kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YKS Geç Başvuru Tarihi ve Ücreti 2019

YKS Geç Başvuru Tarihi ve Ücreti 2019…Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihlerini kaçıranlar dikkat! Hala YKS'ye girmek için bir şansınız bulunuyor. YKS geç başvuru tarihinde başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

A+
A-

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2019 yılında üç ayrı oturumda yapılacak. Sınava üniversitelerde eğitim almak isteyen binlerce kişi girecek. Kimi lise öğrencisi kimi lise mezunu olan adaylar aylar süren çalışmalarının karşılığını almayı umacak. 3 oturumdan oluşan YKS’nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) üçüncü oturumu ise Yabancı Dil Testi (YDT) olarak belirlendi. 2019 yılında pek çok kişi aylar süren çalışmalarından sonra YKS’de ter dökecek. Üniversitelerde lisans eğitimi almak isteyen kişilerin başvuru tarihleri içerisinde YKS başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyordu. YKS 2019 başvuruları 12 Şubat ve 6 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. Peki YKS 2019 başvurularını yapmayanlar ne olacak? İşte o kişilerin de YKS geç başvuru işlemini yapmaları gerekiyor. Aksi halde başvuru yapmayan hiçkimse YKS’ye giremeyecek. Peki YKS tarihleri 2019 ne zaman? YKS geç başvuru tarihleri 2019 ne zaman? YKS geç başvuru ücretleri 2019 ne zaman?

YKS Geç Başvuru Tarihleri 2019

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihlerini kaçıran kişiler için başvuru şansı hala sürüyor. YKS başvuru tarihlerinde başvuru yapmayan adaylar geç başvuru tarihinde başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. YKS geç başvuru tarihi olarak 19 Mart 2019 tarihi belirlendi. ÖSYM’nin sınav takviminde belirtilen geç başvuru tarihi olan 19 Mart’ta başvuru yapmayanlar YKS’ye giremeyecek. Ayrıca YKS geç başvuru yapan kişiler aynı gün içerisinde geç başvuru ücretini de ödemek zorunda olduğunu unutmamalıdır. Kamu Haber

YKS Geç Başvuru Ücreti 2019

Yüseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2019 yılında TYT, AYT, YDT olmak üzere toplam 3 oturumda gerçekleştirilecek. YKS başvuru ücretleri de adayın gireceği oturum sayısına göre belirlenecek. YKS’ye girecek olan adaylar her oturum için ücret ödemektedir. Geç başvuru işlemlerinde bu ücret de daha yüksek olmaktadır.

YKS geç başvuru ücretleri 2019 her bir oturum için 75 TL olarak belirlendi. Adaylar girecekleri her oturum için geç başvuru ücreti olarak 75 TL ödeyecek. İki oturuma giren bir aday 150 TL üç oturuma giren aday ise 225 TL geç başvuru ödemesi yapacak.

YKS 2019 Ne Zaman?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2019 yılında yaz döneminde gerçekleştirilecek. Binlerce kişi YKS için hazırlıklarını sürdürüyor. Peki YKS 2019 ne zaman? YKS tarihleri 2019 15 Haziran ile 16 Haziran tarihleri olarak belirlendi.

Adaylar 15 Haziran 2019 tarihinde Temel Yeterlilik Testine (TYT) girecek.

16 Haziran tarihinde sabah saatlerinde ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) gerçekleştirilecek.

16 Haziran öğleden sonra ise Yabancı Dil Testi (YDT) gerçekleştirilecek.

YKS Sınav Sonuçları 2019 Ne Zaman Açıklanacak?

YKS, TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşuyor. YKS’nin 3 oturumu da aynı gün içerisinde açıklanacak. YKS sınav sonuçları 2019 ÖSYM’nin resmi internet sitesinde 18 Temmuz 2019 tarihinde adaylarla paylaşılacak.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. Bart Avatar Bart dedi ki:

    Çok güzel