kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Endüstri Mühendisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

​​​​​​​Özel sektörde endüstri mühendisi maaşı 2023 yılı için ne kadar oldu, endüstri mühendisi maaşları 2023’de kamuda ne kadar, endüstri mühendisi olmak için ne yapmak gerekir, endüstri mühendisi çalışma saatleri, ortamı ve şartları nasıldır, endüstri mühendisi ne iş yapmaktadır gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Meslek tanıtımlarından mesleklerin maaşlarına kadar meslekler ile ilgili okuyucularımızı bilgilendirici yazı dizilerimizi hazırlamaya elimizden geldiğince devam ediyoruz. Mühendislik mesleği ile ilgili de böyle bir dizi hazırlamaya karar verdik ve alan alan mühendisliklerin maaşlarını, haklarındaki kısa bilgileri sitemizde yayımlamaya başladık. Bu yazımızda da endüstri mühendisi maaşları ile endüstri mühendisinin ne iş yaptığı, çalışma şartları hakkında size bazı bilgiler vermeye çalışacağız.

Endüstri Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ ÇALIŞMA SAATLERİ NASILDIR? ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ŞARTLARI NE DURUMDADIR?

Endüstri mühendisi olarak çalışmak isteyen bireylerin bilmesi gereken en önemli şeylerden bir tanesi kamuda ve özel sektörde farklı durumların olduğudur.

Özel sektörde çalışan endüstri mühendislerine baktığımızda durum kamudaki kadar iyi değildir çünkü özel sektörde çalışan mühendislere hem (yeni başlayanlar için) oldukça düşük, asgari ücret veya civarlarında ücretler verilmekte hem de özel sektördeki mühendisler uzun mesai saatleriyle, yorucu bir tempoda çalışılmaktadır.

Kamuda çalışan endüstri mühendisleri ise hemen hemen her kamu görevlisi gibi haftalık 40 saat mesai saatine sahiptirler. İstisnai durumlarda, proje yetiştirme dönemlerinde vs. ek mesailere kalıyor olsalar da genellikle çalışma saatlerinin bu şekilde olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Çalışma şartlarına geldiğimizde ise hem alınan ücretler hem de görece konfor nedeniyle endüstri mühendisleri iyi çalışma olanaklarına sahiptirler. Çalışma ortamları da mühendislik yapılan alana göre değişiklik gösterebilse de zaman zaman ofis, zaman zaman laboratuvar ortamı zaman zaman da saha olabilmektedir.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ KİMDİR? NASIL ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ OLUNUR? ENDÜSTRİ MÜHENDİSİNİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Endüstri mühendisi kimdir sorusunun cevabını vermek gerekirse öncelikle nasıl endüstri mühendisi olunuru cevaplamak doğru olacaktır çünkü bir kimsenin endüstri mühendisi olabilmesi için ilgili bir bölüm mezunu olması gerekmektedir, endüstri mühendisi olabilmek için de adayların en az 4 yıllık eğitim veren endüstri mühendisliği veya benzeri bölümü bitirmiş olmaları gerekmektedir. Tabi ki buna ek olarak bu işi yapabilmek için devlet personeli olarak çalışmayı düşünenlerin KPSS’den yeterli puanı alması özel sektörde çalışabilmek için de yeterli donanıma sahip olması gerekmektedir.

Endüstri mühendisinin görevleri nelerdir yani endüstri mühendisi ne iş yapar sorusuna gelecek olursak;

  • Üretilecek olan ürüne göre üretim sürecini planlamak,
  • Üretimin en uygun zamanlama ve maliyet ile gerçekleşmesi adına makine ve tesisat seçimini yapmak,
  • Hammadde stok ve ürün kontrolü yapmak,
  • Yöneticilere karar aşamasında yardımcı olmak için gerekli verileri hazırlamak,
  • Ürün ya da hizmetin tüketiciye sağlayacağı faydanın en yüksek düzeyde olması için dağıtım yönetimini tespit etmek ve uygulanmasını sağlamak.

<div></div>

KAMUDA ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ MAAŞLARI 2023 YILINDA NE KADAR OLDU?

Yeni başlayan Endüstri Mühendisi Maaşı           22650-22750 Türk Lirası

Kamuda endüstri mühendisi maaşları yaklaşık olarak tablodaki gibidir. Burada bazı değişkenler ortaya çıkabilmektedir ve bu yüzden buradaki rakamları ortalama ve minimum rakamlar olarak görmek doğru olacaktır. Yurtdışı görevlendirmeleri, ek mesai ücretleri, çalışılan kurumdaki farklı ek ödenekler gibi değişkenlerden dolayı bu rakamlardan biraz daha fazla maaş alınabilmektedir fakat yine belirtelim ortalama olarak yeni başlayan bir endüstri mühendisi maaşı 2023 yılında 22700 TL civarlarındadır.

Endüstriyel Tasarım Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

ÖZEL SEKTÖRDE 2023 ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ MAAŞLARI NE KADAR?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere özel sektör ile kamu arasında mühendis olarak çalışma noktasında bazı farklar vardır. Çoğu firma bünyesinde çalıştırdığı yeni mezun veya az tecrübeli endüstri mühendislerine asgari ücret veya civarında maaş vermektedir. Ortalama olarak özel sektörde yeni başlayan endüstri mühendisi maaşları 2023 yılı için 9700 TL dolaylarındadır diyebiliriz fakat bu rakamın altında veya üzerinde maaş veren şirketler bulunduğunu da tekrar belirtelim. Alınacak maaş, çalışılacak firma biraz da kişinin kendini geliştirme seviyesi ile de ilişkilidir diyebiliriz.

<div></div>

SORU, GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN BURADAN FORUM SAYFALARIMIZI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

Endüstri mühendisliği çizim yapar mı?

AutoCAD programını kullanarak 3 boyutlu düşünebilme yeteneğini bilgisayar ortamına aktarıp teknik çizim yapabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.