kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Üniversite Sınavında En Başarılı Anadolu liseleri 2021 – 2022

Üniversite sınavında mezunları en başarılı olan Anadolu Liseleri hangileridir? 2020 – 2021 YKS sonuçlarına göre en iyi Anadolu Liseleri nelerdir? Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde bulunan en başarılı Anadolu Liselerinde üniversite istatistikleri ne durumdadır? 2020 YKS sonuçlarına göre hangi Anadolu Lisesinden mezun olanlar daha başarılı olmuştur? 2020 üniversite sınavında hangi lise mezunları daha fazla tıp kazanmıştır? Yazımız içerisinde görebilirsiniz.

YKS
A+
A-

Ülkemizde bulunan en başarılı liseleri sıralarken, bu liselerden mezun olan öğrencilerin üniversiteye giriş sınavında elde ettikleri başarı durumlarını göz önünde bulundurduk. Üniversite giriş sınavında mezun ettiği öğrencilerin büyük bölümü ilk 20 bin içerisinde yer alan Anadolu Liseleri başarılı olarak atfedilmektedir. Bu duruma kazanılan üniversite bölümleri açısından bakacak olursak, herhangi bir Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra tıp, eczacılık, diş hekimliği, hukuk, psikoloji ve iyi üniversitelerin mühendislik fakültesi bölümlerine yerleşen öğrenci sayısının fazla olması önemli bir kriter olarak görülmektedir. Mezun ettiği öğrenciler: ODTÜ, Bilkent, Sabancı, Koç, TOBB, Galatasaray ve Boğaziçi gibi üniversitelere yerleşen liselerde iyi liseler olarak görülmektedir. Tercihini yap medya sitesi olarak bizde, üniversite sınavında en başarılı Anadolu Liseleri 2023 yazımız içerisinde ülkemizde bulunan lise mezunlarının üniversite yerleştirme sonuçlarına göre elde ettikleri başarıları göz önünde bulundurarak bir dizi liseyi aktardık. Bakalım 2022 YKS sonuçlarına göre hangi lise mezunları daha başarılı bir performans gösterdi?

Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde bulunan liseler içerisinde başarılı atfedilebilecek lise sayısı oldukça fazladır. Bu üç ilde bulunan okulların köklü geçmişe sahip olması onca yıla rağmen başarıyı istikrarlı şekilde sürdürmelerini sağlamıştır. Üniversite yerleştirme sınavında ilk yirmi binde bulunan öğrencilerin büyük bölümü bu liselerden mezun olurken; ülkemizde tıp, hukuk, mühendislik, siyaset ve bürokrasi alanında yetişen önemli isimlerin bir bölümü de bu illerde bulunan Fen ve Anadolu Liselerinden mezun olmuştur.

Üniversite Sınavında En Başarılı Anadolu Liseleri 2021 – 2022

En başarılı Anadolu Liselerinin büyükşehirde bulunduğunu bilmek için çok detaylı bir araştırma yapmaya gerek yoktur. Bu şehirlerde bulunan köklü Anadolu Liseleri ile yarışabilecek lise sayısı oldukça azdır. Biz de listemizi oluştururken tıp fakültesini kazanma oranlarını özellikle dikkate almaya çalıştık. Bakalım hangi Anadolu Liseleri 2021 – 2022 üniversite yerleştirme sınavında başarılı olmuştur?

 

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

Hiç kuşkusuz ülkemizin en başarılı Anadolu Liselerinin başında Atatürk Anadolu Lisesi gelmektedir. Bu yıl yapılan YKS sonuçlarına göre de bu başarıyı sürdürmüştür. Mezunlarından 90 tanesi tıp fakültesine, 113 tanesi mühendislik fakültesine, 13 tanesi diş hekimliği fakültesine, 2 tanesi eczacılık fakültesine ve 12 tanesi de hukuk fakültesine yerleşmiştir. Tıp fakültesine yerleşen öğrencilerden 6 tanesi Hacettepe Tıp Fakültesine (İngilizce) ve 5 tanesi Hacettepe Tıp Fakültesine olmak üzere toplam 11 öğrenci Hacettepe Tıp Fakültesine yerleşmiştir. 13 öğrenci Ankara Tıp Fakültesine, 10 tanesi Gazi Tıp Fakültesine ve 17 tanesi de Ankara Yıldırım Beyazıt Tıp Fakültesine yerleşmiştir. Mühendislik fakültesine yerleşenlerden 38 tanesi ODTÜ’ye ve 30 tanesi de İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesine yerleşmiştir. 3 öğrenci Ankara Hukuk Fakültesine ve 5 öğrenci İhsan Doğramacı Bilkent Hukuk Fakültesine yerleşmiştir. Yılın en başarılı okullarının başında gelen Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un da mezun olduğu lise olarak bilinmektedir.

