kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Coğrafya Soruları ve Cevapları

​​​​​​​TYT coğrafya soruları ve cevapları nasıldı, TYT coğrafya soruları yayımlandı mı, TYT coğrafya sorularına nasıl ulaşabilirim gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

TYT Coğrafya Soruları ve Cevapları

Temel yeterlilik testine giren öğrenciler için sorular ve cevaplar bir hayli merak konusu oldu. Peki bu sınavda TYT coğrafya soruları ve cevapları nelerdi, gelin birlikte bakalım…

Gerçekleştirilen ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk ayağı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) geride kaldı. Adaylar sınavın biter bitmez kaç netleri olduğunu, soruların cevaplarını merak etmeye başladı ve gerek sosyal medyada gerekse sitemizin forum sayfalarında bunlar konuşuldu.

TYT COĞRAFYA SORULARI VE CEVAPLARI (Akılda Kalanlar)

Yukarıda da dediğimiz gibi adaylar soruların cevaplarını merak etmeye başladılar ve buna yönelik olarak sosyal medya ortamlarında veya forumlarda bunları kendi aralarında tartışmaya başladılar. Bizler de sizlere adayların bu tartışmalarından yola çıkarak soru ve cevapları derlemeye gayret gösterdik.

ÖSYM soru kitapçıklarını yayımlamadığı için birebir soruların tam metinleri yazımızda ne yazık ki yer almıyor fakat biz ÖSYM kitapçıkları yayımladığında sizi ilgili sayfalara yönlendireceğiz. Şimdilik sadece soruyu çağrıştıracak cümleler ile veya sadece cevaplar ile sizlere fikir vermesi için bir yazı yayımlıyoruz. Buradaki cevaplar kesin olarak doğru olmasa da çoğu kişinin üzerinde uzlaştığı cevaplar olduğu için size aşağı yukarı bir fikir verebilir. Akılda Kalan TYT coğrafya cevapları aşağıdaki gibidir. (Sınav sonrası en kısa sürede eklenecektir.)

*TYT içinde toplam 5coğrafya sorusu bulunmaktadır.

Sel ve Taşkınlar Görülmez, III

Nüfus Piramidi Sorusu, yıllık nüfus artış oranı

Karstik arazi sorusu, kireçtaşı

Troposfer sorusu, I ve III

Sınırlar en kısa sürede değişir sorusu, serbest ticaret bölgesi ve tarım yapılan arazi (beşeri nedenler)

Aklınıza takılanlar ile ilgili olarak FORUM.TERCİHİNİYAP.NET adresine gelerek tüm sorularınızı deneyim sahibi hocalarımıza sorabilirsiniz.

Yorumlar

  1. hale can Avatar hale can dedi ki:

    tesekur ederiz cok yardımcı oldunuz