kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Taban Puanı En Yüksek 10 Üniversite ve Bölüm

Üniversite yerleştirme sonuçları tamamlandı. Adaylar, kazandıkları üniversitelerin kayıt işlemlerini tamamlayarak, ders seçimine koyuldu. 2018 YKS üniversite yerleştirme sonuçlarına göre taban puanı en yüksek olan 10 üniversite ve bölümü incelemek istedik. Yazımız detaylarına bakmanızı tavsiye ediyoruz.

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı tamamlanarak, adayların tercih işlemleri ve bu tercihlere ait sonuçlar açıklandı. Yıl boyunca üniversite sınavına hazırlanan adaylar, tercih işlemlerini yaparken bir çok değişkeni göz önünde bulundurdu. Adayların, tercih işlemlerinin sonucu olarak da, üniversite ve bölümlerin taban puanları ortaya çıktı. Herhangi bir üniversitenin eğitim kalitesini, o üniversitenin kaldığı taban puan göstermese de, yıllardır yüksek puanda kapatan üniversiteleri başarı öğrencilerin tercih etmesi tesadüfi değildir. Bu yazımızda sizlere, YÖK ve ÖSYM ‘den edindiğimiz resmi sonuçlara göre 2018 üniversite yerleştirme sonuçlarında taban puanı en yüksek 10 üniversite ve bölümden bahsedeceğiz.

Hangi Üniversitelerin Taban Puanı İlk 10 İçerisinde Yer Alıyor?

Üniversitelerin taban puanlarının oluşmasında en önemli unsur: o üniversiteden mezun olan adayları nasıl bir gelecek beklediği ile ilgilidir Ülkemizde bazı üniversiteleri kazanmak, hayata dair bir çok zorluğun aşılması anlamına gelmektedir. Sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek kalitedeki bu üniversiteler, mezunlarına mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı, çok iyi düzeyde yabancı dil öğrenimi, master/doktora yapmalarında yurtdışı üniversitelerde bağ kurma fırsatı ve iyi düzeyde gelir elde edebilecekleri iş garantisi sağlamaktadır. Adaylar, üniversite tercihlerinde de bu kriterleri dikkate almaktadır.

2018 yılı için taban puanı en yüksek on üniversiteye baktığımızda da, yukarıda sayılan avantajları mezunlarına sağlayan üniversiteleri görmekteyiz. Bunlar: Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Bilkent İhsan Doğramacı Üniversitesi. Bunlar dışında bazı üniversiteler, eğitim verdikleri bölümün kalitesi sayesinde ilk 10 içerisinde yer almaktadır. İstanbul Medipol Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi / Cerrahpaşa tıp fakültesi gibi.

Bütün Detaylarıyla Taban Puanı En Yüksek 10 Üniversite ve Bölüm

Taban puanı en yüksek üniversite bölümlerine ait tablomuzu hazırlarken, bütün detayları göstermek istedik. Üniversite kontenjanlarının bile taban puanların belirlenmesinde etkili olduğunu düşünürseniz, listeyi daha doğru analiz etmiş olursunuz. Tablomuzu muhakkak incelemenizi ve 2019 YKS tercihlerinizi yaparken bizlere sormak istediklerinizi forum sayfamıza iletmenizi diliyoruz.

5605 1 c9dd726570a0666c75b7b266d5eea5ec

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.