kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tıp Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

Tıp mühendisi maaşları ne kadar oldu? tıp mühendisi maaşı özel sektörde ve kamuda ne kadar? Tıp mühendisleri net ne kadar maaş alıyor? Brüt kazançları ne kadar?

A+
A-

Meslek seçimlerinde sevdiğiniz alanı tercih etmeniz her zaman sizler için daha iyidir. Pek çok kişinin severek tercih ettiği Tıp mühendisliği hakkında birçok şey merak edilmektedir. Tıp mühendisi olmak için ne yapılmalı, Tıp mühendisi maaşları ne kadar oldu, çalışma şatları ve saatleri nelerdir gibi merak edilen soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Sağlık sektöründe kullanılacak yapay organ, protez vs. gibi destekleyici malzemeler ve yine sağlık sektöründe kullanılacak her türlü ekipmanın, aletin, teknolojinin tasarım, üretim ve geliştirilmesinde rol alan, bu konularda araştırmalar, çalışmalar, projeler üreten mühendislere tıp mühendisi denmektedir.

2023 Tıp Fakültesi Son Sınıf Öğrencilerine Ne Kadar Ücret Ödenir?

TIP MÜHENDİSİ OLMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Bir meslek sahibi olmak isteyen bir insan o mesleği yapmak için ya o konuda bir ustadan eğitim almalıdır, ya kendisini o alanda geliştirmelidir ya da o konuda bir okul okumalıdır. Mühendis olabilmek için de bunların hepsi geçerlidir denebilir. Mühendis olmak isteyen bir insan iyi de bir mühendis olmak istiyorsa öncelikle hangi alanda mühendis olacaksa o alanda lisans derecesinde bir diploma sahibi olmalıdır ki bu tıp mühendisi olmak için tıp mühendisliği bölümüdür. Ardından hem okulda usta diyebileceği hocalarının hem de çalıştığı yerdeki tecrübeli mühendislerin deneyimlerinden faydalanmalı bir de kendisi de araştırarak, çabalayarak kendini geliştirmelidir.

Tabi ki bunlar unvan elde etmek ve iyi bir mühendis olmak için yapılması gerekenler. Mesleğe başlamak, o işi yaparak para kazanmak için ise adayların izleyeceği yollar bulunmaktadır. Özel sektörde tıp mühendisi olmak isteyen bir bireyin mezun olduktan sonra bu alanda faaliyet gösteren şirketlere, firmalara açtıkları ilanlar üzerinden veya bireysel olarak özgeçmiş bırakarak iş başvurularında bulunması ve iş kabul edilmeyi beklemesi gerekir. Kamuda ise işler bundan biraz daha farklı olarak KPSS adını taşıyan ve kamu personeli olmayı sağlayan sınava girdikten sonra merkezi atamalarda açılabilecek kadrolara veya açıktan alım yapılan ilanlara başvuru yapmayı sağlayacak yeterlilikte puan alınması ve o puan ile bu yazılanlara başvuru yapılması gerekmektedir.

TIP MÜHENDİSİ ÇALIŞMA SAATLERİ VE ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?

Sağlık alanının içinde direkt, aktif olarak olmasa da yine sağlık sektörü için çalışan tıp mühendisleri oldukça önemli işler yapmaktadır. Bu önemli işleri yapıyor olmanın getirdiği bir haz olmak ile birlikte zihnen yorucu bir meslek icra edildiğini belirtmek gerekir.

Tıp mühendisleri kamuda çalışmaya başlamaları halinde oldukça iyi özlük hakları ile, iyi denebilecek koşullar ile mesleği icra ederler. Özel sektörde de çalışılacak kuruma bağlı olmak ile birlikte başlangıçta şartlar kamudaki kadar iyi değildir. Fakat sonrasında kamudan daha iyi olma olasılığı da bulunmaktadır.

Proje, ürün tasarlama, bunları hayata geçirmek için faaliyette bulunma ve tasarlanan ürünlerin sorunsuz çalışmasını sağlamak gibi görevleri bulunan tıp mühendisleri genellikle ofis ortamında, masa – bilgisayar başında bu işi yapmaktadırlar, dediğimiz gibi zihnen yorucu sayılabilecek yanları bulunmaktadır fakat bedenen yorucu bir meslek değildir.

Mesai saatleri noktasında bir mühendisin ürünün üretilmesi, tasarlanması, kafasının içindeki proje ile yaşaması gibi eylemler nedeniyle evde de çalışmayı sürdürmesi gibi bir durumdan söz edilebilir fakat resmi olarak mesai saatleri kamuda haftalık 40 saattir ve bunun hafta içi günlerde günlük 8 saat olarak icra eder. Özel sektörde ise tabi ki bu mesai saatleri biraz daha uzundur. Haftalık 60 saati bulabilen, haftanın 6 günü çalışılabilen mesai saatlerinden bahsetmek mümkündür.

tip muhendisi calisma sartlari, calisma saatleri

TIP MÜHENDİSLERİ ÖZEL SEKTÖRDE NE KADAR KAZANMAKTADIRLAR?

Genellikle her meslek için özel sektörde başlangıç maaşları asgari ücret seviyesindedir diye bilgi vermekteyiz. Tıp mühendisliği için de benzer bir şey diyebiliriz fakat özellikle bu alanda faaliyet gösterebilen firmaların durumu ve çalışılan alanın önemi gereği bu maaş daha yüksek seviyelere de çıkabilmektedir. Ortalamada 16.430 TL  dolaylarında bir maaş ile işe başlanılmaktadır fakat belirttiğimiz gibi bu rakam zaman ile ve özellikle bireyin tecrübesini arttırmasına, donanımına bağlı olarak artmaktadır.

KAMUDA TIP MÜHENDİSLERİ NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Kamuya atanan bir branş mühendisi hangi branş olduğu önemli olmadan genelde genel unvan olan mühendis unvanı ile çalışmaya başlamaktadır. Bu durumda da genelde devletteki tüm mühendislerin maaşları hemen hemen aynıdır. Mühendislerin aldığı maaş şu tablo ile gösterilebilir.

Yeni başlayan Mühendis Maaşı: 16500-16750 Türk Lirası

Otopsi Yardımcılığı, Adli Tıp Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Kamuda yeni başlayan tıp mühendisi maaşı 16500 Türk Lirası civarlarındadır. Buradaki rakamlarda 100-200 Türk Lirası dolaylarında BES, AGİ, aile yardımı gibi nedenlerden dolayı aşağı veya yukarı yönlü bir esneklik olabilmektedir.

Ayrıca bir ücretli çalışanın aylık veya yıllık kazancı o kişinin brüt maaşıdır. Bu özel sektörde de kamuda da böyledir, brüt kazançtan gelir vergisi ve primler kesildikten sonra ele geçen para net maaştır. Tablodaki rakamlar net maaşları işaret etmektedir, kamuda brüt olarak bu rakamların 1500 TL üzerinde kazanç söz konusudur.

Tıp Mühendisi ne iş yapar?

Tıp Mühendisliği, tıp sektöründe kullanılan malzeme, cihaz, yapay organ, sistem ve teknolojilerin tasarımı, üretimi ve bakımı ile ilgilenen multidisipliner bir çalışmadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.