kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS P39 Puan Türü Nedir? Nasıl Hesaplanır? Hangi Dersleri İçermektedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu KPSS P39 puan türü nedir? KPSS P39 puan türü nasıl hesaplanır? KPSS P39 puan türü ne işe yarar? KPSS P39 puanında hangi dersler var? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin A Grubu oturumlarına katılan adayların, KPSS Lisans oturumuna da katılmaları ile birlikte KPSS A Grubu puan türleri hesaplanmaktadır. Bu puan türlerinden KPSS P39 puan türü nedir? KPSS P39 puan türü nasıl hesaplanır? KPSS P39 puan türünün hesaplanmasında hangi dersler etkilidir? KPSS P39 puan türü ne işe yarar? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

KPSS P39 Puan Türü Nedir? Ne Demektir?

Kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kadrolar, kadroların yükselme imkanlarına göre temelde A Grubu ve B Grubu olarak ayrıma tabi tutulmaktadır. Bu ayrımın en asli dayanağı kadroların ilerleme yani kariyer imkanı sunup sunmuyor olmasıdır. A Grubu kadrolar bu imkana sahipken B grubu kadrolarda genel olarak bu olanak söz konusu değildir. A Grubu kariyer mesleklere girmek isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve tüm Lisans mezunu adayların katılması gereken KPSS Lisans oturumuna ek olarak KPSS A Grubu oturumlarına da katılmaları gerekmektedir. Bu iki oturuma katılan adayların KPSS P1’den KPSS P48’e kadar hesaplanan puan türlerinden birisi olan KPSS P39 puan türü de kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kariyer mesleklere başvuru imkanı tanıyan puan türlerinden bir tanesidir.

KPSS P39 Puan Türü Ne İşe Yarar? KPSS P39 Puan Türü İle Hangi Kurumlara Girilebilir?

KPSS P39 puanı elde eden adaylar kamu kurumlarının uhdelerinde bulunan A grubu kadrolar için açmış oldukları ilanlara başvuruda bulunarak bu kurumların ilgili kadrolar için yapacakları yazılı veya sözlü sınavlara katılabilirler. KPSS P39 puan türü hesaplanmasında etkili olan derslerden Çalışma Ekonomisi testi sebebiyle üniversitelerin İİBFve dengi fakültelerinde yer alan Çalışma Ekonomisi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanlarından mezun olan adayları daha fazla alakadar etmektedir.

KPSS P39 puan türüne sahip olan bu bölüm mezunları, kurumların bölüm bazı olarak alım yapacaklarını duyurdukları kariyer mesleklerin sınavlarına başvuruda bulunabilirler. Bununla birlikte İİBF ve dengi sayılan okullardan mezun olan adaylar için genele hitap eden bir ilan yayımlandığında bu ilanda KPSS P39 puan türü istenirse bu puana sahip İİBF mezunu adaylar alımlara başvuru yapabilirler.

osym logo 6

KPSS P39 Puan Türü Hangi Derslerden Oluşur? KPSS P39 Puan Türü Nasıl Hesaplanır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın KPSS Lisans ve KPSS A grubu oturumlarına katılarak bu oturumlardaki testleri çözen adayların A Grubu kariyer mesleklere girmelerine yarayacak puan türleri hesaplanmaktadır. KPSS P39 puan türünün hesaplanmasında da bu testlerden KPSS Lisans içerisinde yer alan Genel Kültür ile Genel Yetenek testleri ve KPSS A Grubu oturumlarında yer alan Çalışma Ekonomisi testi etkili olmaktadır. KPSS P39 puan türü hesaplanırken Genel Yetenek testi %20, Genel Kültür testi %20, Çalışma Ekonomisi testi de %60 etkiye sahiptir. Yani KPSS P39 puan türünün hesaplanmasında asli ağırlık Çalışma Ekonomisi testine aittir ve adayların KPSS P39 puan türünden hatırı sayılır ve işe yarayacak bir puan elde edebilmeleri için KPSS Grubu sınavında yer alan Çalışma Ekonomisi testinden yüksek netler elde etmeleri önem arz etmektedir.

KPSS P39 Puan Türü Kaç Yıl Geçerli? Kaç Sene KPSS P39 Puanı Kullanılabilir?

Kamu Personeli Seçme Sınavlarını düzenleyen Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM, düzenlediği oturumlar için farklı puan geçerlilik süreçleri öngörmüştür. Bu geçerlilik süreleri bazı durumlarda sınavların yapılma aralığı ile bazı durumlarda da adayların talepleri dikkate alınarak düzenlenmiştir. Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan adaylardan KPSS P39 dahil, puanlar elde eden adayların puan geçerlilik sürelerini bir arada ve detaylı biçimde incelemek için aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla erişebileceğiniz çalışmamızı okuyabilirsiniz;

Bizlere sorularınızı sormak ve alanınızla ilgili konularda iletişime geçmek için forumumuzu ziyaret edebilirsiniz. Tercihiniyap Forum

KPSS A Grubu Çalışma Ekonomisi testi ile KPSS P39 puan türüne dair daha detaylı bilgileri sormak ve diğer adaylarla konu hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

  1. Bekir Avatar Bekir dedi ki:

    Merhaba
    Kamu yönetimi mezunuyum 2023 kpps den p39 puanım 83 tür buna göre atamam olur mu veya tercih yapabilir miyim