kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018-2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru Şartları Nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen açığını kapatmak için 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak. Peki 20 bin sözleşmeli öğretmenlik alımı için aranan başvuru şartları nelerdir? 2018-2019 sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru Şartları Nelerdir?

A+
A-

Milli eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında oldukça büyük bir öğretmen açığı bulunmaktadır. Bakanlık bu nedenle her yıl çok sayıda öğretmen alımı gerçekleştirmektedir. Geçtiğimiz dönemde 20 bin öğretmenin alınacağı ilan edilmişti. Ve beklenen oldu. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru süreci 2 Mart 2018 tarihinde başladı. Ancak binlerce öğretmen adayı başvuru süreci ile ilgili bilgi arıyor. Başvuruların nasıl yapılacağı,nereden yapılacağı merak ediliyor. Sözleşmeli öğretmenlik başvuru şartları nelerdir? Binlerce öğretmen adayının sözleşmeli öğretmenlik alımı ile ilgili olarak merak ettiği her soruyu www.tercihiniyap.net ailesi olarak cevaplandırıyoruz. Daha detaylı bilgi ve görüş alışverişi için tercihiniyap.net adresi üzerinden binlerce üyenin bulunduğu forum sayfasına tıklamanız yeterli!

2018-2019 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için süreci başlattı. 2 Mart 2018 tarihinden itibaren başvurular alınmaya başlandı. MEB’in http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden binlerce öğretmen adayı başvurularını gerçekleştirilebilecek.

Öğretmen adayları önceden belirlenen sınav merkezlerinden en fazla 5 tercih yapabilecek. Adayların tercih ettiği sınav merkezlerinden birine yerleştirilemeyenler, ilgili sınav merkezleri arasından Bakanlık tarafından belirlenecek sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

2 Mart 2018 tarihinde ön başvurusu alınmaya başlanan sözleşmeli öğretmenlik sınav merkezi tercihleri 8 Mart 2018 tarihinde alınacak. Başvuru yapan adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri ise 16 Mart 2018 tarihinde açıklanacak. Sözlü sınavlar ise 14 Nisan 2018 tarihi ile 8 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak.

2018-2019 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

2018-2019 20 bin sözleşmeli öğretmenlik alımı için başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacak.),

Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,

Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

2017 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121 – KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak,

657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.

Yorumlar

  1. SEVGsac Avatar SEVGsac dedi ki:

    ne zaman başlayacak