleri KPSS P10 puan türü, geçtiğimiz seneden itibaren getirilen uygulama ile birlikte 2 yıl boyunca geçerli olacaktır. Adaylar eğer isterlerse 2021 KPSS Öğretmenlik sınavlarına katılarak puanlarını yükseltebileceklerdir. Ancak girmezlerse dahi 2020 KPSS Eğitim Bilimleri ile elde ettikleri puanları ile 2022 yılına kadar tercih yapma hakları olacaktır.

national secondary school essay writing teacher board

2020 KPSS Eğitim Bilimleri Konuları ve Soru Dağılımları

2020 yılının temmuz ayında gerçekleştirilmesini beklediğimiz 2020 KPSS Eğitim Bilimleri testi toplam 80 adet sorudan oluşmaktadır. Adayların 80 adet Eğitim Bilimleri testi sorusunu yanıtlamak için 1 saat 40 dakika süreleri olacaktır.

2020 KPSS Eğitim Bilimleri testi aşağıdaki konulardan oluşmaktadır;

-Öğretim İlkeleri ve Yöntemleri Alanı; Bu alandan adaylara toplam 21 adet soru sorulmaktadır.

-Ölçme ve Değerlendirme Alanı; Bu alandan adaylara toplam 12 soru sorulmaktadır.

-Öğrenme Psikolojisi Alanı; Bu alandan adaylara toplam 12 soru sorulmaktadır.

-Rehberlik ve Özel Eğitim Alanı; Bu alandan adaylara toplam 10 soru sorulmaktadır.

-Gelişim Psikolojisi Alanı; Bu alandan adaylara toplam 10 soru sorulmaktadır.

-Sınıf Yönetimi Alanı; Bu alandan adaylara toplam 5 soru sorulmaktadır.

-Program Geliştirme Alanı; Bu alandan adaylara toplam 5 soru sorulmaktadır.

-Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Alanı; Bu alandan adaylara toplam 5 soru sorulmaktadır.

graphicstock cute boy and girl learning playfully in frot of a big blackboard rrgiscx6bz

ÖSYM KPSS Eğitim Bilimleri testini uygularken yukarıdaki tüm konulardan muhakkak sorular sormaktadır. Yukarıda yer alan soru dağılımdaki soru sayıları küçük farklarla zaman zaman iç içe geçebilmekte, örneğin 10 olan alan 9, 12 olan alan 13 olabilmektedir. Ancak soru sorulan alanlarda bir değişiklik olmayacağından adayların tüm alanlara iyi bir hazırlık yapmaları atanmalarına esas olacak puanı yükseltmeleri için önem arz etmektedir.

**Bu soruların teste dağılımı ÖSYM’nin mevcut kılavuzlarından faydalanılarak belirtilmiştir. ÖSYM’nin değişiklikler yapması durumunda yazımızda yer alan bilgiler de en güncel bilgilere uyumlu şekilde düzenlenecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.