kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Ziraat Bankası tarafından istihdam edilen Uzman Yardımcılarının maaşı ne kadar? Çift maaş ve temettü uygulaması nasıl? Haberimizde.

A+
A-

Ziraat Bankası uzman yardımcılığı maaşı ne kadar, mesleğe nasıl girilir, sınavlarına kimler müracaat edebilir, soru dağılımı nasıldır gibi soruların cevaplarını sizler için hazırladık. Bu yazımızda aklınıza takılabilecek hemen hemen her sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Ziraat Bankası tarafından alımı gerçekleştirilen Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı mesleğine nasıl girilmektedir? Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı sınavına kimler katılabilir? Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı mesleği maaşı, temettü ödemeleri, diğer ödemeleri ne kadar oldu? Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı mesleğine dair merak ettiğiniz hususları,  Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı maaşını haberimizde inceleyebilirsiniz. 

Ziraat Bankası İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı Nedir? Nasıl Olunur?

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı mesleği, Ziraat Bankası tarafından gerek genel müdürlükte gerekse şubelerde iş ve işlemleri gerçekleştirmek üzere istihdam edilen kariyer grubu mesleğidir. Ziraat Bankası Uzman Yardımcılarının ve Ziraat Bankası Uzmanlarının temel görevleri genel müdürlükte bankanın merkez birimlerindeki iş ve işlemleri yürütmek, şubelerde ise gişe işlemler dışında kalan iş ve işlemleri yapmaktır.

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilmektedir?

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı olarak görev yapmak isteyen adayların banka tarafından yürütülen yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olmaları gerekmektedir. Bu sınavlara giriş içinse adayların Banka tarafından belirlenen başvuru şartlarını eksiksiz biçimde taşıyor olmaları lazımdır. Bu şartları taşıyan adaylardan yazılı sınava katılanlar, bu sınavda başarılı olarak Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılma hakkı elde etmektedirler. 

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı Sınavlarına Kimler Müracaat Edebilir? 

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına katılacak olan adayların, mezun olunan alan, yaş, askerlik gibi bazı koşulları sağlayabiliyor olmaları lazımdır. Adaylar kendi alanları için başvuru yapabilmektedirler. Bununla beraber adayların sınavda alan konuları da buna göre belirlenmektedir. Bu bağlamda adayların Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunabilmeleri için sahip olmaları gereken genel özellikler şu şekildedir;

image 194

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı Kaç Soru Kaç Dakika? Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınav Konuları ve Soru Dağılımı Nasıl?

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına katılacak olan adaylara 50 tanesi Genel Yetenek ve Genel Kültür, 40 tanesi İngilizce (Yabancı Dil), 50 tanesi ise alan bilgisi konularından olmak üzere toplam 140 adet çoktan seçmeli test sorusu yöneltilecektir. Adaylara yöneltilecek olan bu 140 soru için toplam tanınan süre ise 2 saat 40 dakika olmaktadır. Oturumlar ayrı ayrı uygulanacak olup adaylara sorulacak olan alan bilgisi soruları mühendislik alanından sınava katılacak olan adaylar ile idari alandan sınava katılacak olan adaylar için farklılaşmaktadır. Bu bağlamda idari alandan Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına katılacak olan adaylara sorulacak olan sorular Ekonomi, Muhasebe ve Hukuk konularından olacakken, mühendislik alanı için Endüstri ve İşletme, Genel Ekonomi ve Genel Mühendislik Alan Bilgisi konularından sorular yöneltilecektir.

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında adaylara sorulacak olan soruların konularını ve daha detaylı dağılımını aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

Merkez Bankası Yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu İlk Basın Açıklamasını Yaptı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı maaşı yaklaşık olarak 15.000-17.000 TL civarındadır.

Ziraat Bankası devletin mi?

Bütçe Kanunu ile Ziraat Bankası bir devlet müessesesi olmaktan çıkarıldı ve Anonim Şirket hâline geldi.

Yorumlar

  1. Merve Avatar Merve dedi ki:

    Ziraat bankası sınavlarında yanlışlar doğruyu götürüyor mu acaba

    1. Oke Avatar Oke dedi ki:

      Hayır

  2. Ramazan Avatar Ramazan dedi ki:

    Maaş kısmı güncel mi ? Çünkü 5-7 arası alınacaksa o kadar soruyu okumaya bile değmez

    1. kamilekisacik19 Avatar kamilekisacik19 dedi ki:

      Eğer güncel ise 360 liraya aldığım kitap setini iptal edicem