kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İtfaiye Eri Maaşları 2023 Ne Kadar?

İtfaiye eri maaşları 2023 ne kadar? İtfaiye eri maaşı 2023 ne kadar? İtfaiyeci maaşları 2023 ne kadar? İtfaiye eri nedir ve kimdir? İtfaiye erinin görevleri nelerdir? İtfaiye eri alımı 2023 iş fırsatları nelerdir?

A+
A-

İnsanlık tarihinde pek çok önemli meslek bulunmaktadır. Özellikle itfaiyeci olarak çalışan yani “itfaiye eri” olarak çalışan personeller yüzlerce yıldır önemli bir görev yürütmektedir. Ağaçlarda, mağaralarda yaşayan ilk insanlar daha sonra ahşap evlerde yaşamlarını sürdürdü. Bu nedenle yangınlar her dönem insan hayatını zorlaştırdı. Günümüzde de şehirlerde, binalarda, ormanlarda, fabrikalarda çıkan yangınlar büyük zararlar vermektedir. Yangınlarla mücadele etmek için dünyanın her yerinde itfaiye teşkilatı kurulmuştur. İtfaiye teşkilatında onlarca farklı pozisyon ve kadro bulunmaktadır. Ancak “itfaiye eri” olarak çalışan personeller en kritik rolü üstlenmektedir. Peki itfaiye eri nedir? İtfaiye eri görevleri nelerdir? İtfaiye eri ne iş yapar? İtfaiye eri maaşı 2023 ne kadar? İtfaiye eri maaşları 2023 ne kadar?

İtfaiye Eri Nedir? Nasıl Olunur?

İtfaiye Eri Nedir? Kimdir?

Türkiye’de itfaiye kurumu en saygı duyulan kurumlar arasındadır. İtfaiye kelimesinin kökeni Arapçadır. İtfa etmek yani söndürmek anlamına gelen itfaiye yangın söndürme işlemi yapan kuruluş anlamına gelir. “İtfaiye eri nedir?” sorusu sık sık sorulmaktadır. İtfaiye eri vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak ve korumak için görev yapan personellere denmektedir. İtfaiyeci olarak da adlandırılan görevliler yangınlarda, afetlerde, kazalarda en ön saflarda görev yapar.

İtfaiye Eri Görevleri Nelerdir?

İtfaiye eri olarak çalışan personellerin görevlerini saymakla bitmez. İtfaiyeci olarak çalışan personellerin yüzlerce görevi ve sorumluluğu bulunmaktadır. www.tercihiniyap.net ailesi olarak itfaiye erlerinin görevlerini sizler için inceledik.

İtfaiye erlerinin asli görevi yangınlarla mücadele etmektedir. Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan yangın olaylarına karşı itfaiyeciler mücadele eder.

İtfaiyeciler yangınarı söndürür, arama kurtarma faaliyetlerini yürütür.

Trafik kazalarında araç içinde sıkışan yaralıları genellikle itfaiye erleri kurtarmaktadır.

Hem hayvanların hem insanların zor durumlarında yardıma koşan itfaiyecileri ağaçta kalan kedileri kurtarırken görmek mümkündür.

İtfaiye erleri yalnızca yangınları söndürmezler aynı zamanda yangınlar hakkında bilinçlendirme çalışmalarını da yürütürler. Ayrıca ilk yardım ihtiyacı olan kişilere müdahale ederler.

İtfaiyeciler yalnızca yangınla değil her türlü doğal afetle mücadele ederler. Örneğin sel, tsunami, deprem, fırtına, heyelan, volkan gibi doğal afetlerde itfaiye erleri en ön safta görev yapmaktadır.

itfaiye eri gorevleri

İtfaiye Eri Maaşları 2023 Ne Kadar?

