kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Uzman Çavuş Maaşları Ne Kadar?

Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde uzman çavuş rütbesinde çalışan personeller ne kadar maaş alır? Uzman Çavuş maaşları ne kadar? 2022-2023 Uzman Çavuş maaşları ne kadar?

A+
A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) son yıllarda yapılan değişikliklerle birlikte profesyonel ordu konsepti hedefiyle bazı değişikliklere gitmektedir. Bu dönüşümün merkezinde ise uzman çavuşlar yer almaktadır. Çünkü çok sayıda uzman çavuş alımı yapılmakta ve profesyonel eğitim alan uzman çavuşlar sahada daha çok görev almaktadır. Peki bu zorlu mesleği yapan personeller ne kadar maaş almaktadır? Uzman çavuşlar ne kadar maaş alır?

Güncel Teğmen Maaşları

2023 Uzman Çavuş Maaşları

2017 yılı itibari ile uzman çavuş olarakgöreve başlayan personeller 24 bin türk lirası civarında maaş almaktadır. Fakatşunu belirtmek gerekir ki iç Anadolu ve batı bölgelerinde çalışan personeller 20bin lira maaş almaktadır.Doğu bölgesinde çalışan uzman çavuşlar iseoperasyonlara, aile yardımına, çocuk yardımına bağlı olarak 25.000 türklirasına kadar maaş alabilmektedir.

Uzman çavuşlar çıktıkları operasyonlara bağlı olarak ek ödenek almaktadır. Doğu bölgelerinde çalışan personeller haliyle daha fazla operasyon görevi icra ettiğinden daha fazla maaş almaktadır.Ayrıca doğu bölgesinde çalışan uzman çavuşlar görev tazminatı da almaktadır.

Daha önce belirttiğimiz gibi Türk Silahlı Kuvvetleri ordunun yapısını profesyonel orduya göre değiştirmektedir. Bu nedenle uzman çavuşların sayısı artmaktadır. Ayrıca uzman çavuşların sayısının artışı bu unvandaki personellerin mesleki şartlarında iyileşmeye gidilmesi sonucunu doğuracaktır. Uzman çavuşların maaşlarının birkaç yıl içerisinde artması beklenmektedir.

JÖH Nedir? Nasıl Olunur? Başvuru Şartları Nelerdir?

Uzman çavuş polis olur mu?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman erbaş ve uzman er olarak görev yapmakta olan askerler, belirli şartları taşımaları durumunda polis olarak atanabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.