kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 LGS Başvuru Nasıl Yapılır? 2019 LGS Ne Zaman?

2019 LGS Başvuru Nasıl Yapılır? 2019 LGS Ne Zaman? Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvuru tarihleri 2019 ne zaman? LGS 2019 konuları ve soru dağılımı nasıl?

A+
A-

Türkiye’de eğitim sistemine sınavlar damga vurmaktadır. Ortaokul, lise ve üniversiteye geçişte gerçekleşen sınavlara her yıl binlerce kişi girmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleşen o sınavlardanbiri de Liseye Geçiş Sınavıdır. Liseye Geçiş Sınavının kısaltması LGS‘dir. 2019 yılında yapılacak LGS’ye binlerce aday girecek. Bu nedenle pek çok kişi “LGS başvuru tarihleri 2019” ve “LGS başvuruları nasıl yapılır?” başlıklarıyla ilgili araştırma yapmaktadır. Peki LGS başvuru tarihleri 2019 ne zaman? LGS başvuruları 2019 nasıl yapılır? LGS 2019 ne zaman?

LGS Başvuru Tarihleri 2019

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavına (LGS) girmek için adayların başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Liseye geçecek milyonlarca öğrenci LGS öncesinde başvuru işlemlerini gerçekleştirmek zorunda. Liseye geçişte düzenlenecek sınav için başvuru kılavuzu açıklandı. Buna göre LGS başvuru tarihleri 2019 3-14 Nisan tarihleri olarak belirlendi. Adaylar 3 Nisan’dan 14 Nisan’a kadar başvuru yapabilecek. Kamu Haber

LGS 2019 Ne Zaman?

Liseye Geçiş Sınavıyla (LGS) ile ilgili en çok sorulan sorulardanbiri de “LGS ne zaman 2019?” oldu. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 1 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek. LGS sınav soruları 8.sınıf konularından oluşacak. İki bölüm şeklinde yapılacak sınav aynı gün içerisinde gerçekleşecek. LGS’de öğrencilerin karşısına çoktan seçmeli 90 soru çıkacak.

1 Haziran’da düzenlenecek LGS saat 09.30’da gerçekleşecek. İkinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Birinci oturumda 8. sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dilkonuları sorulacakken ikinci oturumda da matematik ve fen bilimleri soruları sorulacak.

LGS Başvurusu 2019 Nasıl Yapılır?

LGS başvuruları yapmak için öğrencilerin bağlı bulundukları okullara başvuru yapabilecek. Ayrıca e-Okul sistemi üzerinden LGS başvuruları yapılabilecek. Ancak başvuru işlemleri için adayların eğitim ve kimlik bilgilerinin güncel olması gerekmektedir. Bunun için okul yönetimlerinin de sorumluluk altında olduğubilinmelidir.

LGS Konuları ve Soru Dağılımı 2019

Türkçe konusunda adaylara 20 soru sorulacaktır.

T.C. İnılap Tarihi ve Atatürkçülük konusundan 10 soru sorulacak.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru sorulacaktır.

Yabancı Dil konusunda 10 soru sorulacaktır.

Toplamda Sözel Alanında 50 soru sorulacaktır.

Matematik alanından 20 soru sorulacak.

Fen Bilimleri alanından 20 soru sorulacak.

Sayısal alanından adayların karşısına toplamda 40 soru çıkacak.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.