kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği 2017 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Süs bitkileri yetiştiriciliği 2017 2018 taban puanları kaçla kapanmıştır, süs bitkileri yetiştiriciliği 2017 verilerine göre başarı sıralamaları nasıldır sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Süs bitkileri yetiştiriciliği 2017 2018 taban puanları kaçla kapanmıştır, süs bitkileri yetiştiriciliği 2017 verilerine göre başarı sıralamaları nasıldır, süs bitkileri yetiştiriciliği bölümü kaç seneliktir, süs bitkileri yetiştiriciliği hangi puan türünden tercih edilebilmektedir, süs bitkileri yetiştiriciliği en yüksek ve en düşük taban puanları kaçta kalmıştır sorularının cevaplarını sizin için derledik. Detaylar için yazımıza göz atabilirsiniz.

Üniversite tercihi yapmak belki de üniversite sınavına girmekten daha zorlu bir süreçtir. Tercih süreci doğru bölüme veya istenilen bölüme yerleşmek, bu yerleşme gerçekleşebilsin diye doğru tercih yapmak, puanın veya sıralamanın yetip yetmeyeceği ile ilgili soru işaretleri gibi pek çok bilinmezi içinde taşımaktadır. Bu soru işaretlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olsun diye biz sizler için taban puanları listelerini hazırlamaya devam ediyoruz.

SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ 2017 2018 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

Süs bitkileri yetiştiriciliği bölümüne girmek için kullanılan en küçük puan 167,85131 ile Uludağ Üniversitesi’ne aittir. Bölüme yerleşmede kullanılan en yüksek taban puan ise 205,74202 ile İstanbul Üniversitesi’ne aittir. Bir aday bu aralıkta bir puan alarak bu bölüme yerleşebilir veya ortalama olarak 990 bin içine girerek yine bu bölümü ortalama bir üniversitede okuyabilir.

Süs bitkileri yetiştiriciliği muhtemelen TYT puan türü ile tercih edilecektir. Bunun nedeni ise süs bitkileri yetiştiriciliği 2 yıllık bir önlisans bölümüdür ve önlisans bölümleri bu yıla kadar YGS ile tercih edilmekteydi. Yeni sistemde YGS yerini TYT’ye bıraktı diyebiliriz.

Türkiye’de bulunan üniversitelerdeki süs bitkileri yetiştiriciliği bölümlerinin tamamına ait süs bitkileri yetiştiriciliği 2017 2018 taban puanları listesi aşağıdaki gibidir. Listeye aşağıdan göz atabilirsiniz.

Üniversite Adı Bölüm Adı  En Düşük Puan
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Süs Bitkileri Yetiştiriciliği 205,74202
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ (MALATYA) Süs Bitkileri Yetiştiriciliği 176,21118
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA) Süs Bitkileri Yetiştiriciliği 167,85131
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.