kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

4177 Nitelik Kodu Nedir? Ne Demek? 4177 Özel Şartı Nedir?

4177 Nitelik Kodu Nedir? Ne Demek? Özel Şartı Nedir? KPSS'den yüksek puan alan memur adayları 4177 nitelik kodu hakkında sorular sormaktadır. Peki 4177 nitelik kodu nedir? Ne demek? 4177 özel şartı nedir? Ne anlama gelir? 4177 nitelik kodu ile hangi kurumlara atama yapılır?

A+
A-

Türkiye’de milyonlarca kişi memur olma hayali kurmaktadır. Binlercesi de bu hayali gerçekleştirebilmek için sıkı bir şekilde çalışmaktadır. Memur olmanın ilk ve en önemli şartı ise Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmek ve iyi bir puan almaktır. Ancak bununla da bitmez. Tercih kılavuzunun açıklanması, nitelik koduna dikkat edilmesi, eğitim şartının tamamlanması, özel şartların karşılanması gibi pek çok konuya dikkat etmek gerekir. Adaylar tercih dönemlerinde bu nitelik kodları hakkında, özel şartlar hakkında sorular sormaktadır. Özellikle de ‘4177 nitelik kodu’ veya ‘4177 özel şartı’ hakkında pek çok soru sorulmaktadır.

4177 Nitelik Kodu Nedir? Ne Demek? 

Memur olmak için KPSS’ye giren adaylar yüksek puanlar aldıktan sonra tercih kılavuzunu incelemektedir. Bu kılavuzda memur adaylarının karşısına ise nitelik kodları veya özel şartlar çıkmaktadır. Bu kodlardan en merak edileni ise 4177 nitelik kodu olmaktadır. Bu kodun ne işe yaradığı, hangi kurumların bu nitelik kodu ile alım yaptığı merak edilmektedir. Temelde nitelik kodu memur adayının tercih yapacağı bölüm veya alana göre belirlenen ve adaylarda aranan özel şartları ifade etmektedir. Örneğin 4177 nitelik kodu memur adaylarının hangi programlardan, hangi fakültelerden mezun olmaları gerektiğini belirtmektedir. Bu kodun karşılığındaki fakültelerden, eğitim programlarından mezun olan adaylar ilgili alana yönelik tercihte bulunabilir.

4177 Özel Şartı Nedir? Ne Anlama Gelir?

4177 özel şartı veya nitelik kodu çift yıllarda KPSS‘ye giren ve P3 puanına sahip olan adayları ilgilendiren bir koddur. Bu kod memur adaylarının Sosyal Hizmetler ve Sosyal Çalışmalar lisans bölümlerinden mezun olmaları gerektiğini ifade eder. Yani bu iki bölümden 4 yıllık lisans eğitimi alarak mezun olan adayların başvurabileceğini belirtir.

4177 Nitelik Kodu İle Nerelere Atama Yapılır?

-Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

-Üniversiteler

-Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlıkları

-Dışişleri Bakanlığı

-Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

-Milli Eğitim Bakanlığı

-Gençlik ve Spor Bakanlığı

-Sağlık Bakanlığı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.