kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yeni Kurulan Borçlanma Genel Müdürlüğü'ne HM Uzman Yardımcısı Kadrosu İhdas Edildi

45 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulmuş olan Hazine ve Maliye Bakanlığı Borçlanma Genel Müdürlüğü'ne Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı kadrosu ihdas edildi. Detaylar haberimizde.

A+
A-

12 Eylül 2019 tarihinde yayımlanan 30886 sayılı Resmi Gazete’de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştirilmekte olan yapılanmaya dair hükümler yer aldı. Resmi Gazete’nin söz konusu sayısında 45 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı ve bu Kararname hükümleri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde yeni bir birim oluşturuldu. Kısa süre evvel yine Hazine ve Maliye Bakanlığı teşkilatına dair düzenlemeler yapılmış; Hazine ve Maliye Teftiş Başkanlığı kurularak, ilgili birimde görev almak üzere Hazine ve Maliye Müfettişliği ile Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı kadroları ihdas edilmişti.

Yapılan düzenlemeler ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde, iç ve dış borçlanma süreçlerinde aktif olarak rol alacak olan Borçlanma Genel Müdürlüğü kurulmuştur. Bu birime dair bilgiler ile birimde görevlendirilmesi öngörülen personel hakkında detaylara yazımızda yer vereceğiz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Teşkilat Yapılanması

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda devam eden teşkilat yapılanması süreci kapsamında kısa süre evvel Hazine ve Maliye Teftiş Başkanlığı kurulmuş ve bu birimde görev alacak personele dair düzenlemeler yapılmıştı. Bunun akabinde 45 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile devletin iç ve dış borçlanmasına dair iş ve işlemleri yürütmesi için Borçlanma Genel Müdürlüğü birimi kuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Borçlanma Genel Müdürlüğü

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde borçlanma iş ve işlemlerini yürütmek üzere 45 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulmuş olan bu birimde görevlendirilecek personeli içeren 110 adet kadro ihdas edildi. Bu kadrolar içerisinde birimin görevlerini sürdürmesinde rol alacak olan kariyer meslek mensupları da belirlendi. Genel Müdürlük’te toplam 100 adet Hazine ve Maliye Uzmanlığı ile Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı kadrolarına yer verildi. Bu 100 kadronun 50 kişilik kısmı Hazine ve Maliye Uzmanlarına, 50 kişilik kısmı ise açıktan alınacak 9.derece Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılarına ayrıldı. 

Özellikle alım bekleyen KPSS A grubu adayları için oldukça sevindirici olan bu gelişmenin ardından alımın ne zaman gerçekleşeceği konusunda bir beklenti oluşacaktır. Bu doğrultuda Bakanlığın teşkilat yapılanmasını bir an evvel nihayete erdirmesi ve uzunca süredir beklenen kariyer meslek alımlarına başlamasını bekliyoruz.

Borçlanma Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilecek olan personelin yer aldığı 45 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne ekli tabloda, Uzman ve Uzman Yardımcılarının yanı sıra; 1 Genel Müdür, 3 Genel Müdür Yardımcısı ve 6 Daire Başkanı kadrolarına da yer verildi. 

hm uzman yardymcysy ihdasy 1

45 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin TAM METNİ için Tıklayınız!

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

İhdas edilen 50 kişilik Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı kadrosuna dair adayların merak ettiği en temel hususlardan birisi de bu mesleğe nasıl girileceğidir. Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı kadrosu bildiğiniz üzere birleşmiş olan iki Kurum; Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı’nda yer alan Uzman Yardımcılığı kadrolarının birleşmesi ile ortaya çıkmış bir kadrodur.

Bu noktada yeni ortaya çıkmış olan Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı kadrosuna alımın nasıl gerçekleştirileceği konusunda belirsizlik ortaya çıkmaktadır. Çünkü eski kadrolar olan Hazine Uzman Yardımcılığı ile Maliye Uzman Yardımcılığı kadrolarının alım şekilleri birbirlerinden oldukça farklıydı. Hazine Uzman Yardımcılığı alımına, bölüm bölüm çıkılmakta iken, Maliye Uzman Yardımcılığı’nda böyle bir ayrım söz konusu değildi. Alım genele hitaben yapılan ilan ile gerçekleştirilmekteydi. Ayrıca Hazine Uzman Yardımcılığı alımına başvuru koşulları arasında YDS puanı da yer almaktaydı ve Hazine Uzman Yardımcılığı, Maliye Uzman Yardımcılığı sınavının aksine çoktan seçmeli usulde değil, Klasik usuldeydi. 

Bu nedenle Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı için, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın nasıl bir yöntem belirleyeceğini, yapılan ilk alımda hep birlikte göreceğiz.

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Maaşı ve Özlük Hakları

Alım yapılacak kadronun görev yeri Ankara olacaktır. Özlük hakları ise merkez uzmanlığı kadrosu olduğundan 3600 ek göstergeye tabi biçimdedir ve diğer merkez uzmanları ile aynı ücreti alacaktır. 2019 yılının ikinci yarısı itibariyle mesleğe yeni başlayacak olan bir Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı’nın maaşı yaklaşık olarak 5800 TL dolaylarındadır. 

2019 KPSS sonrası süreçte gelen ve gelmesini beklediğimiz alımlara dair bilgi almak ve güncel gelişmeleri takip etmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.