kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yeni Zelanda’nın Şehirleri Nelerdir?

​​​​​​​Yeni Zelanda illeri nelerdir, Yeni Zelanda ülkesinin başkenti hangi şehirdir, Yeni Zelanda’nın şehirleri hangileridir ve Yeni Zelanda içinde kaç tane şehir bulunmaktadır gibi soruların cevaplarına yazımızı okuyarak ulaşabilirsiniz.

A+
A-

Yeni Zelanda’nın Şehirleri Nelerdir?

Farklı konularda bilgiler derlemeye devam ediyoruz… Bugün sizler için farklı bir ülke olan Yeni Zelanda yı ele aldık. Gelin birlikte Yeni Zelanda nın şehirleri nelerdir, bakalım..

Tercihiniyap editörleri olarak okurlarımızın ilgisini çekebilecek pek çok konuda içerikler üretmeye çabalıyoruz. Bunlar kimi zaman eğitim-öğretim veya kariyer planlamaya dair olurken kimi zaman da genel kültür birikimi sağlatacak konularda oluyor.

Son olarak ülkelerin şehirlerini derlediğimiz yazı dizimizi yayımlamaya başladık. Okuduğunuz yazımızda Yeni Zelanda şehirleri nelerdir ve başkenti neresidir gibi bilgileri bulabileceksiniz.

YENİ ZELANDA ÜLKESİNDEKİ ŞEHİRLER KAÇ TANEDİR VE NELERDİR?

Okyanusya kıtasında yer alan Yeni Zelanda yüzölçümü 268.021 km² olan bir ülkedir ve bu ülkenin toplamda 16 adet şehri bulunmaktadır. Yeni Zelanda illeri arasında Wellington ülkenin başkentidir.

Yeni Zelanda illeri listesinin tamamı aşağıda yer almaktadır.

North Shore

Waitakere

Auckland

Manukau

Hamilton

Tauranga

Napier

Palmerston North

Porirua

Upper Hutt

Lower Hutt

Wellington

Nelson

Christchurch

Dunedin

Invercargill

Yorumlar

  1. Fth Avatar Fth dedi ki:

    Tabloda hangi atamanın hangi kodla olduğunu gösterebilirseniz daha iyi ve ayrıntılı olur, teşekkürler