kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

65 Yaş Üstü Ücretsiz Ulaşım Kartı Nasıl ve Nereden Alınır?

65 Yaş Üstü Ücretsiz Ulaşım Kartı Nasıl ve Nereden Alınır? 65 Yaş Üstü Ücretsiz Ulaşım Kartı Nedir? 65 Yaş Üstü Ücretsiz Ulaşım Kartı Ne İşe Yarar? 65 Yaş Üstü Ücretsiz Ulaşım Kartı almak için gereken belgeler nelerdir? 65 Yaş Üstü Ücretsiz Ulaşım Kartı alma ücreti ne kadar ?

A+
A-

65 Yaş Üstü Ücretsiz Ulaşım Kartı nasıl ve nereden alınır sorusunu sizler için yazımızda paylaştık. Ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanılmasını sağlayan bu hizmet hakkında merak edilenleri cevapladık.

Türkiye’de emekliler, yaşlılar, engelliler, çocuklar, işsizler için belirli hizmetler bulunmaktadır. Özellikle de yaşlılar ve emeklilere pek çok hak tanınmıştır. Bayram ikramiyeleri, emekli maaş zamları gibi ödeneklerin dışında ulaşımda ücretsiz hizmet de verilmektedir. Belirli bir yaşın üzerindeki vatandaşlara ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmaları için kart verilmektedir. Bu nedenle milyonlarca yaşlı ve yaşlıların aileleri bu kartla ilgili araştırma yapmaktadır. 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kartı olarak bilinen bu kartın nasıl ve nereden alındığı sık sık sorulmaktadır.  Peki 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kartı nedir? Ne demek? Ne işe yarar? 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kartı nasıl ve nereden alınır?

HGS Kartı Nedir? Nereden Alınır? Ücreti Ne Kadar?

65 Yaş Üstü Ücretsiz Ulaşım Kartı Nedir?

Adından da anlaşılacağı üzere bu kart 65 yaşın üzerindeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmasını sağlayan bir karttır. 65 yaşını dolduran vatandaşlara sunulan bu ayrıcalık sayesinde vatandaşlar şehir içi ulaşım hizmetlerini para ödemeden alırlar. Metro, otobüs, halk otobüsü, belediye otobüsü gibi araçlardan bedel ödemeden hizmet alınabilir. Ancak her 65 yaşını dolduran para ödemeden ücretsiz ulaşım hizmeti alamaz. Bedel ödemeden hizmet almak için bu kartın çıkarılması zorunludur. Çünkü artık ulaşım sistemlerinde parayla değil kartla ödeme ve geçiş yapılmaktadır.

65 yas ustu ucretsiz ulasim karti nedir 2

65 Yaş Üstü Ücretsiz Ulaşım Kartı Ne İşe Yarar?

Pek çoğumuz otobüste, metroda, şehir içi ulaşım araçlarında her gün her saat yaşlıları görüyoruz. Ekmek almak için ilçe değiştiren bile pek çok yaşlı vatandaş bulunuyor. Hatta otobüs güzergahında gezintiye çıkan bile var. Bunun en büyük sebebi ise 65 yaş üstü vatandaşlara verilen ücretsiz ulaşım kartı. Bu kart sayesinde 65 yaş üstü vatandaşlar şehir içi ulaşım hizmetlerinden kesintisiz ve ücretsiz faydalanıyor. Ankara, İzmir, Konya, İstanbul, Bursa, Samsun vb. büyükşehirlerde sık sık görüldüğü gibi yaşlı vatandaşlar bu kartlarla şehir içinde artık daha fazla görünür oldu. Sosyal devlet anlayışının iyi bir göstergesi olan bu uygulama ile yaşlı vatandaşlar sosyal hayata kazandırılıyor. Emekli maaşlarından ulaşım masrafları düşülüyor. Kamu Haber

65 Yaş Üstü Ücretsiz Ulaşım Kartı Nasıl ve Nereden Alınır?

Konuyla ilgili en çok bu kartın nasıl ve nereden alınacağı merak edilmektedir. 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kartı almak için şehirdeki kart başvuru merkezlerine veya belediyelere başvuru yapmak gerekmektedir. Vatandaşlar kimlik kartları ve 1 adet vesikalık fotoğrafları ile birlikte başvuru merkezlerine, belediyelere ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine giderek kart için başvuru yapmalıdır. Kısa sürede işlem yapılarak 65 yaş üstü kartı vatandaşlara verilmektedir. Ayrıca 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kart ücreti de ödenmelidir. Ancak bu ücret oldukça cuzi bir miktardır. Ayrıca kartı almak için elektronik ortam üzerinden de başvuru yapılabilir.

Yaşlı Bakım Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

65 yaş üstü ücretsiz seyahat kartı nerelerde geçerli?

Demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar.

Yorumlar

  1. ISMAIL  AYDEMIR Avatar ISMAIL AYDEMIR dedi ki:

    NEDEN YORUM YAPAMıYORUM HEMEN SILINIYOR

  2. Mustafa tesbili Avatar Mustafa tesbili dedi ki:

    Harika bir uygulama

  3. Mehmet Ülkü Avatar Mehmet Ülkü dedi ki:

    Ücretsiz ulaşım kartı eloktronik ortamda nasıl alınır.

    1. İnci Avatar İnci dedi ki:

      Ben de almak istiyorum. Nereden alınıyor acaba.
      İyi günler

  4. Ömer Durmaz Avatar Ömer Durmaz dedi ki:

    Bu uygulamayı çok değerli buldum. %25 zamla en düşük payı alan biz emeklilere bir nefes olacak. Çok teşekkür ederim uygulayan ve düşünen idarecilere. Sağ olun var olunuz.
    Not. Nereden alınacağıyla ilgili açık bir bilgiye ulaşamadım. varsa da göremedim.

  5. Hüseyin Taş Avatar Hüseyin Taş dedi ki:

    65 Yaş üstü kartı, yalnız yaşadığım şehirde mi geçerlidir? Yoksa, her gittiğim şehirde kullanabilir miyim?
    Örneğin; Edirne’de ikamet ediyorsam, gittiğim Eskişehir’de de kullanabilir miyim?

    1. Nuray yüksel Avatar Nuray yüksel dedi ki:

      Mrb. Annem Eskişehir de yaşıyor babasından aldığı yetim aylığı var 69 yaşında Kart çıkartmak istiyorum tam bilgi verilmemiş yada ben anlamadım nereden başvurabilir Eskişehir e gideceğim gitmisken halletmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..

  6. Perihan Şimşek Avatar Perihan Şimşek dedi ki:

    Güzek bir uygulama tşler.

  7. dursun öz Avatar dursun öz dedi ki:

    65 YAŞ ÜSTÜ SEYYAHAT KARTI ALMAK İSTİYORUM