kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 atama sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınav sonuçlarına göre aldıkları puanlara göre KPSS 2020/5 bazı kamu kurum ve kuruluşlarına atamalar gerçekleşti. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen atamaların sonuçlanmasıyla birlikte atama taban puanları da belirlenmiş oldu. Biz de bundan sonraki Sağlık Bakanlığı atamaları için KPSS 2020/5 atama taban puanlarını açıklamak istedik.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 sözleşmeli personel atamasında 18.000 kişilik kontenjan açıldı. Kontenjanlar lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için farklı kadro ve pozisyonlara göre belirlendi. Bu atama ile birlikte 11.686 lisans mezunu, 3.287 önlisans mezunu ve 2.983 ortaöğretim mezununun atama sonuçları açıklandı. Bakanlık bu atamalar içerisinde bir çok kadro ve pozisyona yer vermişti. En çok atama yapılan kadrolar: Lisans mezunları için; Hemşire, ebe,ve fizyoterapist kadrolarına, Önlisans mezunları için; Tıbbi sekreter, anestezi teknikeri ve röntgen teknikeri kadrolarına ve Ortaöğretim mezunları için de hemşire ve ilk ve acil yardım teknisyeni kadrolarına yapıldı. Yapılan merkezi atamada herhangi bir mülakat sınavı olmayıp, adayların aldıkları puanlara göre merkezi atama gerçekleştirildi. İşlemler ÖSYM tarafından koordine edilerek Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden açıklandı.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 Kontenjanları

18.000 kişinin ataması yapılan merkezi atamada 9.373 lisans mezunu ve 1.627 ortaöğretim mezunu olmak üzere 11.000 kontenjan hemşire kadrosuna, 1.600 kontenjan ebe kadrosuna, 1.400 kontenjan ilk ve acil yardım teknisyeni ve 774 kontenjan da önlisans mezunu tıbbi sekreter kadrosuna ayrılmıştır. Yapılan atamaların büyük bölümü lisans mezunlarına ayrılmıştır. Bu atamada 11.686 kontenjan lisans mezunlarına ayrılmıştır. Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 sözleşmeli personel alımına ait bütün kontenjanları aşağıda yer alan yazımız içerisinde görebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 Lisans Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 atamalarında toplam 11.686 lisans mezunu ataması yapıldı. Bu atama içerisinde 11.000 kişi hemşirelik bölümü mezunlarına ve 1.600 kişi de ebelik bölümü mezunlarına ayrılmıştı. Diğer bölümler içinde çok sayıda kadroya yer verilmişti. Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 lisans atama taban puanları aşağıdaki puanlarda kalmıştır:

  • Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıbbi Biyolojik Bilimler ve Moleküler Biyoloji bölümü mezunlarının – Biyolog olarak atama taban puanı 86,216 puanla Gaziantep Halk Sağlığı Laboratuvarı olmuştur.
  • Çocuk Gelişimi, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü mezunlarının – Çocuk Gelişimcisi olarak atama taban puanı 79,235 puanla Kars T.C. Sağlık Bakanlığı Harakani Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Dil ve Konuşma Terapisi bölümü mezunlarının – Dil ve Konuşma Terapisti olarak atama taban puanı 72,295 puanla İstanbul T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunlarının – Diyetisyen olarak atama taban puanı 89,289 puanla İstanbul T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Başakşehir Şehir Hastanesi) olmuştur.
  • Ebelik bölümü mezunlarının – Ebe olarak atama taban puanı 59,361 puanla Van Çaldıran İlçe Sağlık Müdürlüğü olmuştur.
  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü mezunlarının – Fizyoterapist olarak atama taban puanı 88,034 puanla İstanbul T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Başakşehir Şehir Hastanesi) olmuştur.
  • Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Memurluğu bölümü mezunlarının – Hemşire olarak atama taban puanı 65,941 puanla İstanbul T.C. Sağlık Bakanlığı Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi (Başakşehir Şehir Hastanesi) olmuştur.
  • Ergoterapi bölümü mezunlarının – İş ve Uğraşı Terapisti (Ergoterapist) olarak atama taban puanı 76,209 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Batman Bölge Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Odyoloji bölümü mezunlarının – Odyolog olarak atama taban puanı 84,014 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Başakşehir Şehir Hastanesi) olmuştur.
  • Perfüzyonist atama taban puanı 52,779 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi olmuştur.
  • Psikoloji bölümü mezunlarının – Psikolog olarak atama taban puanı 81,831 puanla İstanbul T.C. Sağlık Bakanlığı Silivri Ceza İnfaz Kurumu Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Sağlık Fizikçisi atama taban puanı 66,425 puanla Konya T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü İstanbul Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Başakşehir Şehir Hastanesi) olmuştur.
  • Sosyal Hizmetler / Sosyal Hizmet ve Sosyal Çalışmacı Sosyal Çalışmalar bölümü mezunları – Sosyal Çalışmacı olarak atama tabanı puanı 84,150 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Başakşehir Şehir Hastanesi) olmuştur.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 Önlisans Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 atamalarında toplam 3.287 önlisans mezunu ataması yapılmıştır. Bu atamada 774 Tıbbi Sekreter ve 630 Anestezi Teknikeri ataması yapıldı. Sağlık Bakanlığına önlisans mezunu sözleşmeli personel alımına ilişkin diğer kadro ve pozisyonlara açılan kontenjanlar şunlardır: 564 Röntgen Teknikeri kadrosu, 392 kişilik Laboratuvar Teknikeri kadrosu ve 251 kişilik İlk ve Acil Yardım Teknikeri kadrosuna atama yapıldı. Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 önlisans atama taban puanları şu puanlarda kaldı:

