kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları 2019

TYT 2019 din kültürü ve ahlak bilgisi konuları hangileridir, temel yeterlilik testinde din kültürü ve ahlak bilgisi kısmında hangi konulara ait sorular çıkmaktadır sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

TYT 2019 din kültürü ve ahlak bilgisi konuları hangileridir, temel yeterlilik testinde din kültürü ve ahlak bilgisi kısmında hangi konulara ait sorular çıkmaktadır, TYT’ye kimler girebilir, TYT içindeki din kültürü ve ahlak bilgisinden kimler sorumludur, TYT kaç sorudan ve hangi derslerden oluşmaktadır ve bunun kaç tanesi din kültürü ve ahlak bilgisidir, TYT din kültürü ve ahlak bilgisi hangi puan türlerini etkilemektedir gibi soruların cevapları ile TYT’de çıkan din kültürü ve ahlak bilgisi konularını sizin için yazımızda derlemeye çalıştık. YKS

TYTyani Temel Yeterlilik Testi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) bir kısmını oluşturmaktadır. 120 sorudan oluşan TYT Türkçe, matematik (içinde geometri),sosyal bilimler (tarih, coğrafya, felsefe, din kültürü ve ahlak bilgisi) ve fen bilimleri (fizik, kimya, biyoloji) derslerini içermektedir. TYT’ye herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmuş ve üniversiteye girmeyi düşünen bireyler girebilir.

TYT DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KONULARI 2019

TYT din kültürü ve ahlak bilgisi konuları 120 sorudan oluşan TYT’nin 20 sorunu kapsayan sosyal bilimler testinin 5 sorusunu kapsamaktadır fakat bu alanı çözmeyecek adaylar için bu beş sorunun yerine 5 felsefe sorusu sorulmaktadır. Sosyal bilimler testi ve din kültürü ve ahlak bilgisi soruları her puan türüne etki etmektedir bu yüzden sınava giren tüm adaylar için önemlidir fakat etki oranı göz önünde bulundurulursa sözel ve eşit ağırlık programlara girmeyi düşünen adaylar için daha fazla önem taşımaktadır.

TYT planlandığı ilk yıl olan 2018’de sadece türkçe ve matematik kısımlarından oluşmak üzere tasarlanmıştı fakat yapılan değişiklik ile bahsedilen dersler de testin içine girdi. 2019 yılında buna dair değişiklik yapılabilecek olsa da 2018 yılı sınavına göre planlama yapmak faydalı olacaktır.

*Sınavlar, puan türleri ve konular ile ilgili verdiğimiz bilgiler ÖSYM, YÖK, MEB ve sınav hazırlık kaynaklarından bilgiler ışığında derlenmiştir. Sınav sisteminde, konularda, puan türlerinde veya bunları ilgilendiren herhangi bir konuda yapılacak değişikliklerde bu kurumların yapacağı duyurular dikkate alınmalıdır.

TYT din kültürü ve ahlak bilgisi konuları 2019 için hazırladığımız listemiz aşağıdadır. Yapılacak değişikliklerde güncelleme yapılacaktır fakat yazıyı yayımladığımız tarihteki en güncel hali bu şekildedir.

·        Kur’an-ı Kerim Anlamı ve Yorumu, Akıl ve Kuran-ı Kerim

·        Alevilik Bektaşilik

·        Kur’an-ı Kerim ve İncil ile Tevrat Ayetlerinin Ortak Noktaları

·        İbadet

·        Zekat

·        Hz. Muhammed’in Hayatı

·        İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar

·        Tasavvuf

·        İslam Yorumları

Üniversite sınavları konuları, tercihler, ÖSYM’nin yaptığı diğer sınavlar, üniversite bölümleri, taban puanları gibi konular hakkında merak ettiklerinizi danışmak ve sorular sormak için forum sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Forum sayfamıza ulaşmak için TIKLAYINIZ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.