kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

1 Nisan 2019 Okullar Tatil Mi? Resmi Tatil Mi?

1 Nisan 2019 Okullar Tatil Mi? Resmi Tatil Mi? 1 Nisan 2019 Pazartesi günü resmi tatil mi? 1 Nisan 2019 nedir? ne demek? 1 Nisan 2019'da devlet daireleri, hastaneler, PTT açık mı? 1 Nisan 2019'da seçim görevlileri izinli mi?

A+
A-

Türkiye bir kez daha seçim iklimine girdi. 24 Haziran 2018 sonrasında bir kez daha seçim dönemi başladı. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinden sonra 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimler yapılacak. Sandıklar kurulacak ve Türkiye bir kez daha oy vermek için sandık noktalarına gidecek. 31 Mart 2019 tarihinde Pazar günü Türkiye’de yerel seçimler gerçekleştirilecek. Türkiye’deki köylerin, mahallelerin, beldelerin, ilçelerin ve şehirlerin idarecileri ve yöneticileri seçilecek. Yerel seçimler 5 yılda bir yapılıyor. Bu kapsamda 31 Mart tarihinden sonra bir sonraki yerel seçim tarihi 2024 olarak belirlendi. Yerel seçimler için hazırlıklar sürüyor. Seçimler için geri sayım sürerken binlerce kişi de seçimlerle ilgili araştırma yapmaya başladı. Özellikle de seçim gününden hemen sonra 1 Nisan 2019 Pazartesi gününün tatil olup olmadığı merak edlidi. Peki 1 Nisan 2019 Okullar Tatil Mi? Resmi Tatil Mi? 1 Nisan 2019 Pazartesi günü resmi tatil mi? 1 Nisan 2019 nedir? ne demek? 1 Nisan 2019’da devlet daireleri, hastaneler, PTT açık mı? 1 Nisan 2019’da seçim görevlileri izinli mi?

1 Nisan Nedir? Ne Demek?

1 Nisan 2019 tarihi Pazartesi gününe denk gelmektedir. 31 Mart 2019 tarihinde Pazar günü Türkiye’de yerel seçimler düzenlenecek. Seçimlerden sonraki gün ise 1 Nisan 2019 tarihine denk gelmektedir. Bu nedenle seçimlerden sonraki 1 Nisan tarihinin tatil olup olmadığı merak edilmektedir. Ayrıca 1 Nisan tarihi tüm dünyada şaka günü olarak kutlanmaktadır. Milyonlarca kişi çevrelerine deyim yerindeyse eşek şakaları yapmaktadır.

1 Nisan Şaka Günü Nedir?

Başta Türkiye olmak üzere dünyanın tamamında 1 Nisan günü her yıl şaka günü olarak kutlanmaktadır. Milyonlarca kişi 1 Nisan tarihini şaka yaparak geçirmektedir. “1 Nisan Şaka Gününün tarihi nedir? Ne demek?” sorusu sık sık sorulmaktadır. 1400’lü yıllarda Haçlı Ordusu İspanya Endülüs’te Müslümanların son direnç noktası olan Gırnata Kalesini kuşatır. Müslümanlar direndikçe Haçlı komutanları farklı taktiklere yönelir. Bir komutan 31 Mart tarihinde kale önüne bir elinde Kuran-ı Kerim bir elinde İncil ile gider. “İki kitap üzerine yemin ederim ki teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım” ifadelerini kullanır.  Müslümanlar bu söz üzerine Müslümanlar teslim olur ancak 1 Nisan sabahı Haçlı komutan Müslümanları öldürün diye askerlerine emir verir. “Ben size dün akşam sizi öldürmeyeceğim diye söz verdim sözüm bugünü kapsamıyor” diyerek herkesi öldürür. İşte bu nedenle Hristiyanlar 1 Nisan tarihini Hile günü olarak kutlar. O tarihten bugüne hile günü, şaka günü ismiyle Müslüman alemi de kutlamalara katılmıştır.

