kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

1101 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 1101 Özel Şartı Nedir?

1101 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 1101 Özel Şartı Nedir? ÖSYM tarafından tercih kılavuzu paylaşıldı. Kılavuzda yer alan 1101 özel şartı merak ediliyor. Peki 1101 özel şartı ne anlama gelir?

A+
A-

Türkiye’de binlerce kişi memur olmak istemektedir. Kamu personeli olma hayali kuran, bu hayal için çalışan binlerce kişi Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) çalışmaktadır. Binlerce kişi için en kritik süreç ise ÖSYM’nin tercih kılavuzunun yayımlanması sonrasında başlar. Çünkü memur adaylarının atanmak istedikleri kadrolara ilişkin nitelik kodları ve özel şartları merak edilmektedir. Son yıllarda açılan yeni kadrolar ve buna bağlı olarak ortaya çıkan yeni nitelik kodları memur adaylarının en önemli gündemleridir. ÖSYM tarafından paylaşılan tercih kılavuzunda yer alan kodlardan biri de 1101 nitelik kodudur. Peki 1101 nitelik kodu nedir? Ne işe yarar? 1101 özel şartı nedir? Ne anlama gelir?

Nitelik Kodu Nedir? Ne Demek?

Memur olmak isteyen ve bu kapsamda ÖSYM tercih kılavuzu üzerinden tercih yapacağı, başvuru yapacağı bölümle ilgili adaylarda aranan şartları ifade eden kodlara nitelik kodu denmektedir. Bu kodlara adayların dikkat etmesi son derece önemlidir. Aksi takdirde başvuru işlemleri geçersiz sayılabilir.

1101 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar?

Devlet memuru olmak isteyen 7’den 70’e farklı yaş gruplarından kadın ve erkek binlerce kişi bulunmaktadır. Bu kişiler için KPSS sınavı, ÖSYM tercih kılavuzu, yayımlanan personel alım ilanları ve özel şartlar yani nitelik kodları çok önemlidir. Bu nedenle adaylar tüm bu başlıklar hakkında araştırmalar yapmaktadır. Özellikle de 1101 nitelik kodunun ne olduğu, ne işe yaradığı merak edilmektedir. Bu kod adayların cinsiyetine dikkat çekmektedir. 1101 nitelik kodu ile alım yapan kadrolar, kurumlar yalnızca erkek adayların başvurabileceğini belirtir. Bu kodun olduğu ilanlara kadın adaylar başvuru yapamaz. Yalnızca erkek adayların başvuruları dikkate alınır. Bu kodun ne anlama geldiğine dikkat etmeyen binlerce kişi hayal kırıklığına uğramıştır. Bu nedenle ilgilendiğiniz kadrolarla ilgili kodları ve şartları iyi incelemenizde fayda bulunur. Nitelik kodları 2001 kodundan 4983 koduna kadar uzanmaktadır. Yüzlerce kod farklı şartları ifade etmektedir.

1101 Özel Şartı Nedir? Ne Anlama Gelir?

ÖSYM tercih kılavuzu yayımlandı. Pek çok aday başvurmak istediği kadronun yanında bulunan 1101 özel şartını merak ediyor. 1101 özel şartının bulunduğu kadrolara yalnızca erkek adaylar başvuru yapabilir. Kadın adayların başvuruları geçersiz sayılır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.