  • Adli Tıp, Adli Tıp Teknikerliği ve Otopsi Yardımcılığı bölüm mezunlarının – Adli Tıp sağlık teknikeri olarak atama taban puanı 72,730 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Ağız Diş Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, Diş Teknik Sekreterliği ve Diş Hekimliği-Hijyen bölümü mezunlarının – Ağız ve Diş Sağlığı Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 81,991 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmuştur.
  • Ameliyathane Hizmetleri, Cerrahi, Ameliyathane Teknikerliği ve Cerrahi Teknikerliği bölümü mezunlarının – Ameliyat Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 82,150 puanla Erzurum T.C. Sağlık Bakanlığı Oltu Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Anestezi ve Anestezi Teknikerliği bölümü mezunlarının – Anestezi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 81,960 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eah (Başakşehir Şehir Hastanesi) olmuştur.
  • Çevre, Çevre Koruma, Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü, Çevre Sağlığı ve Çevre Koruma ve Kontrol bölümü mezunlarının – Çevre Sağlığı Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 70,395 puanla Siirt Pervari İlçe Sağlık Müdürlüğü olmuştur.
  • Diş Protez, Diş Protez Teknikerliği, Diş Protez Teknolojisi bölümü mezunlarının – Dış Protez Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 76,876 puanla Şanlıurfa T.C. Sağlık Bakanlığı Eyyübiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmuştur.
  • Diyaliz bölümü mezunlarının – Diyaliz Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 81,635 puanla Erzurum T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Başakşehir Şehir Hastanesi) olmuştur.
  • Eczane Teknikerliği ve Eczane Hizmetleri bölümü mezunlarının – Eczane Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 69,029 puanla Elazığ T.C. Sağlık Bakanlığı Arıcak İlçe Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Elektronörofizyoloji bölümü mezunlarının – Elektronörofizyoloji Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 82,672 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Evde Hasta Bakımı bölümü mezunlarının – Evde Bakım Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 76,418 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Tekirdağ Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Hidroterapi, Fizyoterapi, Fizik Tedavi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü mezunlarının – Fizik Tedavi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 86,028 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Başakşehir Şehir Hastanesi) olmuştur.
  • Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Bakım ve İlk ve Acil Yardım bölümü mezunlarının – İlk ve Acil Yardım Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 85,181 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi olmuştur.
  • İş ve Uğraşı Terapisi bölümü mezunlarının – İş ve Uğraşı Terapisti Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 74,732 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Tunceli Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Tıbbi Laboratuvar, Sağlık Laboratuvarı ve Tıbbi Laboratuar Teknikleri / Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü mezunlarının – Laboratuvar Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 80,474 puanla Afyonkarahisar T.C. Sağlık Bakanlığı Haydarlı İlçe Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Odiometri / Odyometri bölümü mezunlarının – Odyometri Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 82,235 puanla Tokat T.C. Sağlık Bakanlığı Turhal Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Protez ve Ortez ve Ortopedik Protez ve Ortez bölümü mezunlarının – Ortopedi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 72,928 puanla Kars T.C. Sağlık Bakanlığı Tekirdağ Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Patoloji Laboratuvar ve Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü mezunlarının – Patolojik Anatomi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 81,399 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Radyoterapi bölümü mezunlarının – Radyoterapi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 80,905 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Radyoloji ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümü mezunlarının – Röntgen Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 81,335 puanla Çankırı T.C. Sağlık Bakanlığı Çankırı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmuştur.
  • Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunlarının – Tıbbi Sekreter Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 78,443 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi olmuştur.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 Ortaöğretim Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 atamalarında toplam 830 ortaöğretim mezunu ataması yapılmıştır. Bu atamalarda ortaöğretim mezunları için hemşirelik ve ilk ve acil yardım sağlık teknisyeni kadrolarıdır. Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 ortaöğretim atama taban puanları aşağıdaki şekilde kalmıştır:

  • Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Hemşirelik Dalı, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Sağlık Memurluğu Dalı ve Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Ebelik-Hemşirelik Dalı mezunlarının – Hemşire olarak atama taban puanı 81,567 puanla Van Çaldıran İlçe Sağlık Müdürlüğü kalmıştır.
  • Acil Sağlık Hizmetleri – Acil Tıp Teknisyenliği Dalı mezunlarının – İlk ve Acil Yardım Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 76,941 puanla Bursa 38 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olmuştur.
Yorumlar

  1. Mizgin yılmazadam Avatar Mizgin yılmazadam dedi ki:

    Güzeldi ama önlisans yerlerini de verseniz güzel olur