1 Nisan 2019 Pazartesi Tatil Mi? Okullar Tatil Mi?

31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler seçiminde milyonlarca kişi sandığa giderek oy kullanacak. Türkiye’nin dört bir yanında sandıklar kurulacak. Sandıkların kurulacağı adresler ise okullar ve üniversiteler gibi eğitim kurumları olacak. Sabah saatlerinde başlayan seçimler akşam saatlerinde sona erecek. Ancak itiraz süreçleri dolayısıyla 31 Mart seçimleri gece yarısına kadar sürebilir. Hatta sayım işlemi ertesi güne kadar sarkabilmektedir. Bu nedenle sandıkların yapıldığı yerlerin ertesi güne hazırlanması zor olabilmektedir. Bu nedenle pek çok kişi “1 Nisan 2019 Pazartesi okullar tatil mi?” ve “1 Nisan’da okullar açık mı?” soruları sorulmaktadır. Eğitim kurumlarının eğitime hazır hale getirilebilmesi için seçimlerden sonra genelde okullar tatil edilmektedir. Yani 1 Nisan 2019 tarihinde Pazartesi günü okullar tatildir. Ayrıca öğretmenler de bu kapsamda idari izinli sayılacaktır. Kamu Haber

1 Nisan Resmi Tatil Mi?

1 Nisan 2019 tarihinde 31 Mart seçimlerinden hemen sonraki gün Milli Eğitim Bakanlığınca resmi tatil ilan edilmiştir. Bu kapsamda Pazartesi gününe denk gelen 1 Nisan tarihinde öğrenciler ve öğretmenler için resmi tatil ilan edilmektedir.

1 Nisan 2019 Devlet Daireleri Açık Mı?

1 Nisan 2019 tarihinde ilköğretim, ortaokul, lise, üniversite seviyesinde hizmet veren okullar resmi tatil ilan edildiği için kapalı olacaktır. Ancak diğer kamu daireleri seçimlerden sonra aktif bir şekilde çalışacaktır. Ayrıca devlet memurları, kamu görevlileri de görev yapacaktır. Yalnızca öğrenciler ve öğretmenler için 1 Nisan tarihi tatildir.

1 Nisan 2019 Bankalar Açık Mı?

Ekonomi artık küresel ölçekte işlemektedir. Bu nedenle her gün bankalar milyarlarca dolarlık işlem gerçekleştirmektedir. Seçimlerden sonraki gün bankaların açık olup olmadığı da bu kapsamda merak ediliyor. 1 Nisan 2019 tarihinde Türkiye’de bankalar açık olacaktır. Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, İNG Bank, Garanti Bankası vb. devlet ve özel ayrımı olmaksızın tüm bankalar 1 Nisan’da açık olacaktır.

1 Nisan 2019 Hastaneler Açık Mı?

Sağlık hizmetlerinin 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde verilmesi son derece önemlidir. Bu nedenle gerek seçim günü gerek seçim sonrasında hastaneler açık olmaktadır. Bu kapsamda 1 Nisan 2019 tarihinde pazartesi günü hastaneler açık olacaktır.

1 Nisan Seçim Görevlileri İzinli Mi?

31 Mart 2019 tarihinde Türkiye’de 81 ilde ve yüzlerce ilçe ve mahallede sandıklar kurulacak. Milyonlarca vatandaş sandığa giderek oy kullanacak. Bu nedenle sandıklarda güvenlik, sağlık, düzen, idare anlamında pek çok görevli çalışacak. Bu nedenle sağlık personelleri, devlet memurları jandarmalar ve polisler seçimlerde tam gün çalışacak. Bu kapsamda binlerce devlet memuru 1 Nisanda idari izinli sayılıp sayılmayacağını merak ediyor.

24 Haziran 2018 tarihinde görev alan tüm memurlar seçimlerden sonraki gün idari izinli olarak sayıldı. Ancak 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için henüz resmi bir açıklama geldi. Ayrıca 24 Haziran’dan sonra polis ve jandarmalar da idari izinli sayılmamıştı.

1 Nisan 2019 PTT Açık Mı?

Posta, telgraf, telefon, fatura, doğalgaz, su, elektrik gibi işlemler PTT üzerinden yapılmaktadır. PTT’lerde 1 Nisan 2019 tarihinde pazartesi günü işlem verecektir yani açık olacaktır.

GÜNCELLEME: MEB’e bağlı tüm eğitim kurumları, 31 Mart seçimlerinden sonra okulların hazır hale getirilmesi amacıyla 1 Nisan 2019 Pazartesi günü tatil edildi.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. yaren Avatar yaren dedi ki:

    harıka