kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bilgi ve Belge Yönetimi KPSS 2018/1 Atama Taban Puanları

Bilgi ve belge yönetimi KPSS 2018/1 atama taban puanları nasıldır, bilgi ve belge yönetimi mezunlarına özel ayrılan kadroların kodu kaçtır gibi ve benzeri soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bilgi ve belge yönetimi KPSS 2018/1 atama taban puanları nasıldır, bilgi ve belge yönetimi mezunlarına özel ayrılan kadroların kodu kaçtır, özellikle bu kod şartı taşıyan kontenjan sayısı kaçtır, bilgi ve belge yönetimi bölümü mezunları için 2018/1 başvuru kılavuzunda kaç kontenjan ayrılmıştı, bu ve türevi bölüm mezunları hangi kadrolara atanabilir, bilgi ve belge yönetimi mezunu olarak KPSS 2018/1 atamalarında yerleşme ihtimali olan kontenjanların en yüksek ve en düşük puanları kaçtır sorularının cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık. Bu soruların cevapları ile bilgi ve belge yönetimi KPSS 2018/1 atama taban puanları tablomuza yazımız içinde göz atabilirsiniz. KPSS Taban Puanları

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) adayların başvurarak memur olmak amacıyla puan almaya çalıştığı bir Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınavıdır. ÖSYM’nin bu şekilde memur seçimi için düzenlediği vebu amaçla en geniş katılımların sağlandığı 4 adet sınavı bulunmaktadır, KPSSlisans, KPSS önlisans, KPSS ortaöğretim ve EKPSS.

Yukarıda bahsettiğimiz sınavlar ilk basamak olan gerekli puanı almak için girilebilecek sınavlardır bunun dışında bir de atanma ileilgili detaylar bulunmaktadır. KPSS puanı ile bir yere yerleşebilmenin birkaç farklı yolu bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi yine ÖSYM’nin tercih alarak yerleştirme yaptığı merkezi atama sistemiyken diğeri ise mülakat ile alım yapan kurumlara başvurarak başarılı olup atanma yöntemidir. Bu iki yöntemde bazen benzer bazen farklı puan türleri kullanılır fakat aralarındaki en temel fark merkezi atamada ek bir sınav daha olmadan direkt olarak KPSS’den alınan puan ile yerleşmektir.

Biz sizlere fikir vermesi amacıyla atama taban puanları listelerimizi hazırlamaya devam ediyoruz. Ayrıca yine kamu personeli olma süreci ile ilgili daha fazla fikir almak için bu konularda deneyim sahibi üyelerimizin ve yöneticilerimizin olduğu FORUM sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ KPSS 2018/1 MERKEZİ ATAMA TABAN PUANLARI

Merkezi atamalar ile bilgi ve belge yönetimi mezunlarının atanabileceği iki kod ile oluşturulan kontenjanlardan biri herhangi bir lisans bölümünden mezun olanları kapsayan 4001 kodu iken diğeri ise bilgi ve belge yönetimi ve benzeri bölümler mezunları ile ilişkili 4611 kodudur. 2018/1 atamalarında 4001 kodu ile başvurulacak 14 kontenjan bulunmaktayken 4611 kodu ile başvurulabilecek 23 kontenjan bulunmaktaydı. Toplamda bu bölüm için 37 kontenjan ayrılmıştır.

Bilgi ve belge yönetimi mezunu bir bireyin 2018/1 atamalarında atanmak için alması gereken en yüksek puan 91,998 idi. Bununla beraber en düşük 78,655 puan ile yerleşme yapılmıştır.

Bilgi ve belge yönetimi KPSS 2018/1 atama taban puanları listesi aşağıdaki gibidir.

*Yukarıda geçen bilgiler ile veriler ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlar ve web sitesindeki bilgilerden derlenmiştir. Bir değişiklik olması halinde ÖSYM’nin en son yapacağı duyuru ve değişiklik dikkate alınacaktır.

5189 1 dd17fc365f8d31cc67ff5329d088b3ce

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.