Devlet memuru olarak görev yapan itfaiye erleri 2023 yılına girilmesiyle birlikte maaş zammından faydalandı. İtfaiyeci maaşları 2023 yılında yaklaşık yüzde 11 oranında arttı. İtfaiyeciler maaşları dışında her ay maktu fazla çalışma ücreti ve her ay sosyal denge tazminatı almaktadır. İtfaiye erlerinin bağlı olduğu belediyedeki belediye encümeni karar aldığı takdirde yılda iki defa ödenen ikramiyeden de faydalanabilecekleri bilinmelidir.

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir?

İtfaiye erleri oldukça zorlu bir görevi icra etmektedir. Ölümle yaşam arasında görev yapan ve vatandaşların hem canını hem de malını koruyan itfaiyecilerin maaşlarının da bu doğrultuda yüksek olması beklenmektedir. Aldıkları riskler ve gösterdikleri üstün başarıların karşılığını ödenen hiçbir maaş ödeyemez. Bu nedenle yapılan işe paha biçmek mümkün değildir. Yine de personele her ay ödenen aylıkları 2023 yılı için inceledik. İşte itfaiye eri maaşları 2023…

1/4 derecesinde 25 yıl ve üstünde hizmeti bulunan itfaiye eri maaşları 2023 14 bin TL civarındadır.

3/1 kıdeminde 15 yıl hizmet süresi bulunan itfaiyeci maaşı 2023 13 bin 750 TL civarındadır.

5/1 kıdeminde 9 yıl hizmet süresi bulunan itfaiyeci maaşları 2023 13 bin 500 TL civarındadır.

7/1 derecesinde 3 yıl görev süresi bulunan itfaiye eri maaşı 2023 13 bin 475 TL civarındadır.

8/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan itfaiyeciler 2023 yılında 13 bin 400 TL civarında maaş alır.

İTFAİYECİLİK 2022-2023 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

İTFAİYECİLİK 2023/1 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

İtfaiyeci Maaşları 2023 Ne Kadar?

İtfaiye personellerinin aldıkları maaşları etkileyen pek çok unsur bulunmaktadır. 2023 yılında itfaiye erleri derecelerine, kıdemlerine, hizmet sürelerine, görev yıllarına, çalıştıkları bölgelere, evli ve çocuk sahibi olup olmadıklarına göre farklı miktarlarda maaş almaktadır. Evli ve çocuk sahibi olan itfaiye personelleri aile yardımı da alabilmektedir. Ayrıca tazminat, ikramiye ve ödeneklerle birlikte itfaiye eri maaşları 2023 yılında oldukça yükselmektedir. Yukarıda yer alan maaşlar bekar bir itfaiye erinin maaşlarıdır. Ayrıca ödenek, ikramiye, tazminat gibi ek ödenekler maaşlara yansıtılmamıştır. Evli, çocuk sahibi olan bir itfaiye eri sosyal denge tazminatı ve mesai ücreti aldığında 16 bin TL’ye kadar maaş alabilmektedir.

itfaiye eri maasi 2019

İtfaiye Eri Alımı 2023 İş Fırsatları

81 ilde ve yüzlerce ilçede itfaiye personelleri görev yapmaktadır. İtfaiyeciler belediyeler bünyesinde görev yaparlar. Ayrıca itfaiye müdürlükleri ve itfaiye teşkilatı bulunan her kurumda iş bulabilirler. Özellikle büyükşehir ve nüfusu fazla olan şehirlerde çok sayıda itfaiye eri istihdam edilmektedir. Doğal afetlerin sık sık yaşandığı bölgelerde de itfaiye personelleri çok sayıda istihdam edilmektedir. İtfaiye erleri özel eğitimden geçerek görevlere gelirler. Bu nedenle kendini geliştiren ve gösteren herkes itfaiye eri olabilir. İtfaiye erleri eğitim şartı, sağlık şartı ve özel şartları sağlamaları durumunda açılan ilanlara bşavuru yaparak göreve başayabilir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

İtfaiyeci olmak için hangi bölüm okunmalı?

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik 2 yıllık bir bölümdür. 

Yorumlar

  1. efe başer Avatar efe başer dedi ki:

    er ler mülakattan geçtikten sonra işe başlayınca 4.500 tl maaş alıyo sizin kafanızmı güzel