kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DHMİ KPSS 2019/1 Lisans Atama Taban Puanları

​​​​​​​Merkezi atama olan KPSS 2019/1 içinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) lisans atama taban puanları kaçta kalmıştır, DHMİ’ye hangi bölüm mezunları merkezi atamalarda hangi nitelik kodu ile atanabilir, DHMİ’ye lisans için ayrılan toplam kontenjan sayısı kaçtı ve bu kontenjanlara yerleşmeler sonrası belli olan DHMİ atama taban puanları içindeki en küçük ve en yüksek puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz/ulaşabilirsiniz.

Kamuda memur yani kamu personeli olabilme hayali kuran adaylar kamu personeli seçme sınavına (KPSS) girdiler ve aldıkları puanları neticesinde KPSS 2019/1 merkezi ataması ile yerleştirmeleri gerçekleştirildi. Bu yerleştirmelerden sonra ortaya çıkan atama taban puanlarını biz adaylara sonraki atamalarda yol göstermesi, fikir vermesi için derlemeye ve yayımlamaya devam ediyoruz ve işte bu şekilde oluşturduğumuz lisans mezunlarının DHMİ yani Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne yerleştiği kadrolara ait DHMİ KPSS 2019/1 lisans atama taban puanları listesini yazımızın aşağısında bulabilirsiniz.

KPSS 2019/1 DHMİ LİSANS ATAMA TABAN PUANLARI

DHMİ’ye merkezi atamalar içinde birçok değişik nitelik kodu ile başvuru yapılabilir ve bunlardan birisi herhangi bir lisans programı mezunu olma şartı taşıyan 4001 nitelik kodu ile tercih edilebilen kadrolarken diğerleri ise aşağıda yer alan tabloda bulunan bölümlere ait nitelik kodlarıdır.

Bahsedilen kadrolara ayrılan kontenjana baktığımızda KPSS 2019/1 merkezi ataması içinde lisans mezunlarının tercih etme şansı olan DHMİ kadroları için toplamda 123 kontenjan vardı. Bu kontenjanların 70 tanesi herhangi bir lisans mezunu olma şartını barındıran 4001 nitelik kodu için ayrılan kontenjanlarken diğer 53 tanesi de farklı bölümlere ayrılan kontenjanlara ait nitelik kodları ile tercih edilebilmekteydi. Bu kontenjanlar içinde Arff Memuru, Memur, AIM Memuru gibi unvanlara ait kadrolar bulunmaktaydı.

Lisans mezunlarının başvurabileceği tüm bu DHMİ kontenjanlarının atama puanlarını incelediğimizde ise en düşük puan ile atamanın Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne (Arff Memuru) (Hakkari) 67,937 puan ile yapıldığı görünmektedir. Lisans mezunlarının yerleşebildiği DHMİ kontenjanları içindeki en yüksek puan ile atamanın ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne (Stajyer AIM Memuru) (Balıkesir) 99,024 puan ile yapıldığı görünmektedir. Lisans mezunu adaylar bu iki puan arasında veya en küçük puana yakın bir puan almaları halinde merkezi atama ile DHMİ kadrolarına yerleşebilirler demek yanlış olmayacaktır.

2019 1 kpss dhmi lisans atama taban puanlari

kpss 2019 1 dhmi lisans atama taban puanlari

* Yukarıda yer alan bilgiler, veriler ve DHMİ KPSS 2019/1 merkezi atamasına ait lisans mezunu taban puanlarının listesi ÖSYM’nin resmi web sitesindeki bilgiler ışığında derlenmiştir.

Yorumlar

  1. Ozan Orbay Avatar Ozan Orbay dedi ki:

    Havacılık yönetimi mezunuyum. DHMI' ye girmek istiyorum. Her sene yapılan Kpss' ye girmem gerekiyor değil mi?