kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Banka Şube Kodu Nedir? Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

Banka Şube Kodu Nedir? Nasıl ve Nereden Öğrenilir? Banka Şube Kodu Nedir? Ne Demek? Banka Şube Kodu Nasıl ve Nereden Öğrenilir? Banka Şube Kodu Ne İşe Yarar?

A+
A-

ATM işlemlerinde istenen şube kodu hakkında bilgiye sahip olmayan kişiler banka şube kodu nedir diye internette araştırmaya başladı. Bizler de sizlere bu yazımızda banka şube kodu nedir, nasıl ve nereden öğrenilir hakkında bilgileri derledik.

Günümüzde her türlü para ve finans işlemi elektronik ortamdan gerçekleştirilebiliyor. Özellikle de para gönderme, havale gibi işlemlere sık sık başvuruyoruz. Ancak elektronik ortamda, e-Bankacılık hizmetlerinden faydalanırken güvenliği sağlamayı ihmal etmemek gerekiyor. Bu nedenle bankalar para, havala, finans işlemlerinde kullanıcılardan pek çok bilgi istiyor. Bu bilgilerden biri de banka şube kodu olarak karşımıza çıkıyor. Peki banka şube kodu nedir? Ne demek? Banka şube kodu ne işe yarar? Banka şube kodu nereden ve nasıl alınır?

Şube Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar?

Banka Şube Kodu Nedir? Ne Demek?

Türkiye’de özel ve kamu iştiraki pek çok banka faaliyet gösterir. Bu bankaların bir genel merkezi bir de şubeleri bulunur. Her bölgedeki, ildeki, ilçedeki banka şubelerini temsil eden bir de numara bulunur. Bu şube numaraları başka bir ifadeyle şube kodları oldukça önemlidir. Bu rakamlar sayesinde para gönderme işlemleri, ATM işlemleri gerçekleştirilir. Müşterilerden ATM ile para gönderirken şube kodu istenmektedir. Banka kodu olarak da bilinen şube kodları bu nedenle oldukça merak edilir. kamu haber

Banka Şube Kodu Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

Şube kodunu öğrenmek isteyenlerin başvurması gereken ilk yol müşteri hizmetlerini aramaktır. Hizmet alınan bankanın müşteri hizmetleri numarasını arayarak istediğiniz şube kodunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca bankanın ilgili şubesinden aldığınız banka kartının üzerindeki numaralardan da şube kodu anlaşılabilir. 16 haneli banka kartı numarasının arasında bazı durumlarda şube numarası bulunabilir.

Şube kodunu öğrenmek isteyenler banka kartlarının üstündeki 16 haneli kodla şube numarasını öğrenebilir. Bazı bankalar 16 haneli numaranın ilk 4 hanesini şube kodunu temsilen yerleştirir. Bu sayede banka şube numarasını öğrenebilir. Geri kalan 12 haneli numara ise banka kart numarasıdır.

Banka Şube Kodu Ne İşe Yarar?

Banka şube kodu sayesinde hizmet aldığınız bankanın hangi şubesine bağlı olduğunu öğrenebilirsiniz.

Şube kodu sayesinde para gönderme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

ATM ile para işlemleri yaparken istediğiniz transferi gerçekleştirebilirsiniz.

e-Bankacılık hizmetlerinden faydalanırken bu numara sizden istenebilir.

banka sube kodu nasil ogrenilir

Banka Hesap Numarası Nedir? Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

Banka Kodu nereden öğrenilir?

Genellikle bankanızın SWIFT/BIC kodunu banka hesap dökümlerinizde bulabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Mouhmad Avatar Mouhmad dedi ki:

    ALFARG