kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından istihdam edilen Uzman Yardımcılarının maaşı ne kadar?

A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından istihdam edilen uzman yardımcılığı hakkında genel bilgileri bu yazımızda derledik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar, özlük hakları nelerdir, görev yerleri neresidir gibi tüm soruların cevapları burada.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından merkez birimlerde iş ve işlemler gerçekleştirmek üzere istihdam edilen Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği nedir? Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleğine kimler girebilir? Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleğine alımlar ne şekilde gerçekleştirilmektedir? Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği maaş tutarı ne kadar? Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği özlük hakları nasıl? Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleğine ve güncel maaş tutarına dair bilgileri çalışmamızda detaylıca inceleyebilirsiniz.

Çevre Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir? Kimler Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleğine Girebilir?

Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Bakanlığın merkez teşkilatı birimlerinde görev yapmak üzere istihdam edilen merkez uzmanlığı A grubu kariyer mesleğidir. Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği mensupları Bakanlığın merkez teşkilatlarında yer alan birimlerde, görev yaptıkları birime göre farklılaşan konularda uzmanlaşmak üzere yetiştirilmektedirler. Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği mensupları bu yetiştirme süresinin sonunda gerçekleştirilecek olan bazı yeterlik aşamalarında başarılı olmaları durumunda Çevre ve Şehircilik Uzmanı olarak kariyerlerini devam ettirmektedirler.

Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleğine girmek isteyen adayların öncelikli olarak devlet memurluğu mevzuatında yer alan bazı genel başvuru şartlarını taşıyor olmalarının yanında yine A grubu kariyer mesleklere girişte adaylardan istenen yaş koşulu gibi koşulları da karşılıyor olmaları gerekmektedir. Bunlarla birlikte Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleğine başvuru yapacak olan adayların Bakanlık tarafından belirlenen İİBF/SBF bölümlerinden, Hukuk fakültelerinden veyahut da yine Bakanlık tarafından belirlenecek Mühendislik alanlarının birisinden mezun durumda bulunmaları da şartları arasında yer almaktadır. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleğine başvuru yapacak olan adayların başvuru yapacakları alana göre farklı olmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Lisans oturumlarından ya da KPSS A grubu oturumlarından Bakanlığın belirlemiş olduğu KPSS puan türlerinde yeterli seviyede puana sahip olmaları ve Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği için alım yapılacak olan sayının belirli bir katı kadar yüksek puanlı aday arasında yer alarak Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği giriş sınavlarına katılma hakkı elde edebilmeleri gerekmektedir.

Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tek aşamalı bir sınav yapılmaktadır ve bu sınav sözlü usulde olmaktadır. 

Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakları Nasıldır?

Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği diğer Bakanlık merkez teşkilatlarında görev yapan Uzman Yardımcılığı meslekleri gibi merkez uzmanlığı statüsündedir ve Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği mensupları 3600 ek göstergeye tabi olarak görev yapmaktadırlar.

Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği Mensuplarının Görev Yerleri Neresidir?

Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleğine mensup olan Çevre ve Şehircilik Uzmanları ile Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcıları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın merkez teşkilatında bulunan hizmet birimlerinde görevlendirilmektedirler.  Bu bağlamda Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği mensuplarının görev yerleri Bakanlığın olduğu Ankara ilidir.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığı Mesleği Yılı Maaş Tutarı Ne Kadar?

Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcılığının maaş tutarı yaklaşık olarak 17000 TL-18000 TL civarındadır.

Uzman yardımcılığı kaç yıl?

Uzman yardımcısı kadrosuna atama başlıklı 17 nci maddesinin 4. fıkrasında; “Giriş sınavı duyurusunda atanılacak yerlerin belirlenmiş olması halinde, atanılan yerlerde beş yıl süreyle çalışılması zorunludur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.