kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Üniversite Tercihleri Telefondan Yapılır Mı? Yapılmalı Mı?

2020 Üniversite Tercihleri Telefondan Yapılır Mı? Yapılmalı Mı? 2020 YKS Üniversite Tercihleri Ne Zaman? 2020 YKS Üniversite Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanır? 2020 Üniversite Tercihleri Nasıl ve Nereden Yapılır? 2020 Üniversite Tercihleri Telefondan ve Tabletten Yapılır Mı? Yapılmalı Mı? 2020 Üniversite Tercih İşlemleri AİS Uygulamasından Yapılabilir! 2020 Üniversite Tercihi Yaptıktan Sonra ÖSYM Şifremi Değiştirmeli Miyim?

A+
A-

Yeni tip Koronavirüs salgınının gölgesi altında Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2020 yılında düzenlendi. Pandemi süresince sınavın yapılması büyük tartışmalara neden olsa da sınav süreci geride kaldı. 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen sınavdan yaklaşık 1 ay sonra sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarını gören adaylar sıralama ve puan bilgilerine de ulaştı. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler için tercih heyecanı başladı. Binlerce kişi tercih listesini oluşturmaya başladı. Bu nedenle tercih işlemleri ile ilgili pek çok soru gündeme geldi. Özellikle de adaylar  “2020 YKS tercihleri nasıl ve nereden yapılır?” ve “2020 Üniversite tercihleri telefondan yapılır mı?” sorularını sormaya başladı. www.tercihiniyap.net ailesi olarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sürecini baştan başa sizinle birlikte takip ediyoruz. En çok sorulan sorulara cevap arıyor. Bu makalemizde de telefondan tercih yapılır mı veya yapılmalı mı soruları üzerine araştırma yaptık.

2020 YKS Üniversite Tercihleri Ne Zaman?

Yükseköğretim Kurumu Sınavına (YKS) giren adaylar üniversite ve bölüm tercihi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. Tercih işlemlerini yapacak olan adaylar ince eleyip sık dokuyor. Öğretmenler ve veliler de öğrencilere tercihleri konusunda yardımcı oluyor. Üniversite tercih işlemleri 2020 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

2020 YKS Üniversite Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin hiçbir bilgi paylaşılmadı. Ancak binlerce adayın YKS sonuçlarını 1 ayda açıklayan ÖSYM, tercih sonuçlarını da maksimum 1 ay içerisinde açıklayacaktır. Bu nedenle adayların uzun süre beklemeyeceğini söylemek mümkündür.

osym ais aday islemleri

2020 Üniversite Tercihleri Nasıl ve Nereden Yapılır?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından koordine edilen YKS’nin sınav ve sonuç açıklama işlemleri tamamlandı. Geriye tercih işlemleri ve tercih sonuçlarının açıklanması kaldı. Adaylar ÖSYM tarafından paylaşılan tercih kılavuzu üzerinden istedikleri bölümleri inceleyecek ve tercih işlemlerini tamamlayacak. Adaylar tercih listesinde toplamda 40 adet üniversite ve bölüm tercih edebilecek.

Tercih işlemlerini yapmak için adaylar ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) olan ais.osym.gov.tr adresine girmeleri gerekecek. Bu sisteme giren adaylar T.C. kimlik numaraları ve AİS ÖSYM şifreleri ile sisteme girebilecek. Ayrıca e-Devlet bilgileri ile de sisteme e-Devlet üzerinden giriş yapmak mümkün olacak. Adaylar bu internet sayfasına girdikten sonra tercih işlemleri seçeneğine tıklayarak tercihlerini sisteme ekleyebilecek ve kaydettikten sonra işlemleri tamamlanacak.

2020 Üniversite Tercihleri Telefondan ve Tabletten Yapılır Mı? Yapılmalı Mı?

Üniversite tercih işlemleri ais.osym.gov.tr adresi üzerinden 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Adaylar bilgisayardan, akıllı cep telefonlarından ve tabletlerinden tercih işlemlerini yapabilecek. Telefondan ve tabletten tercih yapmak isteyenler internet bağlantıları iyi olduğu sürece sorun yaşamadan işlemlerini yapabilir. Bunun için telefondan veya tabletten Google Chrome, Yandex gibi tarayıcılara girmeniz ve adres çubuğuna ais.osym.gov.tr yazmanız yeterlidir. Daha sonra bilgilerinizi girerek sisteme girebilir ve tercihlerinizi yapabilirsiniz.

2020 Üniversite Tercih İşlemleri AİS Uygulamasından Yapılabilir!

ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi mobil uygulama olarak da geliştirildi. Adaylar AİS’in mobil uygulamasını indirerek uygulama üzerinden rahatlıkla da tercih işlemlerini yapabilir. Bunun için telefonunuzun indirme servisine gidip uygulamayı bulup indirmeniz ve şifreniz ile sisteme girmeniz yeterlidir. Ancak www.tercihiniyap.net ailesi olarak tercih işlemlerinizi tablet veya bilgisayardan yapmanızı öneririz. Bunun nedeni de büyük ekrandan daha iyi tercihlerinizi kontrol edebilir ve hata yapma ihtimalinizi düşürebilirsiniz.

2020 Üniversite Tercihi Yaptıktan Sonra ÖSYM Şifremi Değiştirmeli Miyim?

Hafızalarınızı veya haberleri kurcalayın. Başkasının ÖSYM şifresini bulup arkadaşının, sevgilisinin, aile üyesinin tercihlerini değiştiren ya da iptal ettiren onlarca kişiye rastlarsınız. Şifresini değiştirmediği için pişman olan, hayatı olumsuz etkilenen yüzlerce kişiyi bulabilirsiniz. Bunun için tercihlerinizi yaptıktan sonra tüm ÖSYM bilgilerinizi, e-Devlet bilgilerinizi değiştirmenizi önermekteyiz. Günümüzde siber güvenliğimize dikkat etmemenin dönülemez hasarlara yol açabileceği unutulmamalıdır.

osym ais tercih islemleri giris

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.