kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

PTT Personel Maaşları 2023

PTT Personel Maaşları 2023

A+
A-

PTT personel maaşları ne kadardır? PTT personeline ilişkin güncel maaşların durumu nedir? PTT personeli çalışma şartları nasıldır? 2023 yılı PTT gişe ve büro görevlisi maaşı ne kadardır? PTT dağıtıcı güncel maaşları ne kadardır? Posta Telgraf Teşkilatı A.Ş. personelleri için mevcut güncel maaşları ne kadardır? Bu konuyla ilgili soruların cevabını yazımız içerisinde bulabilirsiniz.

PTT 2023/1 personel alımlarına ilişkin sözlü sınava katılmaya hak kazanan aday listeleri açıklandı. Sadece İstanbul ili için Gişe ve büro görevlisi ile dağıtıcı kadrolarına 500 kişilik alım yapılacak kadrolarda taban puanlar açıklandı. Gişe ve büro görevlisi alımlarında: İstanbul Avrupa yakası için en düşük puan 81,15528 iken, İstanbul Anadolu yakası için en düşük puan 81,51962 olarak gerçekleşti. Dağıtıcı alımlarında: İstanbul Avrupa yakası için en düşük puan 71,69272 iken, İstanbul Anadolu yakası için en düşük puan 73,1399 olarak gerçekleşti. Taban puanların açıklanmasından sonra adayların merak ettiği sorulardan en önemlisi PTT A.Ş. personellerinin çalışma şartları ve ne kadar maaş aldıkları ile ilgilidir. PTT personellerinin 2023 yılı maaşları ne kadardır? Mesleğe yeni başlayacak olan adaylar, başlangıç maaşı olarak ne kadar alabileceklerdir?

PTT Gişe ve Büro Görevlisi Alımı Hangi KPSS Puan Türü İle Yapılacak?

PTT Personeli Çalışma Şartları

PTT A.Ş. olarak özelleştirilmiş kamu kurumlarından bir tanesidir. Bu nedenle, çalışma şartları diğer devlet kurumlarına göre biraz daha ağırdır. Çalışma saatleri sabah 8:30-17:30 olsa da, bazı merkezlerde 18:30’a kadar çalışma uygulamasına geçilirken, Cumartesi günleri de çalışma yapan merkezler olduğu bilinmelidir. Yeni işe başlayan adaylara yapılan iş başlangıçta biraz zor gelecek olsa da, alışma ve yapılan pratikle birlikte kolaylaşmaktadır. Gişe ve büro personellerinin kasada açık vermemek adına dikkatli çalışmaları gerekmektedir. Tabi aynı kadroda hizmet veren personelin gelen müşterilerle birebir ilgilenmesi gün içerisinde yoruculuğu artırmaktadır. kamu haber

PTT Personel Maaşları 2023

PTT personelleri maaşlarını her ayın 15’inde almaktadır. “İstanbul GİŞE VE BÜRÜ PERSONELİ maaşı: 10.400TL arasında yer almaktadır.” Belirtilen maaşa günlük 9 tl yemek parası da dahil edilerek hesaplanmıştır. “Dağıtıcı olarak çalışan personel maaşı: 8000 ile 10000 TL civarındadır.” Vergi dilimine girilmesi dolayısıyla yılın son aylarında 2400 TL civarına kadar düşmektedir. Kurum çalışanlarına servis hizmeti sağlamaktadır, çalıştığınız yerle eviniz arasında servis güzergahı yoksa yol parası alırsınız. PTT de sağlık sandığı vardır. Anlaşmalı hastaneler mevcut olup, bunlardan yararlanmak ücretsizdir.

EPTTAVM Ücretsiz Maske Başvurusu Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım!

PTT saat kaça kadar çalışır ?

Haftanın beş günü hizmet veren kuruluşun çalışma saatleri sabah 08.30 ile 17.30 arasındadır. Öğle saatlerinde mola nedeniyle kurum kapanır. Mola saatleri ise 12.30 ile 13.30 arasındadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.