İstanbul Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

 Okuldan mezun olduktan sonra 2022 yılı YKS sonuçlarına göre 33 öğrenci sayısal puan türünde, 22 öğrenci dil puan türünde ve 13 öğrenci de eşit ağırlık puan türünde ilk 3 bin içerisinde yer almayı başarmıştır. Diğer mezunlara ilişkin güncel verilerin henüz paylaşılmaması nedeniyle 2021 YKS sonuçlarına ait verileri paylaşmayı uygun bulduk.

Lisenin 137 mezunu üniversiteye yerleşmeyi başarmıştır. Lisenin mezunlarından 50 tanesi tıp fakültesini kazanırken, 14 tanesi diş hekimliği ve eczacılık fakültelerini kazanmıştır. 5 mezun da hukuk fakültesini kazanırken, 43 öğrenci de mühendislik fakültesini kazanmıştır. Mühendislik fakültesini tercih eden lise mezunlarının büyük bölümü, Boğaziçi, İTÜ ve ODTÜ üniversitelerine yerleşmiştir.

İzmir Atatürk Anadolu Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

Lisenin 323 mezunu üniversiteye yerleşmeyi başarmıştır. Lisenin mezunlarından 83 tanesi tıp fakültesini kazanırken, 17 tanesi diş hekimliği fakültesi kazanmıştır. 11 mezun da hukuk fakültesini kazanırken, 125 öğrenci de mühendislik fakültesini kazanmıştır. Mühendislik fakültesini tercih eden lise mezunlarının büyük bölümü, KOÇ, ODTÜ, Sabancı, İTÜ ve Bilkent üniversitesini tercih etmiştir.

 

Diğer En Başarılı Liseler 2022

Bu liseler tarihi köklere sahip olan liselerdir. Kategorisel olarak fen lisesi veya anadolu lisesi olarak bilinmeseler de ülkemizin en iyi okulları listesinde yer aldıkları bilinmelidir. Özellikle, İstanbul’da yer alan bu okulların yurtdışında üniversite eğitimi almak isteyenler için önemli fırsatlar sundukları bilinmelidir.

Galatasaray Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

Galatasaray Lisesi mezunlarının büyük bölümü üniversitelerin lisans bölümlerine yerleşmiştir. 2020 üniversite sınavı sonrası lise mezunlarından 3 tanesi Galatasaray Üniversitesine, 20 tanesi Koç Üniversitesine, 14 tanesi Boğaziçi Üniversitesine, 10 tanesi Bahçeşehir Üniversitesine ve 5 tanesi de Amerika ve İtalya gibi ülkelerde bulunan üniversitelere yerleşmiştir.

İstanbul Fatih Erkek Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

İstanbul Fatih Lisesi, 1884 yılında Fatih ilçesinde kurulan köklü liselerden bir tanesidir. Üniversite sınavlarında bir çok birinciyi mezun eden lise olarak bilinmektedir. 2022 yılı mezunlarının 29 tanesi Tıp Fakültesine, 77 tanesi başta Almaya Berlin ve Münih ve İsviçre Zürih kentlerinde bulunan üniversiteler olmak üzere yabancı üniversitelere, 7 tanesi Koç Üniversitesine ve 6 tanesi de Boğaziçi Üniversitesine yerleşmiştir.

Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

İstanbul’daki köklü liselerden bir diğeri de Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi olarak bilinmektedir. 1908 yılında kurulan lise konumu itibariyle de çok özel bir yere sahiptir. Lise mezunlarından üniversiteye yerleşen 56 öğrenci Tıp Fakültesi, 7 öğrenci Diş Hekimliği Fakültesini ve 11 öğrenci de Hukuk Fakültesini kazanmıştır. Bunun yanı sıra 2020 mezunlarından 24 öğrenci Boğaziçi Üniversitesine, 11 öğrenci İstanbul Teknik Üniversitesine, 10 öğrenci Orta Doğu Teknik Üniversitesine, 21 öğrenci Koç Üniversitesine ve 16 öğrenci de yabancı ülkelerde bulunan üniversitelere yerleşmiştir.

Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu Nasıldır?

İstanbul’daki köklü liselerden bir diğeri de Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi olarak bilinmektedir. 1908 yılında kurulan lise konumu itibariyle de çok özel bir yere sahiptir. Lise mezunlarından üniversiteye yerleşen 56 öğrenci Tıp Fakültesi, 7 öğrenci Diş Hekimliği Fakültesini ve 11 öğrenci de Hukuk Fakültesini kazanmıştır. Bunun yanı sıra 2020 mezunlarından 24 öğrenci Boğaziçi Üniversitesine, 11 öğrenci İstanbul Teknik Üniversitesine, 10 öğrenci Orta Doğu Teknik Üniversitesine, 21 öğrenci Koç Üniversitesine ve 16 öğrenci de yabancı ülkelerde bulunan üniversitelere yerleşmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.