kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Babalar Günü Nedir? Ne Zaman Ortaya Çıktı?

2019 Babalar Günü Nedir? Ne Zaman Ortaya Çıktı? Babalar Günü ne demek? Babalar günü ilk kez nerede ve ne zaman kutlandı? İşte babalar günü ile ilgili merak edilenler…

A+
A-

Erkeklerin genellikle en büyük hayali yuva kurup çocuk sahibi olmaktır. Babalık duygusu dünyadaki en güçlü duygulardan biridir. Kız çocukların ilk aşkı ve erkek çocukların idolü olan babalara verilen önem oldukça büyüktür. Çocuklar genellikle annelerine daha düşkün olsa da babaların önemi de oldukça fazladır. Özellikle tüm dünyada kutlanan babalar günü sayesinde babalara verilen değer bir kez daha gün yüzüne çıkmaktadır. Babalar günü dünyanın her yerinde büyük bir çoşku ile kutlanmaktadır. Pek çok kişi bu özel günde babasıyla yemeğe gitmekte ya da babasına hediye almaktadır. Peki babalar günü nedir? Babalar günü ne demek? Babalar günü ne zaman çıktı? Babalar günü neden kutlanır? Babalar günü ilk ne zaman kutlandı? Babalar günü ne zaman 2019?

Babalar Günü Nedir?

Babalar günü her yıl aynı tarihte kutlanan bir gün olsa da hala milyonlarca kişi bu özel gün ile ilgili bilgi sahibi değildir. Binlerce kişi babalar günü yaklaşırken bu güne ilişkin sorular sorar ve araştırma yapar. Babalar günü kısaca babaların anıldığı, hediyeler alındığı, kendilerini özel hissettirilen bir gündür. Babalar günü sembolik bir gündür. İnsanlar bablarına duydukları sevgiyi ve saygıyı bugün içerisinde göstermektedir. Babalar gününün geçmişi ABD’ye dayanmaktadır. Her yılın 6. ayında yani Haziran ayının 3. pazar günü kutlanan babalar günü 2019 yılında 16 Haziran tarihinde kutlanacaktır.

<div></div>

Babalar Günü Ne Zaman Çıktı?

Babalar gününün tarihi de merak edilen konular arasındadır. Takvimler 19 Haziran 1910 tarihini gösterirken dünyada ilk kez babalar günü kutlanmıştır. ABD iç savaşında gazi olan bir babanın kızı olan Sonora Smart Dodd babasını onurlandırmak için özel bir gün ilan edilmesini istedi. 5 Haziran olarak belirlenen bu tarih çalışmaların devam etmesi ve zamanın geçmesi sonrasında Haziran ayının 3. pazarı olan 19 Haziran tarihinde kutlandı. Böylece tüm dünyada bu gelenek yaygınlaştırıldı.

Babalar Günü 2019 Ne Zaman?

2019 yılı geldi çattı. 1 Ocak itibariye milyonlarca kişi yıl içerisindeki resmi tatilleri, dini bayramları, resmi bayramları ve özel günleri araştırmaya başladı. Anneler gününün gelip geçmesiyle babalar günü tarihi de merak edilmeye başlandı. Babalar günü 2019 yılında 16 Haziran tarihine denk gelmektedir. 16 Haziran Pazar günü tüm dünyada babalar günü kutlamaları yapılacaktır.

Babalar Günü Neden Kutlanır?

Her kıtada, her coğrafyada, her ülkede, her kültürde, her insan için bu soruya farklı bir cevap verilebilir. Babalar günü babaların onurlandırılacağı bir gün olarak kutlanmaktadır. Katolik Hristiyanlar Hz. İsa’nın anısına bugünü kutlarken, dünyanın çoğunluğu ise biyolojik, manevi babalarını anmak ve onurlandırmak için bugünü değerlendirir. Ancak yıllar geçtikçe bugün çıkış felsefesinden uzaklaşmıştır. Büyük şirketlerin, alışveriş çılgınlığının, tüketim toplumunun bir parçası haline gelmiştir. Kitle iletişim araçları ve reklamlar sayesinde para harcanan bir gün haline gelmiştir. Bu nedenle insanların bu gibi özel günleri kutlarken, nasıl kutladıklarını ve nasıl kutlamaları gerektiğini düşünmeleri önerilir.

Babalar Günü İlk Ne Zaman ve Nerede Kutlandı?

Babalar günü ilk kez ABD’nin Washington kentinde Spokane’de kutlanmıştır. 19 Haziran 1910 tarihinde gerçekleşen kutlamalar sonrasında ise tüm dünyada bugün yaygınlaşmıştır. ABD iç savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd isimli kişi babasının hatırası için 5 Haziran tarihini babalar günü ilan etmek istemiştir. Ancak çalışmalar ve bürokratik engeller nedneiyle 1910 yılında 19 Haziran tarihinde kutlanmıştır. 1924 yılında ABD Başkanı Coolide bugünü desteklemiştir ama resmi olarak babalar günü ilan edilmemiştir. Daha sonra 1966 yılında bildiri yayınlanmıştır. En sonunda 1972 yılında Başkan Nixon belgeye imza atarak yasal olarak her yılın 3. pazar gününü babalar günü ilan etmiş ve resmi tatil ilan edilmiştir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.