kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İmalat Mühendisliği 2017 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

İmalat mühendisliği bölümüne girmek için kaç puan almak gerekmektedir, 2017 2018 imalat mühendisliği taban puanları nasıldır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

İmalat mühendisliği bölümüne girmek için kaç puan almak gerekmektedir, 2017 2018 imalat mühendisliği taban puanları nasıldır, imalat mühendisliği başarı sıralamaları 2018 yılında nasıl olacaktır, imalat mühendisliği bölümüne girmek için hangi puan türü kullanılacaktır, imalat mühendisliği tavan puanı hangi üniversiteye aittir, imalat mühendisliği en düşük puanı hangi üniversiteye aittir gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye devam ediyoruz.

2018 yılında önce Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) olarak adlandırılan iki basamaklı sınav sisteminden oluşan üniversiteye giriş sınav sistemi 2018 yılıyla birlikte yerini Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) isimli yeni bir sınav ve sınav sistemine bıraktı. Bu değişiklik yeni sorulara ve meraklara yol açtı. Bunlardan belki de en önemlisi diyebileceğimiz yerleşmeler ise şu an için tam bir muamma. Bu belirsizliklere karşılık yol gösterici olması amacıyla biz sizin için genel bir taban puanlar ve başarı sıralamaları listesi oluşturuyoruz.

İMALAT MÜHENDİSLİĞİ 2017 2018 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

İmalat mühendisliği bölümüne yeni sistemle birlikte MF puan türüyle girilecek. Daha önce bu puan türü kendi içinde ayrılsa da yeni sistemde tek bir başlık altında toplanacak.

İmalat mühendisliği bölümüne girmede kullanılan en yükse taban puan 415,18717 ile İstanbul Teknik Üniversitesi’ne aittir. Bölüme bir devlet üniversitesine yerleşmede kullanılan en düşük puan ise 255,79431 Gazi Üniversitesi’ne aittir.

Başarı sıralamaları konusuna gelecek olursa sistemdeki değişiklik bu alanda oldukça büyük değişikliklere neden olacak gibi duruyor. Bu değişiklikler yüzünden tüm taban puanlarına başarı sıralamalarını eklemedik fakat bölümü ortalama bir üniversitede kazanmak için 180 binlerde bir sıralama yapmak gerektiğini söyleyebiliriz. Tabi ki bu önceki yılların verilerinden yola çıkılarak belirlenen sıralama. Yeni sistemde puan türlerinin birleşmesi ile bu sıralamalarda oynama olacağını öngörebiliriz.

İmalat mühendisliği 2017 2018 taban puanları aşağıdaki gibidir. Üniversite Rehberi

Üniversite Bölüm En Düşük Puan
İstanbul Teknik Üniversitesi İmalat Mühendisliği 415,18717
Atılım Üniversitesi (Ankara) İmalat Mühendisliği  (İngilizce)(Tam Burslu) 316,65748
Gazi Üniversitesi İmalat Mühendisliği 266,77021
Gazi Üniversitesi (Ankara) İmalat Mühendisliği (M.T.O.K.) 255,79431
Atılım Üniversitesi İmalat Mühendisliği (İngilizce)(%75 Burslu) 245,16936
Atılım Üniversitesi İmalat Mühendisliği (İngilizce)(%50 Burslu)
Gazi Üniversitesi İmalat Mühendisliği (KKTC Uyruklu)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.