kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Üniversite Sınavında En Başarılı Fen Liseleri 2021 – 2022

Üniversite sınavında mezunları en başarılı olan fen liseleri nelerdir? 2021 YKS sonuçlarına göre en iyi fen liseleri hangileridir? Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde bulunan en başarılı fen liselerinde üniversite istatistikleri nasıldır? 2020 YKS sonuçlarına göre hangi fen lisesi daha başarılıdır? 2020 üniversite sınavında hangi lise mezunları daha fazla tıp kazanmıştır? Yazımız içerisinde görebilirsiniz.

YKS
A+
A-

Ülkemizde bulunan en başarılı liseleri sıralarken, bu liselerden mezun olan öğrencilerin üniversiteye giriş sınavında elde ettikleri başarı durumlarını göz önünde bulundurduk. Üniversite giriş sınavında mezun ettiği öğrencilerin büyük bölümü ilk 5 bin içerisinde yer alan liseler, başarılı liseler olarak adlandırılmaktadır. Bu duruma kazanılan üniversite bölümleri açısından bakacak olursak, herhangi bir liseden sonra tıp, eczacılık, diş hekimliği, hukuk, psikoloji ve iyi üniversitelerin mühendislik fakültesi bölümlerine yerleşen öğrenci sayısının fazla olduğu liseler başarılıdır. Mezun ettiği öğrenciler: ODTÜ, Bilkent, Sabancı, Koç, TOBB, Galatasaray ve Boğaziçi gibi üniversitelere yerleşen liseleri de başarılı atfedebiliriz. Tercihini yap medya sitesi olarak bizde, üniversite sınavında en başarılı fen liseleri 2021 yazımız içerisinde ülkemizde bulunan lise mezunlarının üniversite yerleştirme sonuçlarına göre elde ettikleri başarıları göz önünde bulundurarak hazırladık. Bakalım 2022 YKS sonuçlarına göre hangi lise mezunları daha başarılı bir performans gösterdi?

Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde bulunan liseler içerisinde başarılı atfedilebilecek lise sayısı oldukça fazladır. Bu üç ilde bulunan okulların köklü geçmişe sahip olması onca yıla rağmen başarıyı istikrarlı şekilde sürdürmelerini sağlamıştır. Üniversite yerleştirme sınavında ilk binde bulunan öğrencilerin büyük bölümü bu liselerden mezun olurken; ülkemizde tıp, hukuk, mühendislik, siyaset ve bürokrasi alanında yetişen önemli isimlerin bir bölümü de bu illerde bulunan liselerden mezun olmuştur.

Üniversite Sınavında En Başarılı Fen Liseleri 2022

En başarılı liseler konusu söz konusu ise fen liselerinin listenin en tepesinde yer almasına hiç kuşku yoktur. Bazı köklü Anadolu liseleri dışında fen liseleri ile yarışabilecek lise sayısı çok azdır. Fen liselerinden mezun olan öğrenciler tıp fakültesini kazanamadıkları durumlarda genellikle bir yıl daha üniversite sınavına hazırlanmaktadır. Biz de listemizi oluştururken tıp fakültesini kazanma oranlarını dikkate almaya çalıştık. Bakalım hangi fen liseleri 2022 üniversite sınavında başarılı olmuştur?

 

İstanbul Atatürk Fen Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

Liseden mezun olan 50 öğrenci tıp fakültesini kazanmıştır. Üniversiteye yerleşen 51 öğrenci de diğer bölümleri kazanmayı başarmıştır. Mühendislik Fakültesini kazananların büyük bölümü Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ Sabancı ve Yıldız Teknik üniversitesine yerleşmiştir. Oran olarak en fazla Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi tercih edilmiştir. Mezunlarından 2 öğrenci diş hekimliği bölümünü ve 1 öğrenci de hukuk bölümünü kazanmıştır. Üniversiteye yerleşenlerden tıp fakültesine girme oranı %49,5 olarak gerçekleşmiştir.

