kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Zabıta Maaşları 2023 Ne Kadar?

Zabıta Maaşları 2023 Ne Kadar? Zabıta Nedir? Ne Demek? Kimdir? Zabıta Ne İş Yapar? Zabıta Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 Zabıta Maaşları 2023 Ne Kadar oldu?

A+
A-

İl ve ilçe belediyelerinde farklı kadro ve pozisyonda pek çok personel çalışmaktadır. Bu personellerin çoğunluğu zabıtalar oluşturmaktadır. İçişleri Bakanlığı tarafından çizilen kurallar çerçevesinde çalışan zabıtalar belediye sınırları içerisinde görev yaparlar. Vatandaşların daha iyi bir hayat sürebilmesi için görev yaparlar. Esnaf-tüketici, belediye-vatandaş arasındaki ilişkilere etki ederler. Seyyar satıcılarla mücadele ederler. Vergisiz kazancın önüne geçmeye çalışırlar. Bu denli zorlu görevleri yapan zabıtaların ne kadar ücret aldığı da merak edilir. Peki zabıta maaşları 2023 ne kadar?

Zabıta Maaşları Ne Kadar?

Zabıta Nedir? Ne Demek? Kimdir?

Arapça bir kelime olan Zabıta, belediye hizmetlerinin güvenliğini sağlamakla görevli birimi veya görevlileri ifade eder. Zabıtalar İçişleri Bakanlığına bağlı olarak belediyeler bünyesinde istihdam edilir. Personeller kamu huzurunu, güvenliğini sağlamak amacıyla çalışır. Görev bölgelerindeki düzenin sağlanması için çalışan personeller, tüketici haklarının gözetilmesi, korunması ve çiğnenmemesi için görev yapar. Esnafla vatandaş, belediye ile vatandaş arasındaki ilişkilerle ilgilenir. 

<div></div>

Zabıta Ne İş Yapar?

Zabıtaların görev ve sorumlulukları saymakla bitmez. A’dan Z’ye yüzlerce işle ilgilenen personeller görev bölgelerinde hayati önem taşıyan işlere imza atarlar. Bu kapsamda esnafın, vatandaşın hayatına direkt olarak etki ederler. İşte zabıtaların görevleri;

  • Tüketicilerin haklarını gözetirler.
  • Vergi veren esnafın hakkını gözetirler.
  • Esnafı denetlerler.
  • Vatandaşın şikayetleriyle ilgilenirler.
  • Belediyenin haklarını gözetirler.
  • Belediye tarafından konulan kuralları denetlerler.
  • Seyyar satıcılarla mücadele ederler.

<div></div>

Zabıta Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Personellerin çalışma şartları iyidir. Hem kapalı ortamda ofisleri bulunur. Hem de sahada görev yaparken mobilize şeklinde hareket etmelerine olanak sağlayacak araçlara erişimleri vardır. Ofis ortamlarında her türlü donanım ve konfor bulunur. Yetkileri çerçevesinde bu kapsamda görev yaparlar.

Zabıtaların çalışma saatleri, iş yoğunluğu çalıştıkları bölgeye göre değişebilir. Genel mesai saatleri 08.00-17.00 şeklinde olsa da vardiya ve nöbet sistemine uygun hareket ederler. Örneğin 12 saat çalışıp 24 saat izinli olabilirler. Akşam nöbeti, gece nöbeti tutabilirler. Denetimlerin sıkı olduğu dönem fazla mesai yapabilirler.

<div></div>

Zabıta Maaşları 2023 Ne Kadar?

Personellerin maaşlarını etkileyen pek çok unsur bulunmaktadır. Zabıtanın eğitim durumu, evli olup olmaması, eşinin iş durumu, çocuk olup olmaması, sigorta ve BES kesintisi, ek tazminat, fazla mesai, döner sermaye ücreti, çift maaş uygulaması gibi unsurlara bağlı olarak ücretler değişebilir. Ayrıca deneyim ve hizmet yılı da ücretleri etkileyen unsurların başında gelmektedir. Bunların yanı sıra personellerin aldığı ücretler her yıl yapılan toplu sözleşme zammı kapsamında artar. Tüm bu hususlar göz önüne alındığında zabıtala maaşları 2023 şu şekildedir;

9/1 derecesinde ve kıdeminde deneyimsiz, mesleğe yeni başlayan zabıta maaşı 2023 en az 21 bin 800 TL maaş alır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Belediyelerde Memur Maaşları Ne Kadar?

Zabıta kaç gün çalışır?

Zabıta personelinin çalışma saatleri vardiyalar halinde görevin gereğine göre 24 saat iş 48 saat istirahat veya 12 saat iş 24 saat istirahat şeklinde düzenlenebilir. 

Yorumlar

  1. uzmanım Avatar uzmanım dedi ki:

    Uzmanlıktan zabıtalığa geçiş yaş şartı kaç