kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Hemşirelik Taban Puanları 2016 2017

DGS Hemşirelik taban puanları 2016 kaçla kapandı, DGS nedir, hemşirelik bölümü nedir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

DGS Hemşirelik taban puanları 2016 kaçla kapandı, DGS nedir, hemşirelik bölümü nedir, hemşirelik bölümü mezunları ne iş yapar, hemşirelik iş imkanları nelerdir, 2016 2017 dönemi hemşirelik DGS taban puanları nasıldır?gibi soruların cevaplarını sizin için derledik.

DGS NEDİR?

DGS yani Dikey Geçiş Sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan ve düzenlenen iki yıllık önlisans programlardan mezun adayların en az dört yıllık eğitim veren lisans programlarına girebilmesini sağlayan üniversite giriş sınavlarından biridir. DGS sayısal ve sözel iki bölümden oluşmaktadır. 60 sayısal, 60 sözel olmak üzere toplamda 120 soru bulunmaktadır.

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ

Hemşirelik bölümü her ne kadar sağlık liseleri ile ilişkili veya önlisans olarak okutuluyor olsa da DGS ile girilen hemşirelik bölümü 4 yıllık lisans programıdır. Bölümün amacı sağlık alanında deneyimli destek personeli yetiştirmek ve insanlara ve doktorlara yardımcı olacak elemanlar yetiştirmektir. Hemşirelik bölümü Tıp fakültesi kadar kariyer ve prestij vadetmiyor gibi görünse de söz konusu insan sağlığı olunca hemşireliğin de doktorluk veya diğer sağlık meslekleri kadar kutsal bir meslek olduğu unutulmamalıdır.

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR?

Hemşirelik bölümü mezunlarının hemşire olarak görev yapacakları aslında açıktır. Fakat hemşirelik mezunu olduktan sonra bu mesleği yapmak istemeyen bireyler lisans mezunu göründüklerinden KPSS aracılığıyla herhangi bir lisans mezununun yerleştiği yerlere yerleşebilirler. Ayrıca üniversitelerde akademisyenlik ile pedagojik formasyon aldıktan sonra sağlık liselerinde öğretmenlik de alternatif meslekler arasında görülebilir. İş imkanları bu saydıklarımız olmakla beraber aynı zamanda hemşire olarak devlet ve üniversite hastaneleri veya özel hastanelerde istihdam edilme şansları yüksektir.

DGS HEMŞİRELİK 2016 2017 TABAN PUANLARI

2016 yılında gerçekleştirilen DGS ile yerleştirme yapılan hemşirelik bölümünün DGS 2016 2017 dönemi taban puanları aşağıdaki gibidir.

YKS Taban Puanları

3101 1 74e643003df77f9b1d5da07ea5ee66e8 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.