kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

BİM Personel Maaşları Ne Kadar?

BİM Personel Maaşları Ne Kadar? BİM Nedir? Açılımı Ne? BİM Kimin? BİM Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri BİM Personel Alımı ve İş Başvurusu Şartları BİM İş Başvurusu ve İşe Alım Süreci

A+
A-

Pandeminin olumsuz etkilerinden biri de ekonominin dalgalanması durumudur. Pek çok kişi bu durumdan etkilenmiş ve iş bulmakta zorluk çekmiştir. Bu noktada market zincirlerde çalışmak isteyenler başvuruda bulunmaktadır. Zincir marketlerden olan BİM personel maaşları ne kadar gelin birlikte bakalım…

BİM market zinciri Koronavirüs salgını (COVİD-19) sürecinde faaliyetlerine hız verdi. Evlerine kapanan insanların alışveriş yaparken ilk tercihi yine BİM mağazaları oldu. Türkiye’nin her şehrinde ve her ilçesinde faaliyet gösteren şubeleri ile milyonlarca kişiye hizmet veren firma büyük bir istihdam merkezi olma niteliği de taşıyor. Firma bünyesinde binlerce personel çalışıyor. Ayrıca salgın süresince sık sık personel alım ilanları da yayınlandı. Bu nedenle pek çok kişi BİM çalışma şartlarını ve maaş politikasını araştırmaya başladı. Peki BİM personel maaşları ne kadar? BİM kasiyer, reyon görevlisi, depo sorumlusu, dağıtıcı, mağaza müdürü, bölge temsilcisi maaşları ne kadar?

Bimer’e Şikayet Nasıl Yapılır? Bimer Şikayet Yolları Nelerdir?

BİM Nedir? Açılımı Ne? BİM Kimin?

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinin başında gelen firmanın 50 bine yakın mağazası bulunmaktadır. 4 bine yakın ofis, 5 bine yakın depo ile de dikkat çeken bir lojistik merkezleri bulunur. Bu noktalarda ise 60 bine yakın kişiye iş imkanı sunulmaktadır. Firmayla ilgili en çok sorulan soruların başında “BİM açılımı ne? BİM ne demek?” gelmektedir. Bu konuda pek çok iddia ve söylenti bulunmaktadır. Örneğin firmanın adının Birleşik İslam Marketleri’nin kısaltılmış hali olduğu öne sürülmektedir. Ancak bu iddianın gerçek dışı olduğu belirtilmektedir. BİM’in açılımı Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi’dir. Firmanın sahibi, en büyük hissedarı ise Mustafa Latif Topbaş’tır. Topbaş ailesi firmada söz sahibidir. Açık kaynaklarda yer alan bilgilere göre hisse dağılımı şu şekildedir:

Mustafa Latif Topbaş: %,14,78
Ahmet Afif Topbaş: %9,39
Abdulrahman El Khereji: %2,50
Firdevs Çizmeci: %1,15
Fatma Fitnat Topbaş: %1,00
Ahmed Hamdi Topbaş: %0,53
Ahmet Hamdi Topbaş: %0,17
Ömer Hulusi Topbaş: %0,12
İbrahim Halit Çizmeci: %
Halka Açık: %70,36

BİM Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Türkiye’nin en büyük, en çok müşteriye hizmet veren market zincirlerinin başında BİM firması gelmektedir. Türkiye’nin her şehrinde, her ilçesinde mağazalarıyla müşterilere hizmet veren firma her geçen gün mağaza ve çalışan sayısını artırmaktadır. Buna rağmen mağazalardaki yoğunlukla baş etmesi güçtür. BİM çalışanları günün her saati büyün bir yoğunlukla mücadele eder. Çalışanlar joker gibi her pozisyonda görev alabilir. Hem kasiyer hem reyon görevlisi hem de depo elemanı gibi görev alabilirler. Ayrıca mağaza temizliği, ürün yerleştirme, mağaza düzenlemesi de ortak işler arasındadır.

BİM mağazaları sabah 09.00’da açılır ve akşam 21.00’e kadar hizmet verir. Çalışanlar ise vardiya usulüne göre görev yapmaktadır. Bazı çalışanlar sabah erken saatlerde gelip mağazayı açar ve akşama doğru çıkar. Bazı çalışanlarda öğlen saatlerinde mağazaya gelir ve mağazayı kapatıp çıkarlar. Genellikle vardiya saatleri 09.00-18.00 ve 12.00-21.00 saatleri arasındadır. Ancak yoğunluk nedeniyle çalışanlardan fazla mesai yapmaları istenir. Genelde personel günde ortalama 10-11 saat çalışmaktadır. Haftanın 6 günü çalışan personel haftanın 1 günü izin yapar. Bu izin çalışan sayısına, yoğunluğa göre belirlenir. Ayrıca 1 yıllık hizmet süresini dolduranlara 14+2 günlük yıllık izin hakkı verilmektedir.

