kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çocuk Eğitimcisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Çocuk Eğitimcisi Maaşları 2023 Ne Kadar? Çocuk Eğitimcisi Nedir? Kimdir? Çocuk Eğitimcisi Ne İş Yapar? Çocuk Eğitimcisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

A+
A-

Ağaç yaşken nasıl eğilirse çocuk da gençken eğitilir. Bu nedenle çocukların eğitimine verilen önem günümüzde inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Gerek 0-6 yaş grubu, gerek 6-12 yaş grubu, gerekse 12-18 yaş grubu çocuklar için farklı eğitimler verilmiştir. Çocukların eğitimlerinde farklı mesleklerde eğitimciler görev almaktadır. Bu eğitimcilerden biri de “çocuk eğitimcileri” kadrosunda bulunan memurlardır. Ancak pek az kişi çocuk eğitimcileri olarak çalışan memurların ne iş yaptığını bilmektedir. Bu nedenle bu kadrodaki personellerin ne iş yaptığı, çalışma şartları ve saatleri merak edilmektedir. Ayrıca çocuk eğitimcilerinin ne kadar maaş aldığı da sık sık sorulmaktadır.

Çocuk Gelişimcisi Maaşları Ne Kadar?

Çocuk Eğitimcisi Nedir? Kimdir?

Çocuk eğitimcisi veya çocuk eğitmeni olarak bilinen memurlar 18 yaşına kadar olan çocukların eğitimlerini karşılamakla görevlidir. Personeller özel eğitime ihtiyaç duyan, korunma gereksinimi olan, devlet kurumlarında barınan, çalışan, mülteci, suçlu çocuklar ile hastanede yatan veya tedavi görün çocukların eğitim ihtiyacını karşılar. Bu eğitimler teorik ve pratik olabilir.

<div></div>

Çocuk Eğitimcisi Ne İş Yapar?

Eğitimcilerin üstlendiği pek çok görev ve sorumluluk bulunur. Ne de olsa bir eğitimci yalnızca bir eğitimci değildir. Bazen anne bazen baba bazen arkadaş bazen kardeş bazen abi-abla olmaktadır. Çoğu zaman bir öğrencinin, bir çocuğun hayata tutunması veya eğitimden uzaklaşması öğretmene bağlıdır. Bu nedenle öğretmenler gelecek nesillerin en büyük ve en önemli mimarlarıdır.

  • Çocukların zihinsel, dil, motor, öz bakım, sosyal, duygusal vb. alanlarda gelişim düzeylerini belirler ve izler.
  • Çocukların gelişme düzeylerine uygun eğitimler verir.
  • Çocuk-aile arasındaki ilişkiye dikkat eder ve aileye önerilerde bulunur.
  • Çocuk gelişimi ve eğitimi alanında danışmanlık hizmeti sunar.
  • Özel eğitim gereksinimi duyan öğrencilere yardımcı olur.

<div></div>

Çocuk Eğitimcisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Çocuk eğitimcilerinin maaşlarını etkileyen onlarca unsur vardır. Ek gösterge, yan ödemeler, özel hizmet tazminatı, ek ödemeler, sigorta ve BES kesintisi, aile ve çocuk durumu, eğitim durumu, fazla mesai, derece ve kıdem, hizmet yılı gibi unsurlara bağlı olarak eğitimcilerin maaşları artabilir veya azabilir. Ayrıca her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yapılan toplu sözleşme zammı kapsamında maaş artışları da önemlidir. Bu doğrultuda Temmuz 2023 toplu sözleşme zammı da göz önünde bulundurulunca çocuk eğitimcilerinin maaşları 2023 yılı için ortalama şu şekilde olacaktır;

<div></div>

9/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan çocuk eğitimcisi maaşları 2023 yaklaşık 13 bin 900 TL’dir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM SAYFAMIZI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ!

Yeni Doğan Çocuk Parası Nasıl Alınır?

Çocuk Eğitimcisi Nedir?

Çocukların, bebeklik döneminden ergenlik dönemlerine kadar olan gelişim süreçlerini, zihinsel ve fiziksel davranışlarını takip eden ve bu bağlamda çeşitli çalışmalar yürüten kişilerdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.