kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Engellilere ve Yakınlarına Yapılan Yardımlar Nelerdir?

2017 Engellilere ve Yakınlarına Yapılan Yardımlar Nelerdir? Engelli Bakım Hizmeti Nedir? Bakım Merkezlerinden Yararlanma Koşulları Nelerdir? Evde Bakım Hizmetinden Nasıl Yararlanılır?

A+
A-

www.tercihiniyap.net ailesi olarak sosyal, ekonomik, güvenlik gibi önemli konularda araştırarak siz değerli okuyucularımız için hazırladığımız haberlerimize bir diğerini daha ekliyoruz. Engelsiz bir dünya hayal ediyor ve sürekli daha fazlası yapılması adına engelli vatandaşlarımıza ve yakınlarına yapılan yardımları yetersiz bulduğumuzu baştan beyan ediyoruz.

Gelir Vergisi Tarifesi ve Engelli İndirim Tutarı Ne Kadar?

Engelli Bakım Hizmeti Nedir?

Devlet bakım merkezleri ve özel bakım merkezlerinde ihtiyaç ya da talep doğrultusunda yatılı ve günübirlik olarak bazı hizmetler verilmektedir. Bunun dışında ihtiyaç veya talep doğrultusunda engelli vatandaşların evlerine kadar gelinip, evde bakım hizmeti verilmektedir. Fakat bilinenin aksine evde bakım hizmeti Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki bir hizmettir.

Devlet-Özel Bakım Merkezlerinden Nasıl Yararlanılır?

Engelli vatandaşlarımıza hizmet veren devlet-özel bakım merkezlerinden yararlanmak için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Devlet Bakım Merkezlerinden Yararlanmak İçin Hangi Belgeler Gerekir?

1-) Engelli Sağlık Kurulu Raporu istenmektedir.
2-) Devlet Bakım Merkezlerinden yararlanacak, on sekiz yaşını tamamlamamış engelli için ilgili mahkemelerden alınacak koruma altına alınması ve bir bakım merkezine yerleştirilmesi kararı ile velayet altında değil ise vesayet altına alınması ve vasi atanması kararı istenmektedir.
3-) On sekiz yaşını tamamlamış olup akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle işlerini görememesi veya korunması ve bakımı için kendisine sürekli yardım gerekmesi ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye sokması nedenleriyle kısıtlanması gerekli engelli için ilgili mahkemelerden alınacak kısıtlanması ve bir bakım merkezine yerleştirilmesi kararı ile velayet altında değil ise vesayet altına alınması ve vasi atanması kararı istenilen belgeler arasındadır.
ÖNEMLİ NOT: Terk/buluntu ve yakını bulunmayan kimsesiz engellilerin yasal işlemleri, engellinin bulunduğu İl Müdürlüğünce yürütülür.

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir? Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon DGS Bölümleri

Devlet ve Özel Bakım Merkezlerinden ve Evde Bakım Hizmetinden Yararlanmak İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

T.C. Kimlik Numarası beyanı gerekmektedir.

Engelli sağlık kurulu raporu gerekmektedir.

Devlet ve Özel Bakım Merkezlerinden yararlanacak, on sekiz yaşını tamamlamamış engelli için ilgili mahkemelerden alınacak koruma altına alınması ve bir bakım merkezine yerleştirilmesi kararı ile velayet altında değil ise vesayet altına alınması ve vasi atanması kararı istenmektedir. 18 yaşını tamamlamamış bakıma muhtaç özürlü için ilgili mahkemelerden alınacak, koruma altına alınması ve bir bakım merkezine yerleştirilmesi kararı ile velayet altında değil ise vesayet altına alınması ve vasi atanması kararı; 18 yaşını tamamlamış olup akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle işlerini görememesi veya korunması ve bakımı için kendisine sürekli yardım gerekmesi ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye sokması nedenleriyle kısıtlanması gerekli bakıma muhtaç özürlü için ilgili mahkemelerden alınacak, kısıtlanması ve bir bakım merkezine yerleştirilmesi kararı ile velayet altında değil ise vesayet altına alınması ve vasi atanması kararı gerekmektedir.

Bakmakla yükümlü olunan bireyler kapsamındaki kişilerin gelir ve mal durumuna ilişkin yazılı beyanı ve taahhüdü ile beyanın içeriğine dair belge gerekmektedir.

İki adet vesikalık fotoğraf gerekmektedir.

Varsa öğrenim durumunu gösterir belge veya belgenin kopyası gerekmektedir.

Engellinin vasisi var ise, vesayete ve vasi atanmasına ilişkin mahkeme kararı gerekmektedir.

Engelli vatandaşın ailesinin boşanmış olması durumunda, boşanmaya ilişkin mahkeme kararı gerekmektedir.

Evde Bakım Hizmetinden Yararlanmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Evde Bakım Hizmetinden yararlanmak için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuruda bulunulması gerekmektedir. Bakıma Muhtaç Engellilerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik kapsamında gerekli işlemler yapılmaktadır.

Evde Bakım Hizmetinden Yararlanmak İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

9- Evde bakım ücreti/Evde bakıma destek yardımından yararlanma koşulları nelerdir?

Evde Bakım Hizmetinden faydalanabilmek için Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında kişinin engel oranın %50 oranın üzerinde olması ve ağır engelli durum tespitinin yapılmış olması gerekmektedir.

30 Temmuz 2006 tarihinde çıkan 26244 sayılı  “Bakıma Muhtaç Engellilerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik” kapsamında yer alan koşulların olması gerekmektedir.

 

Evde bakım ücreti/Evde bakıma destek yardımından yararlanma koşulları nelerdir?

Evde Bakım Hizmetinden faydalanabilmek için Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında kişinin engel oranın %50 oranın üzerinde olması ve ağır engelli durum tespitinin yapılmış olması gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.