kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik 2019 Taban Puanları

DGS uluslararası ticaret ve işletmecilik 2019 taban puanları kaçlarda kalmıştır, dikey geçiş sınavı ile uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümüne kimle geçiş yapabilir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

DGS ile girilen uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümüne DGS içindeki hangi puan türü ile yerleştirme yapılmaktadır, dikey geçiş sınavı ile uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümüne kimle geçiş yapabilir, DGS uluslararası ticaret ve işletmecilik 2019 taban puanları kaçlarda kalmıştır, 2019 DGS uluslararası ticaret ve işletmecilik puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır, 2018 DGS’de uluslararası ticaret ve işletmecilik kontenjanları kaçtı, 2019 yılında nasıl olur gibi soruların cevaplarını yazımızın içinde bulabilirsiniz.

Lisans bölümü okumak isteyen şahıslar için birkaç farklı metot bulunmaktadır, bunlardan biri de bir önlisans programını bitirerek ÖSYM’nin hazırladığı dikey geçiş sınavına (DGS) girerek önlisans programlarını lisansa tamamlama yöntemidir. Bireyler istedikleri bölümü kazanabilmek için gerekli olan yeterli puan almak ve lisans bölümünü tercih edebilecek önlisans bölümü mezunu olmak şartını yerine getirmelidirler.

Yeterli puan olarak adlandırabileceğimiz puanlar her sene yapılan sınava bağlı olarak değişiklik gösterse de bu puanların belirleniş şekli yapılan yerleştirmeler sonrasında oluşan puanları bir sonraki yılın tercih kılavuzlarına koyarak adayların fikir almasını sağlamaktır.

Bahsettiğimiz şekilde oluşan, 2018 DGS yerleştirmeleri sonrasında ortaya çıkıp 2019 DGS tercih kılavuzlarına eklenecek ve sizlere fikir verecek taban puanlarını biz her bölüm için hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK TABAN PUANLARI 2019

Dikey geçiş sınavı ile uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümüne geçiş yapmak isteyen adayların ÖSYM’nin DGS tercih kılavuzunda belirttiği, uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümünü tercih etme hakkı olan önlisans bölümlerinden birinin mezunu olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra 3 DGS puan türünden biri olan EA yani eşit ağırlık puan türünden de uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümünü tercih etmeyi düşündükleri üniversiteye yetecek kadar puan almaları gerekmektedir.

DGS ile uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümüne yerleşen adaylar üzerinden oluşturulan puanlar içindeki en küçük ve bilinen puan 179,71074’tür. Bu puan ile yerleştirme Yeditepe Üniversitesi’ne (İngilizce) (%50 İndirimli) yapılmıştır. En büyük taban puan ile yerleştirme ise 242,13085 puan ile Doğuş Üniversitesi’ne (İngilizce) (Burslu) olmuştur. Adaylar 2019 DGS’de eşit ağırlık puan türünden bu iki puan arasında bir puan alarak uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümüne geçiş hakkı kazanırlar demek yanlış olmayacaktır.

2018 DGS için adaylara uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümü için 47 kontenjan ayrılmıştı. 2019 uluslararası ticaret ve işletmecilik kontenjanları da yine DGS için bundan çok farklı veya aşağısında olmayacaktır.

DGS uluslararası ticaret ve işletmecilik 2019 taban puanları listesini barındıran görsellerimiz yazımızın en alt kısmında yer almaktadır.

Dikey geçiş sınavını ilgilendiren her konuda, üniversite bölümlerinin tercihleri hakkında veya bölümlerin taban puanları gibi mevzularda tüm merak ettiklerinizi TERCİHİNİ YAP FORUM sayfasını ziyaret ederek sorabilirsiniz.

*DGS ve sınav ile ilgili yazımızda yer alan bilgiler ile DGS uluslararası ticaret ve işletmecilik taban puanları listesi ölçme, seçme ve yerleştirme merkezinin (ÖSYM) internet sitesi ile hazırladığı kılavuzlardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı en son duyuru geçerli olacağı için düzenli aralıklar ile ÖSYM internet sitesini ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz.

5642 1 da0589c5834c48102d6d056ddb4fca9f

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.