kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Evde Çocuk Bakarak Para Kazanılır Mı? Ne Kadar Kazanılır?

Evde çocuk bakarak para kazanılır mı? Ne kadar kazanmak mümkündür? Evde çocuk bakmak için neler yapmak gerekir? Hangi firmalar iş veriyor?

A+
A-

Döviz ve altın fiyatlarının yükselişi, Türk Lirasının değer kaybetmesi vatandaşı zor durumda bıraktı. Pek çok kişi ekonomik olarak zorlanmaya başladı. Bu nedenle ikinci bir meslek yapmak isteyenlerin, evden çalışmak isteyenlerin sayısı arttı. Ev hanımları, gençler, yaşlılar da ev ekonomisine katkı sağlamak zorunda kalabiliyor. Bu noktada özellikle evden yapılacak işler daha dikkat çekiyor. Çünkü insanlar en az masrafla, en az giderle, rahatı bozulmadan para kazanmayı diğer yöntemlere kıyasla tercih ediyor. Özellikle de evden çocuk bakarak para kazanma işi en popüler işler arasında. Peki evde çocuk bakma işi nedir? Evde çocuk bakarak para kazanılır mı? Evde çocuk bakarak ne kadar para kazanılır?

EVDE ÇOCUK BAKARAK PARA KAZANILIR MI? NASIL KAZANILIR?

Evde çocuk bakma, bakıcılık işi dünya tarihinin en eski mesleklerinden biridir. Çünkü ilk insan kabilelerinde bile yaşlı kadınlar, çok fazla çocuk yetiştirmiş kişiler genç annelere, yeni annelere rehberlik ve yardım eder. Günümüzde ise bu iş bir destekten, yardımdan daha çok meslek haline gelmiştir. Çocuk bakan, bakıcılık yapan insanların sayısı artmıştır. Özellikle çalışan aileler çocuklarına bakması için tanıdıkları, güvendikleri insanlara çocuklarını emanet edebilir. Bu kişiler eğitim almış profesyonel kişiler olabileceği gibi tanıdık, güvenilir, belki de akraba olan kişiler olabilir.

Evde çocuk bakma işinden para kazanılır. Çünkü aile içi yardımlar ve destekler dışında kimse böylesine büyük bir sorumluluğun altına ücretsiz girmek istemez. Özellikle de uzun süreli bir bakıcılık söz konusu ise bu durumda kesinlikle ücretten söz etmek gerekir. Genelde çocuklarına bakıcı arayan kişiler, çocuklarını güvenilir kişilere emanet etmek isteyen kişiler çevresine, internete, tanıdıklarına ulaşır. Böyle bir iş için birini aradıklarını ve ne kadar ücret vereceklerini söyler. Buna göre ilanla ilgilenen kişiler aile ile görüşür. Belirli bir ücret karşılığında el sıkışılır. Ayrıca bu alanda faaliyet gösteren küçük ve büyük şirketler bulunur. Serbest çalışan bakıcılar da bulunur. Bakıcının durumuna, kaç saat ve ne şartlarda çalışılacağına göre ücretler değişir. Ancak kesinlikle bu işte para vardır. Yapılması gereken tek şey iş aramak veya bakıcı arayanlarla konuşmaktır.

EVDE ÇOCUK BAKMAK İSTİYORUM, NE YAPMALIYIM?

Türkiye’de binlerce kişi “Evde çocuk bakmak istiyorum Ankara, İstanbul, İzmir’de iş bulabilir miyim?” gibi sorulara cevap aramaktadır. Eğer evde çocuk bakma işiyle ilgileniyorsanız öncelikle bu işi yapabilecek olduğunuzu kendinize ve çevrenize ispat etmelisiniz. Çünkü bu iş oldukça zorludur. Büyük sabır, fedakarlık ve merhamet gerektirir. Ayrıca pek çok aile çocuklarını emanet ettikleri kişinin en az lisans düzeyinde eğitim almış, çeşitli kurs ve sertifikalar edinmiş olmasına dikkat ediyor. İlk yardım, bebek ve çocuk bakıcılığı gibi eğitim ve kabiliyetlerin bakıcılarda olması isteniyor. Bu nedenle bu işi yapmak istiyorsanız kesinlikle kendinizi geliştirmelisiniz.

Eğitim ve kişisel iletişim dışında iletişim becerileri de yüksek olmalıdır. Çünkü hem çocuklarla hem de ailelerle iyi iletişim kurmak önemlidir. Bunun dışında iş aramalısınız. Çevrenizin geniş olması, size güvenilmesi, ahlaklı ve akıllı biri olmanız iş bulmanızı kolaylaştırır. Bunun dışında çocuk forumları, bakıcılar ile aileleri buluşturan firmalara da başvuru yapabilirsiniz. Sosyal medya hesapları aracılığı ile bu hizmeti verdiğinizi duyurabilirsiniz. Sizden hizmet almak isteyen aile bulduktan sonra ücret konusunda anlaşıp işe başlayabilirsiniz. Ayrıca bu makalenin altındaki yorum bölümüne iletişim ve kişisel bilgilerinizi yazarak bu hizmeti almak isteyen ailelerin size ulaşmasını bekleyebilirsiniz.

EVDE ÇOCUK BAKMA İŞİ VEREN FİRMALAR

Türkiye’de bakıcılık hizmeti veren yüzlerce şirket bulunur. Bu şirketler bünyesinde bakıcı ve eğitimci istihdam edebildiği gibi yalnızca buluşturma hizmeti de sağlayabilir. Yani aileler bünyesinde bakıcıların olduğu bir şirketle sözleşme yapabilir. Ayrıca müşteriler ile çalışanları buluşturan şirketler aracılığı ile bakıcı hizmeti veren kişilere ulaşabilirsiniz. Bunun için internetten araştırma yapmak, çapraz sorgulama yöntemi ile isimleri araştırmak ve yorumları okumak faydalı olacaktır.

EVDE ÇOCUK BAKARAK NE KADAR PARA KAZANILIR?

Aileler çocuklarını ve bebeklerini bakıcılara bırakırken güvenmek ister. Ancak iş dünyasında güven satın alınır. Bu nedenle çocuk bakıcıları verdiği hizmeti belirli bir ücret karşılığında verir. Evde çocuk bakarak hayatını sürdüren kişiler çalışma tempolarına, baktıkları çocuk sayısına göre büyük ücretler kazanabilir. Örneğin evinde bakıcılık yapan bir kişi çocuk başına 500-1000 TL arasında ücret alabilmektedir. Eğer birkaç çocuğa birden bakan biriyseniz aylığınız 2-3 bin TL’ye gelebilir. Bu hizmet içinde çocuğu misafir etme, çocuğun kalması, yemek, ilgi, alaka, eğitim de bulunabilir. Şirketle sözleşme imzalamanız durumunda ise daha düzenli ama düşük bir ücret de kazanabilirsiniz ya da kendinizi ispatlamanıza bağlı olarak ya da bakılacak çocuğun ailesinin imkanlarına bağlı olarak daha yüksek ücretler kazanmanız da söz konusu olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.