kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018-2019 KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları tamamlandı. Başvuru yapan milyonlarca kişi heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki 2018-2019 KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2018-2019 eğitim öğretim dönemi için burs başvuruları tamamlandı. Milyonlarca kişi 15 Ekim 2018 ile 21 Ekim 2018 tarihleri arasında yeni eğitim döneminde burs alabilmek için başvuru yaptı. Şimdiyse başvurusunu tamamlayan milyonlarca kişi nefeslerini tuttu ve gözlerini YURTKUR’a çevirdi. Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise merak konusu. PEKİ KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz duyurulmadı. Milyonlarca kişinin beklediği tarih henüz netlik kazanmadı. Ancak beklentiler Kasım ayının ikinci haftasında sonuçların açıklanacağı yönünde. 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla lisans öğrencilerinin alacağı burs ücreti 500 Türk Lirasına yükseltilmişti. Bu nedenle milyonlarca öğrenci burs sonuçlarını heyecanla bekliyor. Üniversite Rehberi

KYK Bursunu Kimler Alabilir? Kimler Öncelikli?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından her eğitim öğretim döneminde milyonlarca öğrenciye burs ve kredi verilmektedir. Ancak milyonlarca kişi burs almayı istemektedir. Çünkü kimse iş hayatına borçla başlamak istemez. Peki KYK burslarında kimler öncelikli? KYK bursunu kimler alabilir? İşte cevabı…

KYK burslarında şehit çocukları ve eğer şehit bekarsa yine bekar kardeşi öncelikli durumdadır. Ayrıca KYK Burslarında yine gazi çocukları ve gazi bekar ise kendisi öncelikli durumdadır.

KYK burslarında sağlık kurulu raporu ile %40 ve daha yüksek bir oranda engelli olduğu belirlenen öğrenciler öncelik sahibidir.Ayrıca yine annesi ve babası vefat etmiş öğrenciler KYK burslarında önceliklidir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki yetiştirme yurtlarında lise ve dengi öğrenimlerini tamamlayan öğrenciler KYK burslarında önceliklidir. Yine lise ve denkliğindeki eğitim öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar KYK burslarında önceliklidir.

KYK burslarında Amatör Milli Sporcu olarak görev yapmış öğrenciler, ÖSYM sınavlarında ham puan baz alındığında ilk yüze giren öğrenciler öncelik sahibidir.

2018-2019 KYK Burs Ücretleri Ne Kadar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi ücretleri son dönemlerde sürekli yükselmektedir. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2018-2019 dönemi kredi ve burs ücretleri artmıştır.2018-2019 eğitim öğretim döneminde kredi ve burs ücreti lisans ücretleri için 500 Türk Lirası, yüksek lisans öğrencilerine 1000 Türk Lirası ve doktora öğrencilerine 1500 Türk Lirası oldu.

Lisans öğrencilerine 500 TL

Yüksek Lisans öğrencilerine 1.000 TL

Doktora öğrencilerine 1.500 TL ödenecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.