kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Anayasa Hukuku Kaynak Tavsiyesi 2019

Güncel anayasa hukuku konu anlatımlı kitap, çözümlü soru bankası, kaynak tavsiyesi 2019.

A+
A-

Üniversite mezuniyetiyle birlikte KPSS, hakimlik veya kurum sınavları için hazırlanmaya başlamanız gerekmektedir. Hukuk, İİBF, ekonometri veya istatistik gibi bölümlerden mezun herkes iş sahibi olabilmek en azından bir miktar hukuk konularını bilmek zorundadır. Hukuk çalışmaya başlarken en fazla tercih edilen ders ise genellikle anayasa hukuku ve diğer kamu hukuku dersleridir.

Anayasa hukuku kamu hukuku dersleri çalışması en zevkli derstir. Gerek günlük siyasetle olan ilişkisi gerekse sosyal bilimlere birden fazla noktadan teması onu zevkli kılmaktadır. Anayasa hukuku çalışırken izlemeniz gereken yöntem konu çalışma güncel anayasa metnini birden fazla kez okuma ve ardından çözümlü soru çözmektir. Çözümlü soru çözmek konu çalışırken öğrendiğinizi düşündüğünüz ama aslında gözden kaçırdığınız noktaları hem fark etmenizi hem de tekrar etmenizi sağlar.

Anayasa hukuku konu anlatımlı kitap olarak savaş yayınlarının anayasa hukuku kitabını veya themis anayasa konu anlatımlı kitabı kullanabilirsiniz. Bu kaynakları kullanırken mutlaka mevzuatla destekleyin.

Anayasa Hukuku Çözümlü Soru Bankası Tavsiyesi

Hukuk kaynaklarını satın almadan önce mutlaka güncel olması hususuna dikkat etmek gerekiyor. Anayasa hukuku kitapları içinse son anayasa referandumu değişikliklerinin yer alıp almadığını incelemek kitabın güncel olduğunu anlamanızı kolaylaştıracaktır. Bakmanız gereken bir diğer kriter ise kaynak kitabın soruların ÖSYM ve kurum sınavlarının tarzına uygun olup olmadığıdır.

Anayasa hukuku kaynak tavsiyesi noktasına gelince, güncel anayasa hukuku çözümlü soru bankası 2019 basımı güncel ve soru tipi ÖSYM tarzında olan kaynakları kullanabilirsiniz. Bizim önerimizi Prımus anayasa hukuku çözümlü soru bankası KPSS ve kurum sınavlarına hazırlanmak için ideal bir kaynaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.