İstanbul Çapa Fen Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

İstanbul’da bulunan bir diğer fen lisesi olan Çapa Fen Lisesi mezunları da üniversite sınavında oldukça başarılı olmuştur. Geçtiğimiz yıla göre başarı grafiği biraz düşen liseden mezun olarak üniversitelere yerleşen 86 öğrenciden; 37 öğrenci tıp fakültesine, 5 öğrenci diş hekimliği fakültesine ve bir çok mezunda mühendislik fakültesi bölümlerine yerleşmiştir. 6 öğrenci Cerrahpaşa Tıp Fakültesine, 9 öğrenci Boğaziçi Üniversitesine, 5 öğrenci Koç Üniversitesine ve 10 öğrenci de İstanbul Teknik Üniversitesine yerleşmiştir. Üniversiteye yerleşenlerden tıp fakültesine girme oranı %43,02 olarak gerçekleşmiştir.

Ankara Fen Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

Okulun 2022 yılı üniversiteye yerleştirme sonuçlarına ilişkin güncel verileri paylaşmaması nedeniyle yazımız devamında 2021 yılına ait veriler dikkate alınmıştır.

Araştırmalarımız neticesinde üniversiteye yerleştirme sonuçlarına göre Ankara Fen Lisesi mezunları çok başarılı bir performans göstermiştir. 49 öğrenci tıp fakültesi, 33 öğrenci mühendislik fakültesi, 1 öğrenci diş fakültesine ve 1 öğrenci de hukuk fakültesine yerleşmiştir. 91 öğrencinin üniversiteye yerleştiği lisede tıp fakültesini kazanma oranı %53,8 olarak gerçekleşmiştir. Faklı puan türlerine göre ilk 100 içerisinde TYT puan türünde 5 öğrenci, YKS-SAY puan türünde 8 öğrenci, YKS-SÖZ puan türünde 1 öğrenci ve YKS-DİL puan türünde 3 öğrenci bulunmaktadır. Aynı sınavda ilk 1000 içerisinde ise, TYT puan türünde 23 öğrenci, sayısal puan türünde 26 öğrenci, sözel puan türünde 2 öğrenci ve dil puan türünde de 9 öğrenci yer almıştır.

İzmir Fen Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

İzmir Fen Lisesinde 51 öğrenci üniversiteye yerleşmiştir. Bu öğrencilerden 24 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır. 2021 TYT’de Türkiye 2. olan mezunu bulunan okulda ilk 100 içerisinde 8 derece ve ilk bin içerisinde de 35 derece çıkmıştır. Üniversiteye yerleşenlerden tıp fakültesine girme oranı %47,05 olarak gerçekleşmiştir.

İzmir Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

İzmir Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesinde 62 öğrenci üniversiteye yerleşmiştir. Bu öğrencilerden 29 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır. Lise mezunlarından 6 öğrenci Boğaziçi Üniversitesine, 6 öğrenci İstanbul Teknik Üniversitesine ve 11 öğrenci de Orta Doğu Teknik Üniversitesine yerleşmiştir. Üniversiteye yerleşenlerden tıp fakültesine girme oranı %46,77 olarak gerçekleşmiştir.

 

Kayseri Osman Ulubaş Fen Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

Kayseri Osman Ulubaş Fen Lisesinden üniversiteye yerleşen 44 öğrenciden 35 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır. 1 öğrenci diş hekimliği fakültesini ve 1 öğrenci de hukuk fakültesini kazanmıştır. Üniversiteye yerleşenlerden tıp fakültesine girme oranı %79,5 olarak gerçekleşmiştir.

Adana Seyhan Fen Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

2020 üniversite yerleştirme sınavı olan YKS sonuçlarına göre, Adana Seyhan Fen Lisesi mezunları içerisinde 79 mezun üniversiteye yerleşmiştir. Bu 79 kişi içerisinde 47 öğrenci tıp fakültesine, 24 öğrenci mühendislik fakültesine ve 2 öğrenci de diş hekimliği fakültesine yerleşmiştir. Üniversiteye yerleşenlerden tıp fakültesine girme oranı %59,5 olarak gerçekleşmiştir.

