kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bolu Üniversiteleri Nelerdir? Bolu'daki Üniversiteler

Bolu şehrinde kaç adet üniversite vardır? Bu üniversitelerden hangileri özel üniversite, hangileri devlet üniversitesidir? Bolu üniversiteleri listesinde hangi okullar bulunur?

Üniversite tercih etmeden önce bir adayın pek çok araştırma yapması gerekmektedir. Üniversite ve bölüm nasıl, bana uygun mu, nasıl imkanlar var vs… Bunlar ile paralel olarak üniversitenin bulunduğu şehir de aday için oldukça önemlidir. Bazı durumlarda bazı adayların ne yazık ki üniversitenin hangi şehirde olduğunu bilmeden tercih yaptıkları oluyor. İşte bu konuda adaylara yol göstermesi açısından hangi şehirde hangi üniversitenin olduğuna dair içerikler üretiyoruz ve bu içerikte bolu şehrinde bulunan üniversitelerin listesini bulabileceksiniz.

BOLU ÜNİVERSİTELERİ NELERDİR? KAÇ TANE ÜNİVERSİTE BULUNMAKTADIR?

Bolu ilimizde toplamda 1 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversite Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’dir. 3 Temmuz 1992 yılında kurulan üniversite adını şehrin önemli işadamı İzzet Baysal’dan almaktadır.

Üniversitenin akademik birimleri Enstitüler, Fakülteler, Yüksekokullar, Meslek Yüksekokulları, Uygulama ve Araştırma Merkezleri, Rektörlüğe Bağlı Birimler’den oluşmaktadır.

Hızla gelişen üniversitede 1 adet Enstitü, 17 adet Fakülte, 1 adet Yüksekokul, 8 adet Meslek Yüksekokulu, 15 adet Araştırma Merkezi, 8 adet Rektörlüğe Bağlı Birim bulunmaktadır. Üniversite 1.509 öğretim elemanı ile eğitim vermektedir.

Şehirdeki tek üniversite olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi devlet üniversitesidir ve şehirde özel üniversite bulunmamaktadır.

bolu abant izzet baysal universitesi

BOLU İLİNİN İLÇELERİ NELERDİR? BOLU ŞEHRİ HAKKINDA GENEL BAZI BİLGİLER

Abant Gölü ve Yedigöller ile ziyaret çeken Bolu kendi halinde sakin bir şehrimizdir. Şehirdeki üniversitenin köklü bir hale gelmesi nedeniyle üniversite okumak için tercih edilebilecek illerimizden biridir.

Bolu’nun plaka kodu 14 telefon kodu 374’tür. Karadeniz bölgesinde yer alan Bolu toplamda 9 ilçeye sahiptir. Bu ilçeler;

  • Bolu (Merkez)
  • Dörtdivan
  • Gerede
  • Göynük
  • Kıbrıscık
  • Mengen
  • Mudurnu
  • Seben

Bolu Merkez şehrin merkez ilçesidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.