kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hemşire Maaşları 2023 Ne Kadar?

Sağlık Bakanlığı hemşire maaşları 2023 yılında ne kadar olacak? Hemşire maaşı, döner ve nöbet ödemeleri ile kaç TL olacak?

A+
A-

Sağlık çalışanlarının atanma şansının daha yüksek, maaş ve özlük hakları açısından daha iyi olduğu sık sık konuşulur.  Hemşire maaşları 2023 yılında ne kadar oldu, lisans, ön lisans ve lise mezunu hemşire maaşı arasında ne kadar fark var? Yazımızda detayları vermeye çalıştık.

Hemşire Nasıl Olunur?

Sağlık meslek lisesi, önlisans hemşire yüksekokulu veya hemşirelik bölümü mezunu olanlar KPSS ile atanma şansına sahiptir. Aynı zamanda üniversite hastaneleri de sözleşmeli olarak olarak hemşire alımı yapmaktadır. KPSS puanınızla başvurup en yüksek puanı olan alım sayısının dört katına kadarki sıralamada yer alabilirseniz mülakat hakkı kazanırsınız. Örneğin kırk kişilik hemşire alımı yapılacaksa 160 kişi mülakata alınır. Mülakat sonucu en yüksek puanı alan kırk kişi ise işe alınacaktır.

Hemşire Nedir? Hemşire Nasıl Olunur?

Hemşirelik Zor mu? Hemşireliğin Zorlukları Nelerdir?

Ülkemizde hemşirelik kazanmak, okumak veya atanmak zor değildir. Hemşirelik atama puanları oldukça düşük olduğu gibi özel sektörde de çalışma şansınız mevcuttur. Bir çok hastane mesleğini yapmayı istekli hemşirelere kısa bir staj sürecinin ardından iş olanağı sağlamaktadır.  

Hemşirelik yapmaksa ülkemiz şartlarında çok çok zordur. Öyle ki hemşire, hasta yakınlarından şiddet görmekte, hastadan ve hasta yakınlarından birçok tacize ve iftiraya muhatap kalmaktadır. Toplumun her kesiminden insanla muhatap olmak zorunda kalan hemşireler görevlerini çok ağır şartlar altında icra etmektedir. Hemşire başına düşen hasta sayısı da sağlık hizmetleri gelişmiş bir ülkede olması gerekenin yaklaşık 4 katı düzeyindedir. Mesai arkadaşı sayılabilecek doktorlar tarafından da gerekli saygıyı genellikle göremeyen hemşireler genellikle mesleklerini yıpratıcı olarak nitelendirmektedir.

Yeni göreve başlayan lise mezunu hemşire maaşları 2023 Ocak ayı itibariyle 26.500 TL düzeyindedir. Yeni başlayan lisans veya ön lisans mezunu hemşire 25.950 TL maaş almaktadır. Bu rakama nöbet ve döner sermaye ücreti de eklendiğinde hemşire maaşı 2023 temmuz ayı için 25.500-26.500 aralığında, döner sermaye ödeme miktarına göre, oluşmaktadır. Mesleğin en üst derece ve kademesi olan 1’in 4’ü seviyesine erişildiğinde ise hemşire maşı 29.800 TL ve ek ödemeler olan döner sermaye, nöbet asgari geçim indirimi gibi kalemlerle 30.400 TL düzeyini bulmaktadır.  

Hemşirelik Mesleği Nedir

(Burada verilen rakamlar ortalama olarak alınmalıdır, burada bahsettiğimiz rakamlar hastaneden hastaneye, üniversiteden üniversiteye değişebilmektedir ama ortalama olarak başlangıç seviyesi 25.800-26.000 arasındadır.)

Kariyer planlama forum sitemizde istediğiniz alanda başlık açıp fikir belirtip merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Hemşireler kaç gün çalışıyor?

Hemşirelerin çalışma süresi haftalık belirlenmelidir ve en çok 45 saat olmalıdır. Hemşirenin haftada çalışabileceği azami gün sayısı da 6 olur.

Yorumlar

  1. Eda Avatar Eda dedi ki:

    Hangi hemşire 3800 ,4000 maaş alıyor manyak mısınız

  2. Eda Avatar Eda dedi ki:

    Hangi hemşire 3800 ,4000 maaş alıyor manyak mısınız

  3. Eda Avatar Eda dedi ki:

    Hangi hemşire 3800 ,4000 maaş alıyor manyak mısınız