BİM Personel Maaşları Ne Kadar?

BİM mağazalarında kasiyer, reyon görevlisi, depo sorumlusu, dağıtıcı, mağaza sorumlusu veya mağaza müdürü, bölge temsilcisi gibi farklı pozisyonlarda binlerce personel çalışmaktadır. Bu personelin aldığı aylık ücretler değişiklik gösterebilmektedir. Ancak firmanın maaş politikası asgari ücrete dayanmaktadır. Öyle ki bim personel maaşları 8 bin 506 TL’ye yaklaşmaktaydı. Bu rakam biraz daha yükseldi. Türkiye’de istihdama destek olan firmaların başında gelen BİM bünyesinde çalışmak isteyenler ise “BİM personel, kasiyer, reyon görevlisi, depocu, dağıtıcı maaşları ne kadar?” sorusunu sormaktadır. Tercihiniyap ailesi olarak bu sorulara cevap aradık.

BİM bölge temsilcisi, bölge müdürü maaşı 15-17 bin TL civarındadır.

BİM mağaza müdürü, mağaza sorumlusu maaşı 15 bin TL seviyesindedir.

BİM reyon görevlisi, şarküteri elemanı, dağıtıcı personel, depocu maaşları 14 bin 250 TL civarındadır.

BİM kasiyer maaşları 14 bin 250 TL civarındadır.

Firmada çalışanların maaşlarını etkileyen diğer unsurlar ise Asgari Geçim İndirimi (AGİ), aile ve çocuk yardımı, yemek ücreti, yol yardımı, prim ödemesi, sigorta ve BES kesintisi gibi faktörlerdir. Örnek vermek gerekirse BES kesintisi nedeniyle maaşlardan 100 TL kesilmektedir. Ayrıca personelin prim, ödül alması durumunda ise maaşlarda 500-1000 TL artış görülebilir.

Kamu Kurumlarına Başvuruda Özgeçmiş Nasıl Hazırlanmalıdır ?

BİM Personel Alımı ve İş Başvurusu Şartları

Türkiye’de her geçen gün işsizlik sorunu büyümektedir. İşsiz sayısı arttıkça pek çok kişi BİM firmasında çalışmayı düşünmektedir. Ancak firma istihdam edeceği kişilerde bazı şartlar aramaktadır.

  • Adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir.
  • Önlisans ve lisans mezunlarının şansı daha fazladır.
  • Adayların iletşim becerilerinin yüksek olması önemlidir.
  • Perakende ve marketçilik alanlarında deneyimli olan kişiler avantajlıdır.
  • Esnek çalışma şartlarından şikayetçi olmayacak kişiler tercih sebebidir.
  • Vardiya sistemine uygun kişiler alınacaktır.
  • Sigara kullanmaması, kötü şöhretle tanınmaması, daha önce firmadan kovulmamış kişiler önceliklidir.
  • Adli sicil kaydının temiz olması gereklidir.

BİM İş Başvurusu ve İşe Alım Süreci

Büyük market zinciri bünyesinde çalışmak isteyenlerin başvuracağı ilk adres firmanın resmi internet sitesidir. Firmanın resmi internet sitesi olan bim.com.tr adresi üzerinden kariyer sayfasına girilmelidir. Daha sonra sisteme kayıt olup, iş başvuru formu doldurmanız gerekir. Son olarak da BİM açık iş pozisyonlarından istediğiniz ilana başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuzun ardından değerlendirme süreci başlar. Eğer uygun görülürseniz görüşmeye çağırılırsınız. Ayrıca çalışmak istediğiniz mağazaya giderek iş başvurusu yapmak istediğinizi söyleyebilir ve elle başvuru da yapabilirsiniz.

BİM iş başvuru adresi: https://www.bim.com.tr/Categories/629/bim-de-kariyer.aspx

BİM haftada kaç saat çalışıyor?

BİM hafta içi 09:00 – 21:00 arası çalışıyor. BİM hafta sonu 09:00 – 21:00 arası çalışıyor.

Yorumlar

  1. Mücahit Avatar Mücahit dedi ki:

    Yeni başlayan personel maaşı net 3600+prim çok yanlış bilgiler vermişsiniz