kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kütahya Fen Liseleri 2019 Taban Puanları

Kütahya fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Kütahya fen liseleri kaç tanedir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Kütahya fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Kütahya fen liseleri kaç tanedir, Kütahya fen liselerinde kaç kontenjan bulunmaktadır, Kütahya fen liseleri için hazırlanan taban puan listesi hangi tarihteki yerleştirmenin puan listesidir, Kütahya fen liseleri taban puanları en küçük ve en büyük kaçlarda kalmıştır gibi soruların cevaplarını sizin için derledik ve yayımladık.

2018 yılında Liseye geçiş sistemi (LGS) adı verilen sistem ile ortaokul mezunu bireyler liselere yerleşmek için sınava girdiler. Girilen bu sınav sonucunda aldıkları puanlar ile tercihler yaptılar ve bu tercih işlemleri tamamlandıktan sonra ortaya okulların taban puanları çıktı. Bu taban puanlar aynı zamanda bir sonraki yıl olan 2019 için liselerin taban puanları olarak fikir verecek puanlardır. Üniversite Rehberi

Bizler sizlere fikir vermek, yol göstermek amacıyla fen liseleri taban puanları listelerini hazırlamaya devam ediyoruz.

KÜTAHYA FEN LİSELERİ TABAN PUANLARI 2019

Kütahya ilinde toplamda 4 adet fen lisesi bulunmaktadır. Bunlar:Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi, Tavşanlı 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi, Gediz Fen Lisesi ve Simav Fen Lisesi’dir.

Bu fen liselerinin her biri 90 olmak üzere toplamda Kütahya fen liselerine ait 360 kontenjan bulunmaktadır.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleştirmeler sonucu oluşan en küçük ve en büyük taban puan verilerine gelecek olursak; Kütahya ilinde bir fen lisesinin kapattığı en küçük puan 369,8676 olarak belirlenmiştir. Bu puan Simav Fen Lisesi’ne aittir. En büyük taban puan ise 405,131 ile Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi’ne ait olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bahsettiğimiz kontenjanlar ve taban puan verileri 30 Temmuz 2018 yerleştirmelerine ait verilerdir.

Kütahya fen liseleri 2019 taban puanları görseli aşağıdaki gibidir.Burada geçen veriler ve bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi internet sitesi ile kaynaklarından alınmıştır. Yapılacak bir değişiklikte MEB’in yapacağı duyuru esas olacağı için MEB resmi web sitesini belli periyotlar ile ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz.

Ortaöğretim kurumları, lise sınavları, üniversite sınavları, MEB’e dair konular, LGS, YKS, KPSS gibi tüm sınavlar hakkında merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, paylaşımlarda bulunabileceğiniz Tercihini Yap Forum sayfaları deneyimli üyeleri ve yöneticileri ile hizmetinizdedir. Forum sayfamıza yönlendirilmek için TIKLAYINIZ

5440 1 fcf16b9b9c4e2ef76da02e55618474b5

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.