kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 KPSS A Grubu İstatistik Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

2021 KPSS A Grubu İstatistik testi sınav konuları nelerdir? 2021 KPSS A Grubu İstatistik dersi soru dağılımı nasıl? Detaylar çalışmamızda.

A+
A-

2021 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın A Grubu oturumlarında yer alan İstatistik testi soru sayısı kaçtır? 2021 KPSS A Grubu sınavı İstatistik dersi konuları neler? 2021 KPSS A Grubu İstatistik dersi soru dağılımı nasıldır? 2021 KPSS A Grubu sınavı İstatistik testi kaç soru? Sınav süresi kaç saat? 2021 KPSS A Grubu Sınavı İstatistik testine dair daha detaylı bilgileri çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

2021 KPSS A Grubu İstatistik Dersi Sınavı Nedir? Kimler 2021 KPSS A Grubu İstatistik Testine Katılacaktır?

2021 yılında gerçekleştirilecek olan 2021 KPSS A Grubu sınavına kamu kurumlarında yer alan kariyer meslek alımlarına girmek isteyen adaylar katılacaklardır. 2021 KPSS A Grubu oturumlarında yer alan İstatistik testine başta İstatistik mezunu adaylar bölümlerine yönelik olarak açılan a grubu kariyer meslek alımlarına başvuru yapacakları puan türlerini elde etmek üzere katılmaktadırlar. Bununla birlikte Ekonometri alanından mezun olan adaylar için de İstatistik testi içeren puanlarla a grubu alımları yapılabilmektedir.

2021 KPSS A Grubu oturumlarının herhangi birine, bir kısmına ya da tamamına katılacak olan adaylar için A grubu oturumlarına dair daha detaylı bilgiler için aşağıda yönlendirmesini verdiğimiz içeriğimizi öneriyoruz;

2021 KPSS A Grubu Sınavı İstatistik Testi Puan Türleri Nelerdir?

2021 yılında gerçekleştirilmesi planlanan 2021 KPSS A Grubu sınavı oturumları arasında yer alan ve sün gün son oturumda bulunan İstatistik testi KPSS puan türleri içerisinde yalnızca iki puan türünün hesaplanmasında etkili olmaktadır. Bu puan türlerini ve İstatistik testinin bu puan türleri üzerindeki etkisini aşağıda görebilirsiniz;

Puan Ağırlık
KPSSP12 %60
KPSSP13 %40

2021 KPSS A grubu oturumlarına İstatistik testinin yanı sıra diğer testler için de katılacak olan adayların hesaplanabilecek tüm puan türlerini ve bu puan türlerinin hesaplanmasında hangi dersin yüzde kaç oranında etkili olduğunu inceleyebileceğiniz çalışmamıza aşağıda yer alan bağlantı yardımıyla ulaşabilirsiniz;

ystatistik

2020 KPSS A Grubu İstatistik Testine Kaç Kişi Katıldı? Adayların Ortalamaları ve Standart Sapmaları Nasıl?

2020 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu oturumlarına İstatistik testinden katılan adayların muhatap oldukları soru sayısı, bu sorulara vermiş oldukları yanıtlara göre oluşan standart sapma, net ortalaması oranları ile sınava katılan aday sayısını aşağıda yer alan tabloda görebilirsiniz;

Soru Sayıları Standart Sapmalar Ortalama Net Katılan Aday
40 1,746 2,574 39.065

2021 KPSS A Grubu İstatisitk Testi Sınav Konuları Nelerdir? 2021 KPSS A Grubu İstatistik Soru Dağılımı Nasıl?

2021 yılında gerçekleştirilecek olan A grubu KPSS oturumları arasında yer alan İstatistik testinde adaylara toplam 40 adet çoktan seçmeli soru yöneltilecek ve bu sorulara yanıt verilmesi için adayların toplam 1 saat süresi olacaktır. 

2021 KPSS A Grubu İstatistik testi konularını ve soruların dağılımını aşağıda görebilirsiniz;

image 174

*2021 KPSS A Grubu İstatistik testi konularını ve soru dağılımını incelediğimiz çalışmamızda yer alan bilgiler ÖSYM tarafından yayımlanmış olan bilgilerden yararlanılarak bir araya getirilmiştir. ÖSYM’nin İstatistik testine yönelik güncellemeler yapması durumunda çalışmamızda da yenileme yapılacaktır.

2021 KPSS A Grubu Sınavı İstatistik testine ve konu dağılımına dair sorularınızı sormak, KPSS hazırlığı için diğer adaylarla bilgi alışverişinde bulunmak için FORUM sayfamızı takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.