Konya Meram Fen Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

Konya Meram Fen Lisesinden mezun olarak üniversite sınavı sonrası tercih yapan mezun sayısı 76 olarak belirlenmiştir. Sınava katılan öğrencilerden 58’i üniversitelere yerleşmiştir. Bu öğrencilerden 30 tanesi tıp fakültesine, 3 tanesi diş hekimliği fakültesine ve 25 tanesi de başta mühendislik fakültesi olmak üzere diğer fakültelere yerleşmiştir. YKS başarı sıralamalarında ilk 1000 içerisinde 13 mezun yer almıştır. Üniversiteye yerleşenlerden tıp fakültesine girme oranı %51,7 olarak gerçekleşmiştir.

Antalya Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

Liseden mezun olarak üniversite sınavı sonrası üniversiteye yerleşen öğrenci sayısı 73’tür. Bu öğrencilerden 43 tanesi tıp fakültesine ve 20 tanesi de mühendislik fakültesine yerleşmiştir. 2021 YKS sonuçlarına göre; TYT birincisi Antalya Ziya Öner Fen Lisesinden mezun olmuştur. Üniversiteye yerleşenlerden tıp fakültesine girme oranı %58,9 olarak gerçekleşmiştir.

Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

Okulun 2022 yılı üniversiteye yerleştirme sonuçlarına ilişkin güncel verileri paylaşmaması nedeniyle yazımız devamında 2021 yılına ait veriler dikkate alınmıştır.

Üniversite sınavında en başarılı liselerin başında Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi gelmektedir. Liseden mezun olarak YKS sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşenlerin büyün bölümü tıp fakültesine yerleşmiştir. 81 mezun içerisinden 64 öğrenci tıp fakültesine yerleşmiştir. Bunların yanı sıra 9 öğrenci mühendislik fakültesine ve 5 öğrenci de diş hekimliği fakültesine yerleşmiştir. Üniversiteye yerleşenlerden tıp fakültesine girme oranı %79 olarak gerçekleşmiştir.

Denizli Erbakır Fen Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

Denizli Erbakır Fen Lisesinden mezun olan 40 öğrenci tıp fakültesine yerleşirken, toplam 82 öğrenci üniversiteye yerleşmiştir. Liseden mezun olan 6 öğrenci Bilkent Üniversitesine, 4 öğrenci Boğaziçi Üniversitesine, 3 öğrenci Koç Üniversitesine, 7 öğrenci ODTÜ’ye ve 7 öğrenci de İTÜ’ye yerleşmiştir. Üniversiteye yerleşenlerden tıp fakültesine girme oranı %48,8 olarak gerçekleşmiştir.

Bursa Nilüfer İMKB Fen Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu

Okulun 2022 yılı üniversiteye yerleştirme sonuçlarına ilişkin güncel verileri paylaşmaması nedeniyle yazımız devamında 2019 yılına ait veriler dikkate alınmıştır.

Bursa Nilüfer Fen Lisesinden mezun olan 33 öğrenci tıp fakültesine yerleşirken, toplam 66 öğrenci üniversiteye yerleşmiştir. Liseden mezun olan 9 öğrenci Boğaziçi Üniversitesine, 3 öğrenci ODTÜ’ye ve 8 öğrenci de İTÜ’ye yerleşmiştir. Üniversiteye yerleşenlerden tıp fakültesine girme oranı %50 olarak gerçekleşmiştir.

 

İzmir Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi Mezunlarının 2022 YKS Başarı Tablosu Nasıldır?

İzmir Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesinde 62 öğrenci üniversiteye yerleşmiştir. Bu öğrencilerden 29 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır. Lise mezunlarından 6 öğrenci Boğaziçi Üniversitesine, 6 öğrenci İstanbul Teknik Üniversitesine ve 11 öğrenci de Orta Doğu Teknik Üniversitesine yerleşmiştir. Üniversiteye yerleşenlerden tıp fakültesine girme oranı %46,77 olarak gerçekleşmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.