kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Turizm Araştırmacısı Maaşları Ne Kadar?

Turizm Araştırmacısı Maaşları Ne Kadar? Kültür ve Turizm Bakanlığı enformasyon memuru maaşları ne kadar? Turizm Araştırmacısı Çalışma Şartları ve Saatleri Nasıl?

A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde görev alan Turizm Araştırmacısı hakkında merak edilen konu aldıkları maaş bilgisidir. Biz de sizlere ilk olarak Turizm Araştırmacısı maaşları ne kadar sorusu hakkında bilgi derledik.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki enformasyon memuru olarak bilinen unvan yapılan değişiklik ile ‘Turizm Araştırmacı’ olarak güncellendi. Bu personel Türkiye’nin tarihi, kültürü, turizm değerlerini, cazibe merkezlerini tanıtımında rol almaktadır. Bunların gelecek nesillere aktarılması, dünyaya tanıtılması konusunda vazgeçilmez bir görev yapan çalışanlar hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Bu soruların başında da personelin aldığı aylık ücretler yani maaşlar gelmektedir. Peki turizm araştırmacısı maaşları ne kadar?

Kültürel Miras ve Turizm 

Turizm Araştırmacısı Çalışma Şartları ve Saatleri

Devlette çalışma saatleri özel sektöre göre oldukça iyidir. Belirli bir çalışma düzeni bulunur. Personel sabah 8 akşam 17.00 saatleri arasında mesai görevini icra eder. İş yüküne, görevlere göre bu saatler değişiklik gösterebilir. Çalışma şartları da iyi durumdadır. Genellikle masa başında çalışırlar. Her türlü teknolojik donanıma, bilgisayara, telefona, yazıcıya erişimleri bulunur. Kendilerine özel odaları vardır. Bakanlığın olanaklarından faydalanabilirler.

Turizm Araştırmacısı Maaşları Ne Kadar?

Bu kadroda çalışan personelin maaşları ilk dört derecede farklılık gösterebilir. Ayrıca Yabancı Dil Bilgisi Sınavı (YDS) puanı, başarı düzeyi B düzeyinde olanlarla ile olmayanların maaşları da farklılık gösterebilir. Bunların dışında evli olan, çocuğu olan memurun aldığı yardımlar da ücretleri etkiler. Eğitim durumu, tazminat, fazla mesai, döner sermaye, sigorta ve BES kesintisi gibi unsurlar da önemlidir.

9/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan Turizm Araştırmacısı maaşı 14 bin 500 TL civarındadır.

Turizm Animasyonu

Turizm çeşitleri kaç tane?

Turizm faaliyetine katılan kişi sayısına göre yapılan bu ayrımda turizm; bireysel turizm, kitle turizmi ve grup turizmi olmak üzere 3 türdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.