kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Fizik Soruları ve Cevapları

TYT fizik soruları nasıldı, TYT fizik cevapları nelerdir, temel yeterlilik testinde çıkan fizik soru ve cevapları içeriğimizde…

YKS
A+
A-

TYT Fizik Soruları ve Cevapları

Üniversite sınavında ter döken adaylar için kolaylık sağlayacak bilgiler derlemeye devam ediyoruz. Bugün yazımızda TYT fizik sorularını ve cevaplarını ele aldık. Gelin bu soru ve cevaplara birlikte bakalım…

Bir sınav dönemi daha neredeyse sona erdi ve sondan bir önceki basamağa gelindi. Son basamak olan tercihlerden önce üniversite adayı gençler üniversite sınavı olan yükseköğretim kurumları sınavı yani YKS’nin ilk aşaması olan temel yeterlilik testine (TYT) girdiler.

Sınav heyecanı ile üniversite adayı gençler şu dakikalarda sınavda çıkmış sorulara ve cevaplarına bakıyor. Bizler de adaylara fikir vermesi amacıyla internetteki platformlarda soruları ve cevapları paylaşan adaylardan yararlanarak TYT’de çıkmış soru ve cevapları akılda kalanlar üzerinden derlemeye çalıştık. Bu içerikte TYT fizik soru ve cevaplarından akılda kalanlara ulaşabileceksiniz.

TYT FİZİK SORULARI VE CEVAPLARI  (AKILDA KALANLAR)

Temel yeterlilik testi içerisinde fizik dersi fen bilimleri grubu içerisinde yer almaktadır. Bu grubun içinde toplamda 20 soru bulunmaktadır ve bu 20 sorunun 7 tanesini fizik soruları oluşturmaktadır. TYT’de çıkan fizik sorularının adayların aklında kalan cevapları şu şekildedir (Soruları buldukça güncellemeye devam edeceğiz, ÖSYM paylaştıktan sonra da yazımızın içinde soruların linkini bulabileceksiniz):

ÖSYM TARAFINDAN YAYIMLANAN SORULARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Basınç sorusu I ve II

M>L>K

Isı iletim sorusu I ve II

Dalga ile ilgili soru V1=V2, f2>f1

Kuvvet sorusunun cevabı F2>F1=F3

Yüzey gerilimi sorusunun cevabı Yalnız II

 

Temel yeterlilik testinde kaç soru fizik dersinden gelmektedir?

Temel yeterlilik testi içerisinde fizik dersi fen bilimleri grubu içerisinde yer almaktadır. Bu grubun içinde toplamda 20 soru bulunmaktadır ve bu 20 sorunun 7 tanesini fizik soruları oluşturmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.