kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Cep Telefonu Numarası Hangi Operatöre Ait Öğrenme, Sorgulama

Cep Telefonu Numarası Hangi Operatöre Ait Öğrenme, Sorgulama Nasıl ve Nereden Yapılır? Numaradan Operatör Bulma Ücretsiz Sorgulama Yapılır Mı? Numara Hangi Operatöre Ait Sorgulamak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

A+
A-

Günümüzde cep telefonu olmayan kimse kalmadı. 7’den 70’e milyonlarca kişi akıllı cep telefonu kullanıyor. Görüşmeler elektronik ortama kaydı. Yüz yüze, kişiler arasındaki iletişim yerini uzaktan iletişime bıraktı. Özellikle de Yeni Tip Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal yaşam da zarar gördü. Telefon görüşmeleri, görüntülü konuşmalar arttı. Telefonlarımıza günde onlarca çağrı geliyor. Bazı numaralar ise telefonumuza kayıtlı değil. Özellikle de reklam piyasası nedeniyle telefon numaraları şirketler arasında paylaşılıyor. Bazen de dolandırıcılar dadanıyor. Bu nedenle bizi arayan numaralara geri dönmeden önce kim olduğunu öğrenmek önemli. Bu nedenle pek çok kişi numaradan operatör sorgulama işlemi yapmaya çalışıyor. Peki cep telefonu numarası hangi operatöre ait nasıl öğrenilir?

Akıllı Telefonla Nasıl Daha İyi Fotoğraf Çekilir?

Numaradan Operatör Bulma Ücretsiz Sorgulama

Günümüzde cep telefonu numaralarının operatörler arası taşınması son derece kolay. 2008’de geçirilen bir yasa ile operatörünüzü cep telefonu hattınız kapanmadan değiştirmenin önü açıldı. Daha önceki yıllardaysa durum böyle değildi. Numaralar arası geçiş oldukça zordu. Bu nedenle hangi numaranın hangi operatöre ait olduğunu anlayabiliyorduk. Örneğin numaranın başı 532’li ise bu hattın Turkcell abonesi olduğunu, 542’li ise bu hattın Vodafone olduğunu, 555’li bir numara ise AVEA veya Türk Telekom operatörüne ait olduğunu anlamak mümkündü. Günümüzdeyse numaralar taşıması oldukça kolay bu nedenle numaranın başı 532 olsa bile bu numara Türk Telekom abonesi olabilir. kamu haber

Günümüzde her operatörün farklı iyi ve kötü özellikleri vardır. Kiminin fatura ücretleri daha düşüktür, kiminin hizmet kalitesi daha yüksektir. Kimi verdiği hediyelerle öne çıkmaktadır kimisi de çekim kalitesi ile dikkat çekmektedir. Ama özellikle fatura ücretleri belirleyici olmaktadır. Operatörler arası geçiş yapmayı düşünen kişilerin bu nedenle numaralarının hangi operatörde olduğunu bilmesi gerekmektedir. Bu noktada numaradan operatör sorgulama işlemi öne çıkmaktadır. Vatandaşlar Türk Telekom, Vodafone, Turkcell, PTTCELL, BİMCell gibi operatörlerde bulunan numaralar için ücretsiz sorgulama gerçekleştirebilir.

numara sorgula

Numara Hangi Operatöre Ait Sorgulama

Numaranın gizliliği nedeniyle operatör sorgulama işlemi bazı durumlarda gerçekleşmeyebilir. Bu durumlarda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından tasarlanıp e-Devlet sistemi üzerinden kullanılan “BTK numara taşıma sorgulama” sayfasından işlem yapabilirsiniz. Cep telefonu numarasından hangi operatörde olduğunu öğrenmek için e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu işlem için numara sorgulama kapsamında e-Devlet şifresine gerek olmamaktadır. Aşağıda paylaştığımız bağlantı üzerinden işlem gerçekleştirebilirsiniz.

Gizli Numara Nasıl Bulunur? Özel Numara Nasıl Engellenir?

BTK numara taşıma sorgulama işlemiyle yalnızca cep telefonunun, hattın hangi operatör şirketine bağlı olduğunu göstermektedir. Yani “555 555 55 55” numarasını sorguladığınızda yalnızca Turkcell, Türk Telekom veya PTTCell gibi operatör bilgisine ulaşırsınız. e-Devlet tarafından tasarlanan sorgulamada ise numara operatörü ve numara sahibi sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir. Ayrıca sorgulamak istediğiniz numarayı aşağıda yorumlarda paylaşarak diğer insanların ve uzmanların size yardımcı olmasını isteyebilirsiniz.

Numara sorgulamak için: https://www.turkiye.gov.tr/btk-numara-tasima

Türk Telekom olduğunu nasıl anlarız?

555’i arasak hattın Türk Telekom operatörüne ait olduğunu anlarız

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.